Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Szerintetek jogosan akadtak...

Szerintetek jogosan akadtak ki a focisták tegnap?

Figyelt kérdés
A tegnapi PSG-Basaksehir meccsre gondolok, ahol a negyedik játékvezető lenegrózta Pierre Webót, a Basaksehir kameruni másodedzőjét.

#BL #PSG #rasszízmus #Pierre Webó
2020. dec. 9. 17:46
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
75%
A törököknek ez kapóra jött, nagyobb volt a füstje, mint a lángja.
2020. dec. 9. 17:48
 2/21 anonim ***** válasza:
A román lehet, hogy színvak?
2020. dec. 9. 18:02
 3/21 mindentudó99 ***** válasza:
78%
Egy fekete embert feketének neveztek. Mi ezzel a baj?
2020. dec. 9. 18:05
 4/21 Deák Dominik 2020 ***** válasza:
64%

Érthető a kiakadás, még ha nem is volt rosszindulatú vélhetően a megszólalás.

Mondhatta volna azt is, hogy a kopaszt, a magast, balról a másodikat, a hangosat, a kékkabátosat... stb., de ő a bőrszínét emelte ki.

2020. dec. 9. 18:11
 5/21 anonim ***** válasza:
71%

És akkor mi van? A kopaszokat vagy a magasakat lehet diszkriminálni?

Nem tudom, miért olyan kényes a bőrszínről beszélni. Én fehér vagyok. Ő fekete. Van aki barna stb. Miért nem lehet erről beszélni? Pont ez a rasszizmus szerintem.

2020. dec. 9. 18:46
 6/21 Deák Dominik 2020 ***** válasza:
42%

És akkor mi van? Az van, hogy évszázadok óta durván elnyomták a feketéket pusztán bőrszínük miatt, ezért álságos arra hivatkozni, hogy ez nem jelent semmit, csak "véletlenül" jellemezte pont a bőrszíne alapján.

A magas embereket ezzel szemben nem érte ilyen mértékű elnyomás, ezért abban semmi kivetnivaló nem lett volna. A spori mégis a feketét látta benne és nem a magasat.

2020. dec. 9. 19:12
 7/21 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy a németeket se fritzezzük le, vagy az oroszokat se ruszkizunk le egy hivatalos eseményen. Akkor ezt is lehetett volna tapintason mondani. Az meg vicc, hogy aki ennyire benne van a fociba, nem tudja, hogy ki az a Pierre Webó... Én is tudtam, pedig nem vagyok egy Kele Janek....
2020. dec. 9. 19:15
 8/21 anonim ***** válasza:
83%

"És akkor mi van? Az van, hogy évszázadok óta durván elnyomták a feketéket pusztán bőrszínük miatt, ezért álságos arra hivatkozni, hogy ez nem jelent semmit, csak "véletlenül" jellemezte pont a bőrszíne alapján"

Ember, de hogy jön ide a múlt? Attól, hogy azt mondja, hogy fekete még nem elnyomja vagy lenézi, hanem egy tényt közölt. Ha lenne körülöttem néhány fekete és valaki úgy hivatkozik rám, hogy "a fehér", meg se fordulna a fejemben, hogy sértés.

2020. dec. 9. 19:20
 9/21 anonim ***** válasza:
77%

"Az a baj, hogy a németeket se fritzezzük le, vagy az oroszokat se ruszkizunk le egy hivatalos eseményen"

Igen, csakhogy nem a hangosbemondó vagy a kommentátor mondta, hanem a bíró. A bíró akiket normál esetben sose hall más a játékosokon és a többi bírón kívül, tehát nem hivatalosan mondta. Szaladgálnak egész meccsen, ordibálnak, megsúgom, egymás között nem hivatalos stílusban beszélnek. Valószínűleg káromkodnak is.

2020. dec. 9. 19:22
 10/21 Deák Dominik 2020 ***** válasza:
49%

"Ember, de hogy jön ide a múlt?"

Milyen múlt? Ez még a jelen, még ha kevésbé durva is a helyzet, mint 10, 100, 300 éve volt.

"Attól, hogy azt mondja, hogy fekete még nem elnyomja vagy lenézi, hanem egy tényt közölt."

Szerintem elég világosan elmagyaráztam, hogy mi a probléma ezzel. Megpróbálom mégegyszer, aztán ha nem tetszik ezúttal sem, akkor nem tudok mit tenni. Pont egy olyan tulajdonságával azonosította, ami terhelt. Ha nem is volt rosszindulatú, jól jelzi, hogy még mindig bőrszínekben gondolkodunk.

"Ha lenne körülöttem néhány fekete és valaki úgy hivatkozik rám, hogy "a fehér", meg se fordulna a fejemben, hogy sértés."

A fehéreknek nincs is ilyen mértékű traumájuk.

2020. dec. 9. 20:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!