Lehet, hogy pár évtizeden belül a kínaiak lesznek az európai kultúra hordozói, megmentői?
Kínában az állami ateizmus dacára a fiatalok közül nagyon sokan lesznek keresztények, ősszejönnek valamelyikük házában, és nem piálás, drogozás van, hanem a Bibliáról beszélgetnek.
A kínai fiatalok körében az európai komolyzene is népszerű, kb. a gyártósorról el lehet adni a hegedűket, zongorákat, ott a metrón a fiatalok fülhallgatójában Mozart meg Beethoven szól, nem tuctuc meg rap.
Az európai írók könyveinek is nagy piaca van ott, Balzac-ot, Kafkát, Jókait stb. kb. a nyomdából el lehet adni.
Amíg a kínai fiatalok ilyenekkel foglalkoznak, addig az európai, amerikai fiatalok többsége, egy szűk rétegtől eltekintve, leszarja ezeket.
"Amíg a kínai fiatalok ilyenekkel foglalkoznak, addig az európai, amerikai fiatalok többsége, egy szűk rétegtől eltekintve, leszarja ezeket."
Hát nem tudom, hogy te hánnyal találkoztál, én már legalább 20-al és valamiért még nem hallottam erről. Szép képzelgésnek nevezném, de még mindig a Pártot követik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!