Kijelenthetjük, hogy a liberalizmus mai formája legalább olyan kirekesztő és erőszakos, mint a náci vagy a kommunista ideológia?
"De te úgy hozod az adatokat hogy nem veted össze az európai (ami kb az EU) átlaggal. Így meg nem is lehet összehasonlítgatni a kettőt."
Azért nem vetem össze az EU átlaggal, mert soha nem is állítottam, hogy az EU átlagnál lenne rosszabb. Eleve NYUGAT-európáról beszéltünk már az elejétől, te is azt írtad, csak most kezded el belekeverni a Balkánt, mert rájöttél, hogy hülyeséget írkáltál. Még külön írtam is, hogy igen, Mo.-hoz viszonyítva jobb ott az életszínvonal.
"Igen a covid miatt amikor sokan hazaköltöztek."
Ha megnézted volna a linket, látnád, hogy már tavaly is 47% volt, csak pár százalék a növekedés azóta. Nem érzed cikinek, hogy write only üzemmódban tolod?
"Nem erről beszéltünk hanem Európát hasonlítottuk az USA-hoz."
Nem. Lásd fentebb. De nyugodtan idézd be, hogy hol írtam az egész EU-ról, vagy egész Európáról.
"Mivel Európa csak egy országában legális a fű, hidd el a rendőrség sokkal jobban szívatja az európaiakat a fűvel mint Amerikában ahol az államok felében lehet tépni büntetlenül."
Rendben, akkor várok valami forrást arról, hogy NYUGAT-európában, (csak a kedvedért,) hol ül félmillió ember börtönben füvezés miatt. Nyugodtan összeadhatod az összes országot.
"Oké hát ki lehet ragadni mindenhonnan példákat, az USA-ban is igen vannak dolgok amik nem illenek bele a liberalizmusba (pl mondhatod Guantanamot is), de azért azt lássuk már hogy Amerika alapvetően liberális, még Európa alapvetően szocdem."
Nem. Továbbra is csak állítod, de nem bizonyítod. Az nem működik, hogy "ha ignoráljuk az összes nem liberális dolgot amit csinálnak, akkor igazából tök liberálisak."
"de abba se vagyok biztos hogy egy francia vagy olasz melós élete jobb mint egy amerikaié mert nagyon nem."
Bizonyíték? Az olasz vagy a francia melós pl. nem patkol egy kezelhető daganattól, mint az az 50 millió amerikai akinek nincs egészségbiztosítása. Azt mondanám az életminőségbe eléggé beletartozik, hogy élsz még egyáltalán :) Egyébként pl. egy francia melós ugyanannyit keres nettóban mint egy amerikai, de nem kell külön fizetnie még belőle az egészségbiztosítást, a gyerek egyetemét stb.
"És mégegyszer leírom én alapvetően az USA-t Európával hasonlítom össze, ami kb az EU nem egy egy országgal."
Nem, csak most hurcolod már a kapufát. Ezt írtad az előző oldalon:
"még nem jelenti hogy az átlag amerikai nagyon el van maradva az átlag nyugat európaitól, sőt.."
"Ha országgal hasonlítjuk akkor persze Luxemburgban, Finnországban, a svédeknél is jobban élnek mint kint, ezt nem tagadom, bár ha most nagyon kukacoskodni akarnék akkor mondanám hogy pl csak Kaliforniát vagy New York államot hasonlítsuk össze velük..."
New Yorkban a lakosság negyede (!) néz kilakoltatás elé az év végén mikor lejár a moratórium:
Szerinted a svédeknél mennyi ez a szám?
"Eleve NYUGAT-európáról beszéltünk már az elejétől, te is azt írtad, csak most kezded el belekeverni a Balkánt, mert rájöttél, hogy hülyeséget írkáltál."
Nem, az elejétől fogva Európáról beszéltem és nem csak a nyugati feléről, ki is másolom neked mit írtam mert látom fogalmad sincs:
"Az USA liberálisabb mint bármelyik európai (!!) ország. "
"Az USA-ban liberalizmus van, Európában (!!) szocdem berendezkedés"
"az USA-ban az adók messze kisebbek mint Európában (!!)."
Már a 19# pontban felhoztam nem csak nyugati példákat, hanem Magyarországot.
"Ha megnézted volna a linket, látnád, hogy már tavaly is 47% volt, csak pár százalék a növekedés azóta. Nem érzed cikinek, hogy write only üzemmódban tolod?"
Nem érzed cikinek hogy linkelsz valamit, (amit Európáról nem) és levonsz egy következtetést nulla összehasonlítási alappal?
"Nem. Lásd fentebb. De nyugodtan idézd be, hogy hol írtam az egész EU-ról, vagy egész Európáról."
Te valóban sehol, mert most derült ki hogy fogalmad sincs miről szólt eddig a vita, én állítottam komplett Európát ahogy fentebb olvashatod, neked ez most esik le.
"Rendben, akkor várok valami forrást arról, hogy NYUGAT-európában, (csak a kedvedért,) hol ül félmillió ember börtönben füvezés miatt. Nyugodtan összeadhatod az összes országot."
