Az angolszász országok mitől voltak ennyire sikeresek az utóbbi 400 évben?
A törökökkel való harcba nem roppant volna bele Magyarország kétharmada, ha nem lettünk volna már akkor is lemaradva a nyugathoz képest. Mohácsnál például a törökök úgy győztek le minket, hogy francia ágyukat meg puskákat használtak, míg mi a hagyományos középkori lovasrohamra építettünk.
A Magyarország egyharmadát kitevő Erdély meg nem hogy beleroppant a törökök elleni harcba de gyakorlatilag Európa egyik legfejlettebb és legsikeresebb állama lett ebben az időben.
A britek és az amerikaiak merőben más okokból érték el amit elértek.
A britek azért terjeszkedtek mint minden más akkori nagyhatalom: hogy senki ne igázhassa le őket. Ez egy olyan verseny volt amit senki nem tudott volna megállítani. Vagy hódítasz vagy meghódítanak (ahogy a japánok ezt még épp időben felismerték és elkezdték elképesztő módon modernizálni a társadalmukat a 19. században)
Az amerikaiak első generációi angolszász protestánsok voltak akik többnyire a szerényebb életvitelben hittek, fontosabbnak tartották a termelést, a produktív életmódot mint a fogyasztást (mekkorát fordult azóta az országuk ilyen téren...). Ezt a szemléletmódot (ami elengedhetetlen volt az Újvilágban boldoguláshoz mind az alapítóatyák mind a pionírok idejében) sok generáció örökölte.
És mielőtt jön a szentbeszéd a rabszolgaságról: a mai világban több rabszolga van mint a transzatlanti rabszolgakereskedés fénykorában bármikor, mégse esik szó róla:
"A britek azért terjeszkedtek mint minden más akkori nagyhatalom: hogy senki ne igázhassa le őket. Ez egy olyan verseny volt amit senki nem tudott volna megállítani. Vagy hódítasz vagy meghódítanak"
Tipikus germán paranoia.
Magyarország ezekkel van tele (több, mint a fele mára már félgermán és germán). Magyar állampolgárok, lelkileg viszont germánok.
"Jaj jaj jaj! Mi van ha megütnek engem? Jaj! Na, gyorsan belerúgok a másikba, én a germán, mert bizzzzztos, hogy ha nem teszem, akkor az a biztosan csúúúnya rossz másik fog belémrúgni!"
(Értsd: a jellegzetesebb germán többnyire saját magából indul ki, nem tud merőben sokféle szemszögből végiggondolni semmit, alapvetően bal agyféltekésen, egyoldalúan gondolkodik, elveszik a részletekben, nem látja a fától az erdőt).
Tisztelet a kivételnek.
Így aztán:
bumm - bele a másikba, aztán "jaj, mi van, ha megesz az indián?! Jaj!", bumm... "abba is belerúgni gyorsan"...
Öngól. Épp egy germán-párti hozzászólót idéztem, tessék csak elolvasni az előttem levő hozzászólást (meg a legtöbbjét). Önmagatokat leplezitek le, önellentmondóan. Az előttem szóló pont erről írt. "Jaj mi van, ha a másik önző, mint én , no meg jaj, mi lesz velük, germánokkal, ha nem eszem meg a másikat, biztos ő eszik meg engem, jaj...."
"Miért, mit csinált a magyar, mi szerinted a megoldás?" - kérdezhetnék....
Nos, nagyon egyszerű, a magyar zseniális tanító, és DEFFENZÍV, azaz évezredekig (önmagát, és a korrekt más népeket) VÉLDELMEZŐ harcos volt, a nyilazó lovasságát nem tudták legyőzni évezredekig.
Csak csalással tudták kikezdeni pusztán ezer évvel ezelőtt és onnantól kezdve, az ősi múlttal rendelkező magyarságot, sportszerűtlenséggel, hazug, áruló Vajktól kezdve (nesze neked nyolcadikhóhuszadika hamis propaganda) a trianonig (szándékosan kis betűvel).
A "jaj te siránkozó" viszont nem érvelés.
Aki tud, érvekkel vitázzon, ne érzelmeket alkalmazzon érvként, mert az nem érv, ami érzelemből áll. A vitázást esetleg kísérheti érzelem. De maga az érzelem: nem érv. Sem a hazudozás, mint pl a finnugorizmus.
