Kínában ismét újabb koronavírus fog létrejönni? Semmiből sem tanulnak a kínaiak?
Olvasom hogy máris szervezik a kutyahús fesztivált, tobzódnak a nedves halpiacok is. Hihetetlen, hogy mi zajlik Kínában!okak szerint ez lesz majd a covid-20 melegágya, pedig még a covid-19 sem ért véget!
Bár a kínai kormány egy hónapja betiltotta a kutyák tartását ételkészítés céljából, egyes kereskedők a mai napig figyelmen kívül hagyják a határozatot és nem engednek megszokott üzleti tevékenységükből.
Az aktivisták felvételeket is készítettek kutyatetemekkel üzletelő árusokról és elküldték a Humane Society International szervezetének.
A beszámolóban leírják, hogy a korábban városszerte megtalálható “kutyás” standok most Yulin egy adott pontján, Nanchao városrészében koncentrálódnak.
Itt a kutyatetemek mellett gyakran látni ketrecbe zárt állatokat, köztük kölyköket is, akiket levágásra tenyésztenek.
Most jártam először Yulinban és valósággal sokkolt, aminek szemtanúja voltam.
Reszketett a kezem, amikor az első kölyköt kiemeltem a ketrecből, miközben nyalogatni kezdte az ujjaimat. hogyan a kínai kormány kihirdette:
Ezek a kutyák a társaink és nem az eledeleink.
Ideje lenne, hogy a városok, mint Yulin, megfogadnák a tanácsot és véget vetnének ennek a húspiacnak
-számolt be érzéseiről Jenifer Chan, az egyik aktivista.
Eközben a nedves halpiacok, és az egzotikus állatokat áruló piacok is újranyitnak nagy számban.
Egy ilyen piac volt a vuhani piac is, ahonnan állítólag elindult maga a vírus, is, bár a vírus eredetével kapcsolatban még a mai napig sok a rejtély…
Kína úgy tűnik, hogy semmiből sem tanul…
"Bár a kínai kormány egy hónapja betiltotta a kutyák tartását ételkészítés céljából, egyes kereskedők a mai napig figyelmen kívül hagyják a határozatot és nem engednek megszokott üzleti tevékenységükből."
Ez engem nem lep meg. Európában sokkal régebben tiltják, mégis legutóbb Franciában ettem kutyust. Ezért el ne hidd már, hogy majd ott nem fognak, ahol ez egyébként is évezredes hagyomány. Próbáld már Magyarországon betiltani a szilvapálinkát, kb meg is lincselnek.
1 Hol jött létre?
2 Miért éppen kínába kölsték?
3 Ha az amcsik csinálták miért nem számoltak vele, hogy náluk jobban arat majd?
Tegyük hozzá, hogy az európai embernek van annyi esze, hogy megsüti rendesen a húst. A hagyományunk része, hogy a sertéshúst jól át kell sütni.
Viszont kínában az a hagyomány, hogy akit megölsz az a halálod utáns zolgálni fog. Akit élő szövetben megeszel az szolgál. Ezért nyersen, félig nyersen esznek mindenféle állatot. Ami kedvez egy mégujabb covidnak
Emlékszem a 90es években jártam olaszban spanyolban...franciában.
Volt étterem, ahol macska és kutyahús volt az étlapon...
Az olasz étterem az nagyon megragadt bennem, mert a pincér annyira ajánlgatta hogy azt hittem inkább ott hagyom.
Még az európai unió előtti korszak volt ez.
Csak sokan elfelejtik ezt a korszakot, pedig pár éve volt még csak ez.
Ha nem a kínai kutyák lesznek, akkor majd a "dán jércék".
A klímaváltozással valóban gyakrabban lesz várható, hogy vadon élő állatokról haszonállatokra, majd emberre ugrik át egy hasonló vírus. De nem Kína szidása a megoldás, hanem globálisan kellene lépni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!