Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Magyarországon kívül van-e...

Magyarországon kívül van-e területi vitája más országoknak Romániával szemben?

Figyelt kérdés

2020. szept. 25. 23:11
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:

Kérdező nekem is van tapasztalatom romanokkal pont olyan amit #23-ban írtál. Én Zala megyében születtem Romániáról csak rémtörténeteket hallottam, Bukarestet úgy képzeltem el mint Mordort a Gyűrűk Urából. Kb mint te most.

Aztán kimenetem dolgozni Londonba. Ott a szállásomon ahol szobát béreltem mit ad Isten pont románok éltek. Mindig keresztül néztem rajtuk, tavolsagtartó meg bunkó voltam. Előítéletből. Idővel viszont mert ők meg nem voltak ellenségesek megbaratkoztam velük. A végén már folyton együtt voltunk, együtt főzünk, kocsmaztunk, túraztunk, meséltek Bukarestből, tanultam román szavakat és nevettünk milyen sok a közös szó. Sőt az egyikkel még több is volt a kelleténél, gusztustalan ugye? Mígnem egyszer csak kikoltoztek, soha előtte és azóta sem volt náluk jobb lakótársam.

Ilyen egyszerű próbálj máshogy viszonyulni az emberekhez főleg kerüld az előítéleteket. Mert egy erdélyi magyar egy élet tapasztalata után rosszat szól rájuk megértem. De te Magyarországról pár találkozás után rosszul leszűrt következtetés alapján ne gyere ilyen kilométeres fikazasokkal mert a fele sem igaz a valósághoz. A valóság az - amit előttem leirtak - épp olyanok mint mi.

2020. okt. 3. 17:05
 32/33 anonim ***** válasza:
Ezek előítéletek, hogy mindenki ugyanolyan. A valóság az, hogy pl. a marosvásárhelyi pogromig is tök jóban volt ott a két nép. Aztán jött az, és onnantól kimutatták a soviniszta románok a foguk fehérjét, és onnantól ezek a nagy barátok ellenségek lettek. Legalábbis én ezt hallottam. Szóval ne felszínesen ítéljük meg az embereket.
2020. okt. 3. 17:20
 33/33 anonim ***** válasza:

Utolsó, te hallottad, én ott voltam.

Nem, nem az addig jó barátok álltak egymással szemben. Hanem az akkori politikum által feltüzelt, buszokkal távolabbról hozott hm... nem túl okos polgártársak támadtak a vásárhelyiekre.

Azokról a napokról többek között két emlékem maradt.

1. Román szomszédasszony, aki tanárnő volt, becsengetett, hogy ameddig normalizálódik a helyzet, ő elviszi a gyerekemet az iskolába, ne menjen egyedül. Tanárként ő 8-ra járt, mi 7-re.

2. Két kollegámat megverték, az egyik magyar volt, a másik román, jó barátok, együtt mentek haza este, sosem derült melyikükkel volt bajuk a verekedőknek.

2020. okt. 3. 18:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!