Tudományágak sora szól az akadémikus (germánok és zsidók által propagált) hazugságok ellenében. Nem minden hazugság hivatalosan, ámde alapvető állítások sora sajnos az. No meg féligazságok, ami még ártalmasabb.
A sok hamis, hivatalosan gyártott hamis, magyarellenes ideológia mentén nem lehet reálisan érvelni.
Én viszont a valódi tudományos kutatásokra hivatkozok, amivel -aljas, imperialista érdekei miatt- nem hajlandó érvelni az akadémikusság, a hatalmilag hivatalossá tett propagandák képviselői.
Számos nemzet cáfolta már meg -többek között- a magyarellenes, hazug finnugorista elméletet is, nem csak magyar kutatók, de olaszok is, sőt, már egyre több germán, angolszász és francia (frank!) kutató is. (Más kérdés, hogy a germánok többsége még mindig hályogot visel a szemén...)
Ha kell szakirodalmi idézet, akkor ha erre járok megint, közlöm.
Maga, az önmagát neonácinak / germanistának tartó (lásd: wikipedia) Heribert Illig precíz, alaposan kutató történész jött rá, hogy a germán hősi múlt hamisított (pedig az ellenkezőjét vágyott bizonyítani), és hogy a magyarság teremtette meg a modern világot, az ősi találmányoktól a modern világ találmányáig.
Hiába van a magyarországi feltalálók között félmagyar is, félzsidó is, nézd meg a SZÁZALÉKOS arányt a jelentős találmányok feltalálói között:
Ausztriában: alig van/volt %-os arányban jelentős feltaláló, a magyarországiakhoz képest.
Németország: alig van/volt %-os arányban jelentős feltaláló, a magyarországiakhoz képest.
Izrael: alig van/volt %-os arányban jelentős feltaláló, a magyarországiakhoz képest.
Tehát nem a félzsidósága miatt
és nem a félig germán mivolta okán zseniális a magyarországi feltalálók zöme (már aki közülük félmagyar), hanem kizárásos alapon ez is a magyarság zsenialitását mutatja, tehát a magyar kultúra és nyelv hatásának sajátosságaira utal. És léteznek, léteztek színmagyar zseniális feltalálók is, a jelentősebb feltalálók között. Sőt, az ókorban szintén, erre is vannak tudományos, régészeti stb bizonyítékok. (Tudományos kutatásokra is tudok hivatkozni, ha kell, de most terjedelmi okokból erről ennyit.)
(A félreértés elkerülésére:
nem a palócokra, és nem az Alföldre utalok, amikor jellegzetes magyarságra utalok, mert ott jászok és kunok élnek, akik féltörök-félmagyar genetikájúak és kultúrájúak, a kultúra a kulcsszó, NEM a genetika, a soraimban. Bár nyilván akadnak közöttük is remek, jólelkű és értelmes emberek, bár változó az ilyetén eloszlás közöttük.)
Eleve széles látókörű és rugalmas a ténylegesen magyar gondolkodás. ÉS EMPATIKUS.
Nem pedig részletekben elvesző és támadó szellemű, elvakult, mint a jellegzetesen germán "gondolkodásmód" - és még egyszer TISZTELET A KIVÉTELNEK.
Akad egy kevés olyan magyar is, aki nem méltó a magyarságára. EGY KEVÉS.
De a germánok zöme, már bocsánat... "többet erővel, mint ésszel", ez a hozzáállásuk és színvonaluk. Az eszük általában addig terjed, hogy hadi stratégia, meg hogy dögöljön meg a szomszéd (ország) tehene is. Kb eddig. És ez szomorú...
Tiszteletem a kedves téglákat, nem árt gondolkodni ahelyett, hogy borítékolják nekik a választ... És ismét (még inkább) tisztelet a pozitív kivételnek.
Továbbá nem győzöm ismételni, hogy nem a genetika a hangsúlyosabb (bár az sem mellékes), hanem a kulturális eredet, és az adott kultúra mentén való gondolkodásmód és erkölcs, valamint érzelmi intelligencia. Tudok olyan afro-amerikairól, aki magyarországi egyetemistaként magyarabbá vált, mint sok fehér bőrű...
Nem a zászlólengetés és nem a bőrszín a döntő. Hanem a lélek és a gondolkodásmód, és az ebből eredő szándékok és hozzáállás.