Miért tőlem vársz forrást, te voltál az első aki kijelentetted hogy az USA-ban többen ülnek fű miatt börtönbe mint itt, ha valaki valamit kijelent neki kell bizonyítania. Egyébként meg teljesen mindegy, mert sokkal több amerikai élvezheti legálisan a füvet mint európai, mivel ott liberálisabb a drog politika, és én csak ezt állítottam.
"Nem. Továbbra is csak állítod, de nem bizonyítod. "
De igen elmondtam miért liberálisabb mint Európa, olvasd el újra.
"Az olasz vagy a francia melós pl. nem patkol egy kezelhető daganattól, mint az az 50 millió amerikai akinek nincs egészségbiztosítása. "
Tudtam hogy felhozod majd a TB-t, kiragadva megint egy extrém példát levezetni a butaságodat. Egyébként pont a TB az ahol az USA liberális politikát folytat, te döntöd el akarsz e vagy nem és nem az állam kényszeríti rád, ez az igazi liberális hozzáállás.
"New Yorkban a lakosság negyede (!) néz kilakoltatás elé az év végén mikor lejár a moratórium
Szerinted a svédeknél mennyi ez a szám?"
Megint ugyanazt csinálod, kiszemezgeted azokat az európai országokat amiben én jobbak mint az USA hogy levezesd az egészet általánosítva. Olyan statisztikát hozz amiben az európai átlag van benne, és ne mazsolázgass.
Először az írtad "Az USA liberálisabb mint bármelyik európai (!!) ország." Namármost, ha liberálisabb mint bármelyik, akkor liberálisabb a nyugat-európaiknál is, igaz?
Erre válaszaltam én, hogy "de a gyakorlatban messze el vannak maradva Európa boldogabbik fele mögött." Ha te ebből arra következttél, hogy egész európai átlagokról van szó, akkor a te szövegértéseddel van baj. De elég nagy, mert utána még egy tucatszor leírtam még, hogy Nyugat-európa. Sőt, te is leírtad, ahogy fentebb is idéztem, tehát fölösleges sunnyogni.
"Az USA-ban liberalizmus van, Európában (!!) szocdem berendezkedés"
Ez eleve egy teljesen értelmezhetetlen kijelentés egy olyan kontinesre, amiben benne van Hollandia és Belorusszia, Görögország és Norvégia, Magyarország és Svájc stb. Hiába méretre forma-forma az EU és az USA, semmi értelme egy országot hasonlítani a politikailag, kulturálisan és gazdaságilag is legheterogénebb földrésszel.
"Nem érzed cikinek hogy linkelsz valamit, (amit Európáról nem) és levonsz egy következtetést nulla összehasonlítási alappal?"
Mi a francért linkelnék bármit Európáról mikor nem állítottam semmit Európáról? Te állítottad, hogy az USA-ban nem élnek a szülőkkel az egyetemisták, én meg bizonyítottam, hogy megint a seggedből beszéltél.
"Te valóban sehol, mert most derült ki hogy fogalmad sincs miről szólt eddig a vita, én állítottam komplett Európát ahogy fentebb olvashatod, neked ez most esik le."
Hazudsz. Ez volt a második hsz-edben: "Attól mert te kint csak mosogatásig vitted és nem jött be, még nem jelenti hogy az átlag amerikai nagyon el van maradva az átlag nyugat európaitól, sőt... "
Nem mintha az alternatíva (ie. nem tudsz olvasni,) sokkal hízelgőbb lenne...
"Miért tőlem vársz forrást, te voltál az első aki kijelentetted hogy az USA-ban többen ülnek fű miatt börtönbe mint itt, ha valaki valamit kijelent neki kell bizonyítania."
Sigh... mikor tudod jól, hogy mi lesz a válasz, de azért kötöszködsz, hátha megunom és nem válaszolok, akkor már érezhetnéd, hogy itt nincs igazad:
kb. 146,000 fő egész Európában, mínusz Oroszország. Vagyik durván harmadannyi ember kétszerakkora népességből.
"Egyébként meg teljesen mindegy, mert sokkal több amerikai élvezheti legálisan a füvet mint európai,"
Ha neked teljesen mindegy, hogy emberek százezrei vannak bebörtönözve ártatlanul (sokszor bírósági tárgyalás nélkül,) az téged minősít, de ilyen egy liberális országban nem történhetne meg.
"Tudtam hogy felhozod majd a TB-t, kiragadva megint egy extrém példát levezetni a butaságodat."
Mégis mi a lópikulától lenne ez extrém példa? 50 millió ember, a lakosság durván egyhetede az neked elenyésző? Vagy a daganatos betegségek olyan ritkák? Ez egy teljesen hétköznapi példa. Olyannyira, hogy konkrétan százával halnak meg emiatt amúgy megmenthető emberek az USA-ban, NAPONTA:
"Egyébként pont a TB az ahol az USA liberális politikát folytat, te döntöd el akarsz e vagy nem és nem az állam kényszeríti rád, ez az igazi liberális hozzáállás."
Tudod melyik a legalapvetőbb emberi alapjog? Idézem az amerikai függetlenségi nyilatkozatot:
"We hold these truths to be self-evident, that all men are created equal, that they are endowed by their Creator with certain unalienable Rights, that among these are Life, Liberty and the pursuit of Happiness."
