Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Lehet, hogy pár évtizeden...

Lehet, hogy pár évtizeden belül a kínaiak lesznek az európai kultúra hordozói, megmentői?

Figyelt kérdés

Kínában az állami ateizmus dacára a fiatalok közül nagyon sokan lesznek keresztények, ősszejönnek valamelyikük házában, és nem piálás, drogozás van, hanem a Bibliáról beszélgetnek.

A kínai fiatalok körében az európai komolyzene is népszerű, kb. a gyártósorról el lehet adni a hegedűket, zongorákat, ott a metrón a fiatalok fülhallgatójában Mozart meg Beethoven szól, nem tuctuc meg rap.

Az európai írók könyveinek is nagy piaca van ott, Balzac-ot, Kafkát, Jókait stb. kb. a nyomdából el lehet adni.

Amíg a kínai fiatalok ilyenekkel foglalkoznak, addig az európai, amerikai fiatalok többsége, egy szűk rétegtől eltekintve, leszarja ezeket.

2020. okt. 28. 22:06
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
68%

"Amíg a kínai fiatalok ilyenekkel foglalkoznak, addig az európai, amerikai fiatalok többsége, egy szűk rétegtől eltekintve, leszarja ezeket."

Hát nem tudom, hogy te hánnyal találkoztál, én már legalább 20-al és valamiért még nem hallottam erről. Szép képzelgésnek nevezném, de még mindig a Pártot követik.

2020. okt. 28. 22:24
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Kétlem hogy a kínai államnak érdeke lenne megvédeni az európai kultúrát. Nagyon szűrik hogy mi az amit beengednek a külvilágtól.
2020. okt. 28. 23:45
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
#12 Szó sem volt itt a kínai államról. csakis a kínai fiatalokról.
2020. okt. 28. 23:53
 14/14 anonim ***** válasza:
57%
Van saját kultúrájuk, nem kell nekik az eu.
2020. okt. 29. 06:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!