Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Kijelenthetjük, hogy a liberal...

Kijelenthetjük, hogy a liberalizmus mai formája legalább olyan kirekesztő és erőszakos, mint a náci vagy a kommunista ideológia?

Figyelt kérdés

2020. szept. 9. 16:00
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:

"Egyrészt nem mindenhol Európában illegális (a 27 EU tagállamból is csak 14-ben.) Ugye ha az USA-ban legalális a fű csak mert bizonyos államokban az, akkor itt sem használunk ilyen nagyívű általánosításokat?"

Érdekes látni ahogy össze vissza tagadod meg a korábbi logikádat, épp azt veszed elő ami éppen aktuálisan kedved, következőleg már önmagadnak mondasz ellent.

"Másrészt nagyon kicsi az esélye, hogy börtönbe menj holocaust tagadás miatt."

Nem ez a lényeg, megint terelsz, hanem hogy büntetik, igen vagy nem és Európa jó részén büntetik.

"Összesen 18 eset az EU-ban, abból 9 esetben volt letöltendő börtönbüntetés kiszabva. Hasonlítsd össze a SZÁZEZREKKEL, akik börtönben ülnek az USA-ban. Mert csak. Ítélet nélkül."

A két dolog egyáltalán nem összehasonlítható, mivel teljesen más tészta.

"Az USA-ban meg te fizeted az afgán meg iraki gyerekek szétbombázását. Az liberálisabb?"

Igen, mert ez Európában is megvan, innentől kezdve megint butaság az érvelésed.

"Nem, ez a világon sehol nem alapvető emberi jog, ez csak az amerikaiak agyréme. Igazából ott sem mint az egyének jogát foglalták az alkotmányba, hanem mint a helyi közösségek önrendelkezési jogát, csak mára lett így kicsavarva, köszönhetően az NRA-nek."

De fegyvert tartani alapvető emberi jogod és ez nem amerikai agyrém. A fegyvertartást eddig a történelemben kizárólag diktatórikus rendszerek korlátozták, hogy a népnél ne lehessen fegyver csak a karhatalomnál. Ha jól vettem észre korábbról magadat liberálisnak tartod, elég ciki hogy fogalmad sincs az ideológiáról és úgy általában az emberi jogokról.

"Lásd egyes pont, kivéve, hogy ez még kevesebb európai országra igaz."

De jelen van az USA-ba meg nincs.

"Ilyen nem létezik Európában törvényi szinten."

De létezik, amúgy meg az önkormányzatok önkéntesen megtagadhatják és meg is tagadják, az USA-ban nem.

"Ilyen meg végképp nem, nem is értem mire gondolsz."

Pl arra hogy Németországban nem szerveződhet neonáci mozgalom.

"Pl. ez a lista alapján 10 EU-s országból 5-ben alacsonyabb a minimum SZJA kulcs, mint az USA-ban a federal"

Rengeteg adó fajta van nem csak az SZJA, te ebből megint kiszemezgettél egyet...

"Minden állampolgárra kiterjedő, bírósági korlátozás nélküli állami lehallgatás"

Te komolyan olyan naiv vagy hogy elhiszed ezt Európában nem csinálják? :D

"Az állam nem biztosítja a magántulajdon védelmét "

De igen.

"Az állam nem biztosítja az élethez való jogot "

De igen, és ennek semmi köze az egészség biztosításhoz. Amúgy had kérdezzem már meg kis liberális, hogy a liberalizmus mióta jelenti azt amit te akarsz hogy totális állami kontroll a magánemberek fölött? És ilyeneket már nem először művelsz le, neked lövésed sincs erről az ideológiáról, egy sima dogmás kultur-balos vagy.

"Szóval... szerinted melyik is a liberálisabb?"

Egyértelműen az USA, és először inkább nézz utána mi a liberalizmus, mert nem az a kultur-balos hülyeség amiben hiszel.

"Igen. És te arra reagáltál a #16-osban, amiben azt írtad, idézem "Az USA liberálisabb mint BÁRMELYIK európai ország." Én ezt az állítást cáfoltam. Ugye ha létezik akár csak egy európai ország ami liberálisabb az USA-nál, akkor az állításod mindjárt nem igaz"

Pedig nincs ilyen, és nem csak ezekről a fentiekről van szó hanem pl a gazdasági liberalizációról.

"Ha szerinted Európában egységes a berendezkedés"

Nem írtam ilyet.

"Az állítottad az egyetemisták többsége nem él otthon. Ha megnézted volna amit linkeltem láttad volna, hogy már a koronavírus előtt is a teljes 18-29 korosztály 47%-a a szülőkkel élt, ebben benne vannak a dolgozók is. Ez alapján nem nehéz kitalálni, hogy az egyetemisták között több lesz mint 50%."

Itt megint hazudsz, te azt állítottad hogy én azt mondtam az egyetemisták nem élnek otthon, pedig és azt a mondtam a többség, ami nem ugyanaz. De ezt a hazugságodat se ismered el.