Hogy mitől lenne liberális az a politika, ami pont a legalapvetőbb joguktól fosztja meg az embereket...
"Megint ugyanazt csinálod, kiszemezgeted azokat az európai országokat amiben én jobbak mint az USA hogy levezesd az egészet általánosítva. Olyan statisztikát hozz amiben az európai átlag van benne, és ne mazsolázgass."
Te skizo vagy, vagy micsoda? Te akartad specifikusan ezeket összehasonlítani, pár órával ezelőtt:
"Ha országgal hasonlítjuk akkor persze Luxemburgban, Finnországban, a svédeknél is jobban élnek mint kint, ezt nem tagadom, bár ha most nagyon kukacoskodni akarnék akkor mondanám hogy pl csak Kaliforniát vagy New York államot hasonlítsuk össze velük..."
Jó látni hogy most már átmentél sértegető üzemmódba, és válsz egyre frusztráltabbá amikor higgadtan érvekkel szétszedik a butaságaidat :)
"Először az írtad "Az USA liberálisabb mint bármelyik európai (!!) ország." Namármost, ha liberálisabb mint bármelyik, akkor liberálisabb a nyugat-európaiknál is, igaz?"
Európa alatt az EU-t érti kb mindenki, a jobbik és rosszabbik részét egyaránt (én is ezekből példálóztam), te ebből önkényesen kiválasztottad Nyugat Európát és abból szemezgettél olyat ami éppen alátámasztja a narratívádat, holott felhívtam a figyelmed korábban is erre az érvelési hibára hogy az EU-t kéne nézni, nem 1-1 országot, mert nem erről volt szó. Téged nem is érdekelt, görcsösen kapaszkodtál ebbe a szalmabábba hiszen ellenkezőleg gyorsan kiderült volna milyen butaságot beszélsz már az elejétől fogva.
"De elég nagy, mert utána még egy tucatszor leírtam még, hogy Nyugat-európa. Sőt, te is leírtad, ahogy fentebb is idéztem, tehát fölösleges sunnyogni."
Te vagy aki sunnyogsz, igen Nyugat Európát te hoztad be mert ha az EU-t vennénk gyorsan kiderülne hogy butaságokat beszélsz, és én nem Nyugat Európára reflektáltam később hiába akartad görcsösen erre terelni újra és újra a fenti ok miatt. Itt nálad vannak értő olvasási hiányosságok. Az meg hogy egy dolgot kiragadtál ahol tényleg csak a nyugati részre válaszoltam nem jelent semmit mert a többi 30 helyen nem azt írtam. Értelmezd a kontextust is.
"Ez eleve egy teljesen értelmezhetetlen kijelentés egy olyan kontinesre, amiben benne van Hollandia és Belorusszia, Görögország és Norvégia, Magyarország és Svájc stb. Hiába méretre forma-forma az EU és az USA, semmi értelme egy országot hasonlítani a politikailag, kulturálisan és gazdaságilag is legheterogénebb földrésszel."
Már hogyne lenne értelme, az EU-s politikai alapelvek, maga az alap berendezkedés az kb mindenhol ugyanaz 1-2 kakukktojást kivéve ami most Magyarország, az EU közös átlagolt statisztikákat végez, egyre szorosabb minden téren az integráció és haladunk az USE felé.
"Te állítottad, hogy az USA-ban nem élnek a szülőkkel az egyetemisták"
Hazudsz, nem ezt mondtam, hanem ezt:
"A többség nem mama hotelben él mint hanem külön már egyetem alatt is"
Szó se volt erről amit állítasz hogy ne élnének a szülőkkel, látod már megint az értő olvasás... Egyébként ezt az állításomat saját magad igazoltad egy linkel ami a vírus előtti állapotokra is kitér.
"kb. 146,000 fő egész Európában, mínusz Oroszország. Vagyik durván harmadannyi ember kétszerakkora népességből."
Sigh... mikor tudod jól, hogy mi lesz a válasz, de azért kötöszködsz, hátha megunom és nem válaszolok, akkor már érezhetnéd, hogy itt nincs igazad, Igen ezt alá tudtad támasztani. "
Most komolyan azért vagy ideges mert valaki forrást kértem arról amit mondasz? Hoztál és bizonyítottad hogy kint többen vannak börtönben, ennyi. Én veled ellentétben képes vagyok elismerni a tényeket ahol nem jól mondtam, te a 10 éves gyerek szintjét ütöd meg a "csak azért is nekem van igazam" mentalitással. Egyébként korábban már bizonyítva volt hogy az amerikai drog politika liberálisabb mint az európai, hiszen sokkal többen élvezhetik kint a füvet legálisan mint itt, te még ezt a tényt se vagy képes elengedni és görcsösen kapaszkodsz a megcáfolt állításodba.
"Ha neked teljesen mindegy, hogy emberek százezrei vannak bebörtönözve ártatlanul (sokszor bírósági tárgyalás nélkül,) az téged minősít, de ilyen egy liberális országban nem történhetne meg."
