Igazságos lenne az,ha az EU a jogállamiság teljesüléséhez kötné az EU pénzeinek a kifizetését a tagállamok felé?
Nem fog ilyet csinálni az EU.
Ugyanis, ha a szegényebb országok nem kapnak pénzt, akkor mi értelme a tagságnak?
A szabadkereskedelm, szabad mozgás egy Schengennel meg egy EFTA szerződéssel elintézhető.
A kutya nem lépett volna az EU-ba a kelet-európai országok közül, ha nincsenek fejlesztési pénzek.
1.
Az lenne az értelme,hogy ki is lehet lépni,vagy a nem teljesülés esetén egyszerű többséggel esetleg kizárhatnának minket,mert nem tartjuk be a játékszabályokat.
Ha most lenne az ország a belépés előtt ezzel a hozzáállással ami nálunk van,nem tudnánk belépni sem.
Az EU arra nincs felkészülve,hogy mi van akkor ha egy országban fokozatosan romlik a jogállamiság helyzete. Erre eddig nem volt recept.
Szerintem ezért került ez most napirendre.
1: "Ugyanis, ha a szegényebb országok nem kapnak pénzt, akkor mi értelme a tagságnak?" Miért is? A szegényebb országokban nem lehet jogállamiságot kialakítani/betartani? Ez valami kötelező dolog, hogy a szegényebb országokban nem lehet jogállamiság?
És ha a gazdag országokban van jogállamiság és gazdagok, a szegényekben meg nincs és szegények, akkor esetleg nem lehetne megpróbálkozni a jogállamisággal, hogy hátha Mo is gazdag lesz?
5#
Nem a Fidesz sulykolja,hanem az EU.
Meghatározták,hogy az a jogállam definíciója,hogy hagyni kell az lmbt propagandákat, genderoktatást az iskolákba, több jogot a kisebbségeknek, meg több pénzt a civilszervezeteknek.
Ilyen jogállam, ne legyen Magyarország.Ilyen alapon nincs szükség EU pénzekre.Inkább égessék el.
"Ilyen jogállam, ne legyen Magyarország.Ilyen alapon nincs szükség EU pénzekre.Inkább égessék el."
Akkor ezek alapján te egyet értesz azzal, hogy ha nincs jogállamiság, ne kapjunk semmit (hiszen nem is kell) :)
Az utóbbi válasz elég sarkallatos vélemény.
Valamiféle szankciókra előbb utóbb ellenben szükség lehet úgy vélem,ha valamely tagállam az alapvető értékeket rendszeresen tagadja,vagy folyamatosan ellene tesz. Remélem nem kerülünk ebbe a cipőbe bele,de az irány amibe haladunk nem biztos hogy nem vezet oda.
7: már megint a fideszpropagandát nyomod. Az EU-ban nem ez a jogállamiság definíciója.
Az "ilyen alapon nincs szükség EU pénzekre.Inkább égessék el." komment nagyon jól mutatja megintcsak mekkora gyűlölködés van egyesekben a kisebbségekkel, melegekkel és úgy általában mindenkivel szemben. "inkább én is szenvedek, nem akarok fejlesztéseket, építkezésket ha ezzel a kisebbségeket, melegeket és a civil szervezeteket is segítik"... Mit lehetne erre mondani...
10.Tudod, vannak akiket nem lehet lefizetni és hűek maradnak az elveikhez.
Elutasítom nyílt társadalom ideológiáját.Az lmbt lobbit a határokon kívül kell tartani, nem más, mint idegen befolyásolás arra,hogy a társadalmat még jobban szétszabdalja.
Tudod mit, tartsunk népszavazást az lmbt propaganda megszüntetéséről.Ha már hithűen demokratikusak, meg mit tudom én milyenek akarunk lenni, adjuk a nép kezébe a döntést.
Engem konkrétan nem érdekel,hogy kettővel kevesebb köztér lesz letérkövezve, meg nem építenek bicikliutat 2 falu közé.Meg, amúgy is a közbeszerzések eléggé megvannak bundázva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!