"De tessék, itt van arra is egy forrás, még a COVID előttről"

Tudnál linkelni európai statisztikát is erről hogy összevethessük?

"Pfff, jah az a rengeteg érzelem amit belinkeltem ide, amiből valahogy egyre se sikerült reagálnod."

De igen, az összeset szét cáfoltam, neked már csak az enciklopádiázás, meg sértegetés maradt, ennyit tudsz.

"Igen, szabadabb. Ugyanis Európában bárhol elszívhatok egy spanglit, a legrosszabb ami történhet velem, hogyha annyira hülye vagyok, hogy egy rendőrőrs előtt ülök le, akkor kapok egy fejmosást."

Ez megint nem igaz, hogy csak fejmosást kapsz. Itt is rengetegen ülnek emiatt börtönbe, lehet kevesebben de kriminalizálva van, az USA többségében meg nem.

"Ez a legnagyobb álnaiv baromság amit eddig írtál. Komolyan azt hiszed bárkinek azért nincs egészségbiztosítása mert úgy döntött? Azért nincs, mert NEM ENGEDHETIK MEG MAGUNKNAK."

Neked fingod sincs miről beszélsz, de megengedhetik mivel az USA egy jóléti állam, a te dolgod mire raksz félre és mire nem. Rengeteg ember csinálja ezt hogy a havi TB árát inkább elszórakozza, ez meg egyéni felelősség kérdése. Ez a legnagyobb álszent demagóg demokrata parasztvakítás amit mondasz.

"Hogy a ló**szba bizonyosodott be, hogy butaságokat írtam? Még a te általad önkényesen választott adatpontokra is hoztam forrást, ami az én állításomat igazolta."

Nem igazolta, szét lett minden tételesen cáfolva, neked meg maradt az enciklopádiázás, meg 10 éves gyerek értelmi szintjén lévő olcsó sértegetések. Biztos nagy karriered lehetett az USA-ba... most meg a sértett kis megalázott egód miatt kitöltöd a haragod.

"Vagy egy nagyon jó troll vagy, vagy tényleg nem érzékeled mennyire komikusan el vagy szakadva a valóságtól. :D"

Igen mond el tükör előtt ugyanezt, aki nem csinál mást csak az olcsó demokrata párt propagandát böfögi fel. Azért térképen meg tudnád mondani hogy van az USA ugye? Mert nem vagyok benne biztos.

2020. szept. 16. 08:34
 42/45 anonim ***** válasza:

"Érdekes látni ahogy össze vissza tagadod meg a korábbi logikádat, épp azt veszed elő ami éppen aktuálisan kedved, következőleg már önmagadnak mondasz ellent."

Hol mondtam ellent magamnak? Idézd be!

"Nem ez a lényeg, megint terelsz, hanem hogy büntetik, igen vagy nem és Európa jó részén büntetik."

A gyakorlatban az esetek 99%-ában NEM büntetik.

"A két dolog egyáltalán nem összehasonlítható, mivel teljesen más tészta."

Így van. Az egyik ezerszer rosszabb.

"Igen, mert ez Európában is megvan, innentől kezdve megint butaság az érvelésed."

Melyik európai ország bombázott civil célpontokat mostanában? Forrás?

"De fegyvert tartani alapvető emberi jogod és ez nem amerikai agyrém. A fegyvertartást eddig a történelemben kizárólag diktatórikus rendszerek korlátozták, "

Forrás? Bizonyíték?

"hogy a népnél ne lehessen fegyver csak a karhatalomnál. Ha jól vettem észre korábbról magadat liberálisnak tartod, elég ciki hogy fogalmad sincs az ideológiáról és úgy általában az emberi jogokról."

LOL, valóban? Nézzd csak ezt meg:

[link]

Rákeresetem, hogy "arms" meg "weapon," nem találod ki, de 0 találatot ad. :O Hogy ki csinált már megint segget a szájából, nézzenek oda...

"Pl arra hogy Németországban nem szerveződhet neonáci mozgalom."

De szerveződhet, és szerveződik is:

[link]

"Rengeteg adó fajta van nem csak az SZJA, te ebből megint kiszemezgettél egyet..."

Ok, akkor várom a komprehenzív összehasonlításodat az adórendszerekről. Mégiscsak te tettél egy állítást, és eddig csak én hoztam adatokat.

"Nem írtam ilyet."

Hazudsz. Ismét. Idézlek: "Már hogyne lenne értelme, az EU-s politikai alapelvek, maga az alap berendezkedés az kb mindenhol ugyanaz"

"Te komolyan olyan naiv vagy hogy elhiszed ezt Európában nem csinálják? :D"

Bizonyíték?

"De igen."

De nem. Civil Forfeiture. Már legalább háromszor leírtam. Attól, hogy a homokba dugod a fejed még létezik.