Nem erről van szó, simán csak nem tartozik ide. A liberális drogpolitika pl a legalizálásnál kezdődik, szóval az európaiak tanulhatnának az amcsiktól ha tényleg legalizálni akarjuk.
"Mégis mi a lópikulától lenne ez extrém példa? 50 millió ember, a lakosság durván egyhetede az neked elenyésző? Vagy a daganatos betegségek olyan ritkák? "
Azért extrém példa mert a munkások többségét ez nem fogja soha érinteni csak egy kis százalékát, tehát semmi értelme erre alapozni egy érvet és a többségre rávetíteni. Nem mellesleg az USA-ban sokkal kevesebb ember dohányzik és kevesebb ember iszik alkoholt is. Az USA-ban kevesebb ember hal meg dohányzás miatt mint Európában:
A dohányzási térkép:
Sokkal kevesebb alkoholista van kint:
Tessék, ha már ennyire statisztikákkal akarod bizonyítani.
"Te skizo vagy, vagy micsoda? "
Köszi az aggódásod nem vagyok skizo, inkább gyakorolni kéne az értő olvasást már megint pl amit írtam: "ha most nagyon kukacosokodni akarnék", az idézet arra vonatkozott amikor sokadjára és a figyelmeztetések ellenére is görcsösen 1-1 országot akartál összevetni az USA-val és így érvelni, erre válaszoltam csak, bár igazad van hülyeség votl belemenni hogy eltereljük másra a témát.
"neked csak azt tudom írni amit az előzőeknek leírtam, ha szerinted a "mindennek el vagy hordva," meg "elkezdenek vájkálni a múltadban, hogy kellemetlen helyzetbe hozzanak" az ugyanaz mint amikor elhurcolnak a haláltáborba, akkor sürgősen nézessd meg magad."
Nincs különbség elnyomó és elnyomó ideológia között, ha mindkettő vége az, hogy "fogd be a szád, vagy megjárod".
Igen, manapság nincsenek táborok, de mivel haladunk a korral, a terror is haladóbb lett. Az interneten, tiltanak, törölnek, gyaláznak, fenyegetnek, lejárató videókat adnak le rólad. Ha felvonulsz pl a németeknél, hogy a családokat propagáld, maszkos marhák rohannak neked üvöltve.
Ha MAGYARORSZÁGON felvonulsz a bűnözés ellen MAGYAR zászlót lobogtatva, akkor szintén megkapod a magadét az ún. antifasisztáktól.
Próbáltál már itt vitatkozni liberálissal? Nincsenek érvei, folyton terel, az állításait semmivel nem támasztja alá, viszont gúnyolódik veled, és átkozottul hipokrita. Minden eszközzel azon van, hogy amit forrásokkal támasztasz alá, azt jelentéktelenné tegye, és kifigurázza.
Gondolkozzunk el azon, hogy kettőnk közül ki nincs magánál, és kinek mosta át az agyát a mainstream idiótizmus.
#34:
"Jó látni hogy most már átmentél sértegető üzemmódba, és válsz egyre frusztráltabbá amikor higgadtan érvekkel szétszedik a butaságaidat :)"
LOL, higgadtabb MIKKEL? Szerintem üss fel egy enciklopédiát, mert láthatóan nem érted mit jelent a szó.
"Európa alatt az EU-t érti kb mindenki, a jobbik és rosszabbik részét egyaránt (én is ezekből példálóztam), te ebből önkényesen kiválasztottad Nyugat Európát és abból szemezgettél olyat ami éppen alátámasztja a narratívádat, holott felhívtam a figyelmed korábban is erre az érvelési hibára hogy az EU-t kéne nézni, nem 1-1 országot, mert nem erről volt szó. Téged nem is érdekelt, görcsösen kapaszkodtál ebbe a szalmabábba hiszen ellenkezőleg gyorsan kiderült volna milyen butaságot beszélsz már az elejétől fogva."
1. Ez egyáltalán nem válasz arra amit írtam. Azt írtad eredetileg "Az USA liberálisabb mint bármelyik európai (!!) ország." Nem az EU-s országok átlaga. BÁRMELYIK. Te írtad. Megint csak javaslom az értelmező kéziszótárat, de ne használj olyan szavakat amiket nem értesz, mert megint hülyét csinálsz magadból.
"Te vagy aki sunnyogsz, igen Nyugat Európát te hoztad be mert ha az EU-t vennénk gyorsan kiderülne hogy butaságokat beszélsz, és én nem Nyugat Európára reflektáltam később hiába akartad görcsösen erre terelni újra és újra a fenti ok miatt. Itt nálad vannak értő olvasási hiányosságok. Az meg hogy egy dolgot kiragadtál ahol tényleg csak a nyugati részre válaszoltam nem jelent semmit mert a többi 30 helyen nem azt írtam. Értelmezd a kontextust is."
Te reagáltál eredetileg az én hozzászólásomra, ha valaki félreterelte a témát az csak te lehettél.
"Már hogyne lenne értelme, az EU-s politikai alapelvek, maga az alap berendezkedés az kb mindenhol ugyanaz 1-2 kakukktojást kivéve ami most Magyarország, az EU közös átlagolt statisztikákat végez, egyre szorosabb minden téren az integráció és haladunk az USE felé."
