Ez komolyan rasszizmusnak számít?
A mai PSG- Istambul Basaksehir
BL meccsen a játékosok lesétáltak a pályáról mert a negyedik játekvezető le akarta küldeni a fekete pályaedzőt, de mivel nem tudta a nevét azt mondta a bírónak, hogy "a feketét" (ala negru) , a negru románul feketét jelent, és nem niggert ahogy a szenzációhajhász clickbaitek lehozták
Szerinted már ez is rasszizmusnak számít?
Akármennyire is szeretnék a liberálisok, a feketéből akkor sem lesz fehér.
Én pont azt nem értem, miért kell szégyellni, hogy feketék?
Szerintem kicsit túlhúzta a csávókám a dolgot. Hogy máshogy emelje ki a másik ember, ha mindenkin zöld kabát és fekete sapka van?
Amúgy értem a gondolatmenetét, ez a "ne lásd a színeket" dolog, próbálkoztam már én is ezzel, de lássuk be, nem olyan egyszerű mint amilyennek gondolnánk.
"Fehérváron a pályaudvaron folyton leszólítgatnak az emberek.."
Ha te nem is mondod ki, a következő kérdés úgyis az lesz hogy "a cigányok?"
Hát.. igen
Mindenki tudja, mindenki látja hogy milyen a bőrszíned, nem ítélünk el emiatt. Viszont ha így nekiugrik csak egy embernek azért, mert megemlítette a bőrszínét, egyből meglesz a véleménye mindenkinek.
Én abszolút liberálisnak tartom magam, de azt kell mondjam, hogy ez valóban nem volt rasszizmus. Sőt, ez éppenséggel a polkorrektség túltolása volt, ami ugyanúgy nem használ.
Ha van egy embercsoport, ahol mindenki világos bőrű, kivéve egyvalakit, akkor nem az a logikus, hogy a leginkább észrevehető és feltűnő jellemzővel azonosítjuk az illetőt pusztán a megkülönböztetés és a félreértés elkerülésének kedvéért? (Ugyanez érvényes 20 fekete közt egy fehérre is.) Miért kellene másként, ha egyébként tök ugyanolyan ember, mint bárki más, hasonló öltözetben, és csak a bőrszíne miatt kitűnik a többi közül? Miért kéne mondjuk úgy, hogy balról a harmadik? És mi van, ha nem 20, hanem mondjuk 500 közül kéne az egy szem feketét azonosítani? Akkor is rasszizmus lenne, ha a többiekétől eltérő bőrszíne alapján lokalizáljuk az illetőt?
Néha baromira nem értem az antirasszistákat. A valódi problémákkal kéne foglalkozni, nem ilyenekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!