"De igen, és ennek semmi köze az egészség biztosításhoz."

Amikor meghalsz egy amúgy könnyen gyógyítható betegségben, annak eléggé van köze az élethez, meg az egészségbiztosításhoz is.

"Amúgy had kérdezzem már meg kis liberális, hogy a liberalizmus mióta jelenti azt amit te akarsz hogy totális állami kontroll a magánemberek fölött? És ilyeneket már nem először művelsz le, neked lövésed sincs erről az ideológiáról, egy sima dogmás kultur-balos vagy."

Azt már tisztáztuk melyikünknek nincs fogalma sem arról mi is az a liberalizmus, lásd fentebb a fegyver témát is. Az állam mindenhol rengeteg dolgot kényszerít rád, az USA-ban is, de szerinted ezek közül a az egészségügyi ellátás ami leginkább sérti az egyéni szabadságot. Cuki.

"Tudnál linkelni európai statisztikát is erről hogy összevethessük?"

Nem, és nem is fogok, mert a te állításod csak az USA-ra vonatkozott. Az írtad az egyetemisták többsége ott nem otthon él. Nem azt, hogy az kevesebb él otthon mint Euópában. Én bizonyítottam, hogy ami írtál baromság.

"De igen, az összeset szét cáfoltam, "

Bilibe lóg a kezed öcsi. :D

"Ez megint nem igaz, hogy csak fejmosást kapsz. Itt is rengetegen ülnek emiatt börtönbe, lehet kevesebben de kriminalizálva van, az USA többségében meg nem."

OK, az esetek hány százalékában adnak letöltendőt fogyasztás miatt Európában? Állítasz valamit, bizonyítsd.

"Neked fingod sincs miről beszélsz, de megengedhetik mivel az USA egy jóléti állam, a te dolgod mire raksz félre és mire nem. Rengeteg ember csinálja ezt hogy a havi TB árát inkább elszórakozza, ez meg egyéni felelősség kérdése. Ez a legnagyobb álszent demagóg demokrata parasztvakítás amit mondasz."

Na pont ezért mondom, hogy halvány lila gőzöd nincs milyen valójában az átlag amerikai élete. 80%-uk fizetéstől fizetésig él:

[link]

"Nem igazolta, szét lett minden tételesen cáfolva,"

LOL, hol lett szétcáfolva? Idézd már be légyszi. Az, hogy "ööö, nem, igaz hogy én hoztam fel, de úgy döntöttem mégsem számít" az nem cáfolat.

"neked meg maradt az enciklopádiázás, "

Nagyon utálod te azt a wikipedia-t, már sokadszor hozod fel. Mintha

csak a tényekkel és adatokkal lennél haragban...

"meg 10 éves gyerek értelmi szintjén lévő olcsó sértegetések. Biztos nagy karriered lehetett az USA-ba... most meg a sértett kis megalázott egód miatt kitöltöd a haragod."

Azért érzed az iróniát, ezt a két mondatot így egymás után leírni. :)

"Igen mond el tükör előtt ugyanezt, aki nem csinál mást csak az olcsó demokrata párt propagandát böfögi fel. Azért térképen meg tudnád mondani hogy van az USA ugye? Mert nem vagyok benne biztos."

Propagandát böfög fel? Ki is hozta eddig az adatokat?

No, eleget aláztalak már, most már tessék elkezdeni bizonyítékokat hozni az állításaidra, különben kénytelen leszek kigyűjteni az összes eddigi megcáfold állításodat, és csak azt bemásolgatni, míg nem kezdesz el érdemben reagálni. (Na jó, nem az összeset, annyi időm még nekem sincs. Csak a legjobbakat.)

2020. szept. 16. 14:10
 43/45 A kérdező kommentje:
Azért ne felejtsük el, hogy a mai liberalizmus a történelmi liberalizmus egy lealjasított, elnyomóbb, kirekesztőbb, vitákat nem tűrő változata.
2020. szept. 16. 17:43
 44/45 anonim ***** válasza:
Nem a liberalizmus változott meg, hanem az emberek. Kisajátították a szót olyan csoportok, akik valójában sokszor pont ellentétes értékeket vallanak. De azért ne felejtsük el, hogy azok az erőszakos kollektivista/autoriter/soviniszta csoportok akikkel ma sokan azonosítják a liberálisokat valójában csak egy hangos kisebbség. Olyan mintha az egész konzervatív jobboldalt a neonácik alapján ítélnék meg. (Bár az tény, hogy az SJW-knek sokkal több médiamegjelenése van.)
2020. szept. 16. 18:16
 45/45 A kérdező kommentje:
Az egy dolog, hogy a liberalizmus nem változott meg, de az elfajzott irányzata lett ma napjainkban az uralkodó. Ez kap médiavisszhangot, és gyakorlatilag begyűrűzött mindenhová. Már-már a terror határát súrolja.
2020. szept. 16. 18:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!