Saját magadat cáfolod meg. Ha tényleg ugyanaz lenne a berendezkedések, akkor nem kéne folyamatosan tologatnod a kapufát, hogy "de Romániában! de Bulgáriában! de Magyarországon!"
"Te állítottad, hogy az USA-ban nem élnek a szülőkkel az egyetemisták"
Hazudsz, nem ezt mondtam, hanem ezt:
"A többség nem mama hotelben él mint hanem külön már egyetem alatt is"
Jézusom, eddig csak viccből írtam, de kezdem azt hinni te tényleg nem értesz alapvető magyar kifejezéseket. Amit te írtál az pont azt jelenti amit én. Szerinted a mama-hotel mégis mit jelent?
"Most komolyan azért vagy ideges mert valaki forrást kértem arról amit mondasz? Hoztál és bizonyítottad hogy kint többen vannak börtönben, ennyi. Én veled ellentétben képes vagyok elismerni a tényeket ahol nem jól mondtam, "
Igen, pontosan ezt látjuk, hogy elismered a tényeket. Amikor képes vagy inkább úgy tenni, mintha nem értenél magyarul, csak hogy ne kelljen azt mondani, hogy "bocs, igazából fogalmam sincs mi van az USA-ban."
"Nem erről van szó, simán csak nem tartozik ide. A liberális drogpolitika pl a legalizálásnál kezdődik, szóval az európaiak tanulhatnának az amcsiktól ha tényleg legalizálni akarjuk."
Nem a liberális drogpolitika nem a legalizálásnál kezdődik. Az pont a legvége. Az arányos büntetési tételekkel kezdődik. Aztán jön a fogyasztás dekriminalizálása. Aztán az orvosi felhasználás engedélyezése. Végül a teljes legalizálás. Kb. ez a sorrend mindenhol.
"Azért extrém példa mert a munkások többségét ez nem fogja soha érinteni csak egy kis százalékát, tehát semmi értelme erre alapozni egy érvet és a többségre rávetíteni."
Látom, hogy nagyon fiatal vagy még, de van egy rossz hírem: 50 felett már az emberek többségének van ilyen vagy olyan krónikus betegsége. Van ami gyorsan megöl, van ami lassabban. Mármint ha kapsz rendes orvosi ellátást. Ha pont a betegséged miatt havi több ezer dolárra kúszik fel a biztosításod, akkor mindegyik gyorsan megöl.
" Nem mellesleg az USA-ban sokkal kevesebb ember dohányzik és kevesebb ember iszik alkoholt is. Az USA-ban kevesebb ember hal meg dohányzás miatt mint Európában:"
Ez nagyon szép tőlük, csak épp semmi köze nincs se a liberalizmushoz, se a életminőséghez. Észak-koreában még kevesebben dohányoznak és isznak mint az USA-ban, akkor ők most egy liberális jóléti állam?
"Köszi az aggódásod nem vagyok skizo, inkább gyakorolni kéne az értő olvasást már megint pl amit írtam: "ha most nagyon kukacosokodni akarnék", az idézet arra vonatkozott amikor sokadjára és a figyelmeztetések ellenére is görcsösen 1-1 országot akartál összevetni az USA-val és így érvelni, erre válaszoltam csak, bár igazad van hülyeség votl belemenni hogy eltereljük másra a témát."
Megintcsak te terelted a témát. Nem én hoztam fel Svédországot, se New York-ot. De amikor megmutattam, hogy még a te "cherry picked" feltételeid mellett is hülyeségeket írsz, akkor hirtelen már nem is fontos, mi? Hmm, tisztára mintha csak direkt vesztegetnéd az időmet...
#35 "Nincs különbség elnyomó és elnyomó ideológia között, ha mindkettő vége az, hogy "fogd be a szád, vagy megjárod"."
Öööö, ok, erre nem tudok mit mondani. Ha szerinted ugyanaz, hogy az interneten kapsz csúnya kommenteket, vagy éjjel egy fekete autóval elvisznek, akkor neked tényleg semmi fogalmad nincs milyen egy igazi diktatúrában élni, se fantáziád, hogy elképzeld.
"Igen, manapság nincsenek táborok, de mivel haladunk a korral, a terror is haladóbb lett. Az interneten, tiltanak, törölnek, gyaláznak, fenyegetnek, lejárató videókat adnak le rólad."
Ne haragudj, ez tényleg vicces még olvasni is. Ez neked "terror?" Jézusom. És még ti hívjátok a liberálisokat hópihének.
"Ha MAGYARORSZÁGON felvonulsz a bűnözés ellen MAGYAR zászlót lobogtatva, akkor szintén megkapod a magadét az ún. antifasisztáktól."
Így is van. Az a valódi szabad ország, ahol csak annak lehet véleménye aki egyet ért veled.
"Próbáltál már itt vitatkozni liberálissal? Nincsenek érvei, folyton terel, az állításait semmivel nem támasztja alá, viszont gúnyolódik veled, és átkozottul hipokrita. Minden eszközzel azon van, hogy amit forrásokkal támasztasz alá, azt jelentéktelenné tegye, és kifigurázza."