Előre szólnék, hogy a tipikus csúsztató féligazságokat kéretik mellőzni, meg a lesajnáló kétértelmű (tipikusan germán) hozzászólásokat.
Vagy érvel valaki a témában, vagy nem. Így (volna) a korrekt.
Érvelni meg sem egy féltekével nem lehet, sem érzelmi eszközzel.
01.27
Érdekes, de hogyan határozod meg a germánságot?
És bocs, de mi az a "félteke"?
"Nem a zászlólengetés és nem a bőrszín a döntő"
Mégis te szittyamagyarkodsz itt mindenkinek (a bőrszín amúgy tényleg nem számít). Amit írtál annak kb. a fele nettó hülyeség, a másik fele pedig értelmetlen (plusz lépten-nyomon ellentmondasz magadnak). Egy jótanács: kapcsold ki a gépet, menj ki a szabadba és felejtsd el az internetet. Kb. örökre. (és ez nem gúnyolódás akart lenni, ismerek olyat aki hasonló dumákkal szokott jönni és nincs rendben mentálisan)
12-es voltam.
13 a magyar nem ősi nép. Ezt minden ország elő akarja adni, de nincs rá bizonyíték.
"Kína a világ legősibb folyamatos civilizációja, amely már az ókorban önálló kulturális egységet alkotott, és igen fejlettnek számított. Számos, Európában csak jóval később megismert találmány (iránytű, papír, nyomtatás, puskapor, porcelán, selyem, fogaskerék, stb.) már az ókorban vagy a kora-középkorban ismert volt Kínában."
A magyarok az ókorban még nem is léteztek.
De ha tényleg annyira zseniális a magyar, miért európa legvisszamaradottabb országa?
"Magyarországot a tudományos élet tette sikeressé akkor, amikor semmije nem volt"
Szerintem összekevered a sikert a hírnévvel (sőt, inkább maguk a tudósok lettek híresek - megérdemelten -, nem a származási országuk). Az hogy egy frankó országimázs-videót össze lehet dobni azokkal a nevekkel akiket Magyarország képtelen volt megtartani még nem siker.
Ezeknek a neveknek köszönhetően sikeresebbek azok az országok lettek akik anyagi és szakmai teret adtak Teller, Neumann, stb. munkájának. Magyarországon (sőt egész Európában) e kettő tényező közül valamelyik mindig hiányzott (plusz add hozzá a rossz politikai körülményeket). Az USA azt csinálta még jól a polgárháború végétől (és ezt kihagytam az első válaszomból) hogy bármilyen légkör uralkodott Európában, Amerika mindig jobb alternatíva tudott lenni a tudósoknak (is), ezért ment az "agyelszívás", ezért lett az az ország nagyhatalom, ezért találtak fel pont ott szinte mindent amit ma használunk. Európában mindig ment valami hülyeség ami miatt pl. Einstein-nek is el kellett mennie. De az öreg kontinens országai közül kb. egyedül Magyarország viselkedik úgy mint egy rossz szülő aki elüldözte a gyerekét majd amikor az sikeres lesz elkezdi büszkén mondogatni hogy "az én fiam :)".
Ezek a tudósok nagy nevek lettek de nem rajtunk múlott (sőt). Minden érdem az övék személyesen, nem a mienk. Ez nem magyarellenes propaganda akar lenni (mielőtt a 13-as félék megvádolnak), éppen ellenkezőleg: építő jellegű(nek szánt) vélemény.
12-es voltam
18
Jedlik Ányosnak nem "kellett" külföldre mennie a tömérdek találmányát létrehoznia. Meggazdagodni sem akart belőle, ingyen adta, ami tehetséget Isten adott neki.
Különben: az angolok helyzete akkor változhatott meg alapvetően, amikor az anglikán egyházzal kivonták magukat Róma alól.
A Vatikán ma is az egyik leggazdagabb állam.
Amerika abból gazdagodott meg, amiből más országok elszegényedtek. A birodalmukat az oda áramló -másutt sem adófizető- európai zsidók építették ki, kezdve a pénzkibocsátás monopóliumának kibocsátásával.
"A birodalmukat az oda áramló -másutt sem adófizető- európai zsidók építették ki, kezdve a pénzkibocsátás monopóliumának kibocsátásával.":
Ez csak az 1900as évektől van így, előtte még maguk az Amerikaiak se használták a dollárt, inkább a fontot részesítették előnyben. Telefon meg felhőkarcoló viszont már volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!