Hát, az én személyes tapasztalatom szerint ez sokkal inkább jellemző a másik oldalra, és szoktam itt mindkét fajtával vitatkozni. Tipikusan a konzervatív (nemzeti/fajvédő/hívd aminek akarod,) embereknél szokott előjönni, hogy ha linkelek valami konkrét adatot vagy kutatást, akkor annyi a reakció, hogy "persze a zsidó média, ENSZ, tudósok... azok mind hazudnak, csak az az egy blogger akit én olvasok nem."
"Gondolkozzunk el azon, hogy kettőnk közül ki nincs magánál, és kinek mosta át az agyát a mainstream idiótizmus."
Elgondolkoztam. De nem fogsz örülni a következtetésnek...
"LOL, higgadtabb MIKKEL? Szerintem üss fel egy enciklopédiát, mert láthatóan nem érted mit jelent a szó."
Igen én veled ellentétben személyeskedés nélkül, szimpla tényekkel vitatkozok. Ahogy látom a te érved már csak annyi hogy nyissak ki egy enciklopédiát.
"1. Ez egyáltalán nem válasz arra amit írtam. Azt írtad eredetileg "Az USA liberálisabb mint bármelyik európai (!!) ország." Nem az EU-s országok átlaga. BÁRMELYIK. Te írtad. Megint csak javaslom az értelmező kéziszótárat, de ne használj olyan szavakat amiket nem értesz, mert megint hülyét csinálsz magadból."
Igen mert liberálisabb is, amit szintén már bizonyítottam pl a gazdasági liberalizációval de az alábbi pontokon is a 24# kommentben:
1. Börtönbe kerülhetsz ha tagadsz egy történelmi eseményt (holokauszt), ez neked hol szabadelvűség?
2. Te fizeted a sok hülye alkoholistának és cigisnek a kórházi kezelését a TB-n keresztül, ez neked hol minimális állami szerepvállalás?
3. Fegyvertartás tilalma, pedig ez egy alapvető emberi jog
4. Különféle szimbólumok tiltása
5. Gyülekezési jog korlátozása bizonyos politikai csoportoknál
6. Egyéni politikai mozgalmak betiltása
7. Magasabb adók
8. A dolgok többsége állami kézben van sokkal kisebb magánszektor
"Te reagáltál eredetileg az én hozzászólásomra, ha valaki félreterelte a témát az csak te lehettél."
Nem, te hoztad be hogy az USA mennyire nem liberális, a 10# kommentben.
"Saját magadat cáfolod meg. Ha tényleg ugyanaz lenne a berendezkedések, akkor nem kéne folyamatosan tologatnod a kapufát, hogy "de Romániában! de Bulgáriában! de Magyarországon!"
Ezt te szoktad csinálni amikor önkényesen kiválogatod azokat az európai országokat maik éppen alátámasztják a narratívádat, amik meg nem azt ignorálod.
"Jézusom, eddig csak viccből írtam, de kezdem azt hinni te tényleg nem értesz alapvető magyar kifejezéseket. Amit te írtál az pont azt jelenti amit én. Szerinted a mama-hotel mégis mit jelent?"
Na itt meg tulajdonképpen be is ismered hogy trollkodsz. Egyébként ha visszaolvasod te azt állítottad hogy én azt mondtam: nem élnek az amcsik otthon, erre válaszoltam hogy nem ezt írtam hanem a többsége nem él otthon, amit te saját magad bizonyítottál is.
"Igen, pontosan ezt látjuk, hogy elismered a tényeket. Amikor képes vagy inkább úgy tenni, mintha nem értenél magyarul, csak hogy ne kelljen azt mondani, hogy "bocs, igazából fogalmam sincs mi van az USA-ban."
Nem, a különbség köztünk az hogy én objektíven, tények mentén vitázok, így elismerem persze ha hozol valamire konkrét forrást, te ezzel szemben érzelemből vitázol, az egyetlen célod hogy lenyomd a másikat bárhogyan, nem is érdekelnek már a tények, hiszen annyi mindenben alulmaradtál, amire már szinte csak sértegetéssel reagálsz ahogy itt is.
"Nem a liberális drogpolitika nem a legalizálásnál kezdődik. Az pont a legvége. Az arányos büntetési tételekkel kezdődik. Aztán jön a fogyasztás dekriminalizálása. Aztán az orvosi felhasználás engedélyezése. Végül a teljes legalizálás. Kb. ez a sorrend mindenhol."
Most tulajdonképpen itt azt próbálod megmagyarázni hogy miért szabadabb Európában a fű fogyasztás ahol tiltják, mint az USA-ban ahol többségében legális. Gratulálok...
"Látom, hogy nagyon fiatal vagy még, de van egy rossz hírem: 50 felett már az emberek többségének van ilyen vagy olyan krónikus betegsége. Van ami gyorsan megöl, van ami lassabban. Mármint ha kapsz rendes orvosi ellátást. Ha pont a betegséged miatt havi több ezer dolárra kúszik fel a biztosításod, akkor mindegyik gyorsan megöl."
Látom megint jön a személyeskedés, már meg se kérdezem hogy a korom legyen akármennyi hogy jöhet érvként fel egy vitában, de hagyjuk. Az USA-ban meg lehet TB-d simán csak befizeted havonta és kész, ettől is liberálisabb az USA hogy ezt a saját egyéni döntésedre bízza és nem kényszeríti rád a kormányzat, mint Európában. Az hogy neked nincs TB-d mert a saját egyéni döntésed alapján minden más fontosabb volt mint az egészséged, az a te dolgod és a te egyéni felelősséged.
"Ez nagyon szép tőlük, csak épp semmi köze nincs se a liberalizmushoz, se a életminőséghez. Észak-koreában még kevesebben dohányoznak és isznak mint az USA-ban, akkor ők most egy liberális jóléti állam?"
Felesleges volt ez a szalmabábot legyártani, amit írtam arra vonatkozott amit állítottál hogy az európai munkások életszínvonala az egészség miatt jobb, erre reflektáltam.
"Megintcsak te terelted a témát. Nem én hoztam fel Svédországot, se New York-ot. De amikor megmutattam, hogy még a te "cherry picked" feltételeid mellett is hülyeségeket írsz, akkor hirtelen már nem is fontos, mi? Hmm, tisztára mintha csak direkt vesztegetnéd az időmet..."
Nem én terelem, az elejétől fogva te válogattál ki európai országokat, a sokadik ilyen után én is megtettem az amerikai államokkal, ahol megint bebizonyosodott hogy butaságokat írtál.
"Igen én veled ellentétben személyeskedés nélkül, szimpla tényekkel vitatkozok."
Aham. :D
Na jó bontsuk akkor le.
1. "Börtönbe kerülhetsz ha tagadsz egy történelmi eseményt (holokauszt), ez neked hol szabadelvűség?"
Egyrészt nem mindenhol Európában illegális (a 27 EU tagállamból is csak 14-ben.) Ugye ha az USA-ban legalális a fű csak mert bizonyos államokban az, akkor itt sem használunk ilyen nagyívű általánosításokat?
Másrészt nagyon kicsi az esélye, hogy börtönbe menj holocaust tagadás miatt.
Ajánlom figyelmedbe a listát itt:
Összesen 18 eset az EU-ban, abból 9 esetben volt letöltendő börtönbüntetés kiszabva. Hasonlítsd össze a SZÁZEZREKKEL, akik börtönben ülnek az USA-ban. Mert csak. Ítélet nélkül.
"2. Te fizeted a sok hülye alkoholistának és cigisnek a kórházi kezelését a TB-n keresztül, ez neked hol minimális állami szerepvállalás?"
Az USA-ban meg te fizeted az afgán meg iraki gyerekek szétbombázását. Az liberálisabb?
"3. Fegyvertartás tilalma, pedig ez egy alapvető emberi jog"
Nem, ez a világon sehol nem alapvető emberi jog, ez csak az amerikaiak agyréme. Igazából ott sem mint az egyének jogát foglalták az alkotmányba, hanem mint a helyi közösségek önrendelkezési jogát, csak mára lett így kicsavarva, köszönhetően az NRA-nek.
"4. Különféle szimbólumok tiltása"
Lásd egyes pont, kivéve, hogy ez még kevesebb európai országra igaz.
"5. Gyülekezési jog korlátozása bizonyos politikai csoportoknál"
Ilyen nem létezik Európában törvényi szinten.
"6. Egyéni politikai mozgalmak betiltása"
Ilyen meg végképp nem, nem is értem mire gondolsz.
"7. Magasabb adók"
Ez sem olyan egyértelmű mint gondolnád. Pl. ez a lista alapján 10 EU-s országból 5-ben alacsonyabb a minimum SZJA kulcs, mint az USA-ban a federal:
(Olyat nem találtam amin minden EU-s országé rajta van, de ha van jobb forrásod hajrá.)
Ha a maximum rátát nézzük akkor 12 EU-s ország előzi az USA-t:
És tegyük hozzá, hogy itt most az USA javára csaltam, mert csak a 10%-os minimum federal income tax-at vettem figyelembe, mert a state meg local tax-ek lekövethetetlenek.
"8. A dolgok többsége állami kézben van sokkal kisebb magánszektor"
Forrás?
Összefoglalva: az USA valóban jobb Európánál a szólásszabadság néhány nagyon ritka határesetében, amik a gyakorlatban itt is csak max. százas nagyságrendben érintenek embereket. Ezzel szemben az USA-ban van:
1. Minden állampolgárra kiterjedő, bírósági korlátozás nélküli állami lehallgatás.
2. Százezreket érintő ítélet nélküli hosszútávú bebörtönzések.
3. Az állam nem biztosítja a magántulajdon védelmét (Civil Forfeiture)
4. Az állam nem biztosítja az élethez való jogot (egészségbiztosítás)
5. Az állam nem biztosítja a vallásszabadságot (lásd egy csomó államban mind a mai napig legális valakit vallási alapon elbocsátani, a diákok akiket kitiltanak a suliból mert nem hajlandó elmondani az esküt, állami tisztségviselői pozíciók vallási előírásokhoz kötése stb.)
Szóval... szerinted melyik is a liberálisabb?
"Nem, te hoztad be hogy az USA mennyire nem liberális, a 10# kommentben."
Igen. És te arra reagáltál a #16-osban, amiben azt írtad, idézem "Az USA liberálisabb mint BÁRMELYIK európai ország." Én ezt az állítást cáfoltam. Ugye ha létezik akár csak egy európai ország ami liberálisabb az USA-nál, akkor az állításod mindjárt nem igaz. Bocsi, de ennél egyszerűbben nem tudom elmagyarázni.
"Ezt te szoktad csinálni amikor önkényesen kiválogatod azokat az európai országokat maik éppen alátámasztják a narratívádat, amik meg nem azt ignorálod."
Ez nem válasz arra amit írtam. Ha szerinted Európában egységes a berendezkedés, akkor nem lenne mindegy melyik európai országgal hasonlítom az USA-t?
"Na itt meg tulajdonképpen be is ismered hogy trollkodsz. Egyébként ha visszaolvasod te azt állítottad hogy én azt mondtam: nem élnek az amcsik otthon, erre válaszoltam hogy nem ezt írtam hanem a többsége nem él otthon, amit te saját magad bizonyítottál is."
Az állítottad az egyetemisták többsége nem él otthon. Ha megnézted volna amit linkeltem láttad volna, hogy már a koronavírus előtt is a teljes 18-29 korosztály 47%-a a szülőkkel élt, ebben benne vannak a dolgozók is. Ez alapján nem nehéz kitalálni, hogy az egyetemisták között több lesz mint 50%. De tessék, itt van arra is egy forrás, még a COVID előttről:
Szóval, elismered már, hogy hülyeséget állítottál?
"Nem, a különbség köztünk az hogy én objektíven, tények mentén vitázok, így elismerem persze ha hozol valamire konkrét forrást, te ezzel szemben érzelemből vitázol, az egyetlen célod hogy lenyomd a másikat bárhogyan, nem is érdekelnek már a tények, hiszen annyi mindenben alulmaradtál, amire már szinte csak sértegetéssel reagálsz ahogy itt is."
Pfff, jah az a rengeteg érzelem amit belinkeltem ide, amiből valahogy egyre se sikerült reagálnod.
"Most tulajdonképpen itt azt próbálod megmagyarázni hogy miért szabadabb Európában a fű fogyasztás ahol tiltják, mint az USA-ban ahol többségében legális. Gratulálok..."
Igen, szabadabb. Ugyanis Európában bárhol elszívhatok egy spanglit, a legrosszabb ami történhet velem, hogyha annyira hülye vagyok, hogy egy rendőrőrs előtt ülök le, akkor kapok egy fejmosást. Ellenben az USA-ban ha elfelejtem kitenni a szebemből mielőtt átlépem az államhatárt, az könnyen az egész további életemet kisiklathatja. (Nem beszélve a vidám papás-mamásról a börtönben.)
"Látom megint jön a személyeskedés, már meg se kérdezem hogy a korom legyen akármennyi hogy jöhet érvként fel egy vitában, de hagyjuk. Az USA-ban meg lehet TB-d simán csak befizeted havonta és kész, ettől is liberálisabb az USA hogy ezt a saját egyéni döntésedre bízza és nem kényszeríti rád a kormányzat, mint Európában. Az hogy neked nincs TB-d mert a saját egyéni döntésed alapján minden más fontosabb volt mint az egészséged, az a te dolgod és a te egyéni felelősséged."
Ez a legnagyobb álnaiv baromság amit eddig írtál. Komolyan azt hiszed bárkinek azért nincs egészségbiztosítása mert úgy döntött? Azért nincs, mert NEM ENGEDHETIK MEG MAGUNKNAK. Leginkább azok nem, akiknek a legjobban szükségük lenne rá, (öregek, krónikus betegek,) egyrészt mert nekik sokkal magasabbak a premiumaik, másrészt mert nem tudnak dolgozni:
"Felesleges volt ez a szalmabábot legyártani, amit írtam arra vonatkozott amit állítottál hogy az európai munkások életszínvonala az egészség miatt jobb, erre reflektáltam."
Nem, én azt állítottam, hogy az egészségBIZTOSÍTÁS miatt jobb. Akkor ki is gyárt szalmabábokat?
"Nem én terelem, az elejétől fogva te válogattál ki európai országokat, a sokadik ilyen után én is megtettem az amerikai államokkal, ahol megint bebizonyosodott hogy butaságokat írtál."
Hogy a ló**szba bizonyosodott be, hogy butaságokat írtam? Még a te általad önkényesen választott adatpontokra is hoztam forrást, ami az én állításomat igazolta. Mégis milyen orbitális mentális gimnasztika alapján vonod le ebből a következtetést, hogy neked volt igazad?
Bocsi, még egyet muszáj írnom, mert ez a mondat annyira megihletett:
"Az USA-ban meg lehet TB-d simán csak befizeted havonta és kész,"
Nem te szerepelsz véletlenül ebben a videóban?
https://www.youtube.com/watch?v=uYP7Xu2wN1k
Vagy egy nagyon jó troll vagy, vagy tényleg nem érzékeled mennyire komikusan el vagy szakadva a valóságtól. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!