Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mi ez a hatalmas bődület most...

Mi ez a hatalmas bődület most a szobordöntögetésekkel?

Figyelt kérdés
Meghalt egy néger. Sajnálom, valóban hiba volt. De meghal millió fehér, kínai, stb és azokat valahogy mindenki elfelejti. Semmi bajom nincs a feketékkel, van fekete bőrű barátom is. De nem értem egyesek miért rongálnak most meg értelmetlenül műemlékeket? Kolumbusz levágatta az őslaokosk kezeit... A magyar honfoglalók talán kegyesebbek voltak? Vagy a rómaiak?

2020. jún. 18. 19:05
1 2 3 4 5 6
 31/53 A kérdező kommentje:
30-nak nagyon igaz a van a "tuti magyar termékek" ügyében. Szinte semmilyen kelet-európai termékre nem merném a minőségi jelzőt használni.
2020. jún. 23. 23:42
 32/53 anonim ***** válasza:

Amit írtok, az egyszerűen nem igaz, immár sokadszorra. De nem lep meg,, aki hazudik, biztosan okkal teszik...meglehetősen rosszindulatú okkal.

Azok a magyar termékek amiket exportálunk, a CMS modell (konstans piaci részesedés) szerint minőségileg teljesen rendben vannak (hús, húskészítmények, gabonakészítmény, zöldség, gyümölcs, cukor, méz, dohány, dohányáruk stb.).

Ezen felül, van egy ún KMÉ program, ami a legjobb minőségű magyar árukat látja el ezzel a cimkével, kb 2010 óta, ha jól tudom.

Ezeknek a dolgoknak az Európai Bizottság Comext-adatbázisában is utána tudtok nézni.

2020. jún. 25. 15:47
 33/53 A kérdező kommentje:

32-es én meggyőződésből írom. Csak külföldi termékeket vásárolok. És ezalatt értem minden posztkommunista ország termékét, hisz mind a padlón vannak.

De persze ez szubjektív, van akinak pont megfelelő a magyar termék. Viszont az hogx exportáljuk és hogy külföldön is veszik, nem azt jelenti, hogy jó is valami. (lásd pl kocsik esetében a francia Renault, vagy a Ford, stb). Az hogy nyugati termékek és veszik, az sem jelenti azt hogy jó. Ezek is szemetek, a szemetet is lehet exportálni. De sajnos még ezekkel sem veszi fel a versenyt egy keleti termék

2020. jún. 25. 17:33
 34/53 anonim ***** válasza:

#32 most mit hazudozol? Egy terméket nem sikerült mondani, annak ellenére, hogy egyfolytában vergődsz, hogy mennyi van.

Nekem eszembe jutott 2: unicum, pick szalámi. De ezeken kívül?

2020. jún. 25. 22:01
 35/53 anonim ***** válasza:
#34 Te vered itt habzó szájjal az asztalt, ha ennyire idegbeteg vagy, miért nem rágsz kavicsot? Nem hiányzik nekem, hogy munka után mások dührohamait olvasgassam. Ha nem ismersz magyar terméket, az csak és kizárólag a te hibád. Gondolom, még sohasem hallottál az Egri Bikavérről, Panyolai Pálinkáról, vagy mondjuk a magyar méz, esetleg a mangalica, szegedi paprika, kolbász stb?
2020. jún. 26. 15:55
 36/53 A kérdező kommentje:
Már megbocsáss, de az Egri Bikavér nyomába sem ér a Ciumburudnak vagy Ana Chardonnay-nek. Az a pálinka sem ér fel, egy erdélyi házipálinkával sem, de a román Miorita-val vagy az orosz Kadirnov-al.
2020. jún. 26. 16:04
 37/53 anonim ***** válasza:

#35 tehát dührohamaid vannak, idegbeteg vagy? Ezért vered magad itt habozó szájjal? Nyugodj meg, ettől sem lesz igazad.

Ja hallottam ezekről a elég szűk vásárlói körrel rendelkező dolgokról amiknek jórésze, csak bizonyos magyarok szerint olyan hú de kiemelkedő viszont kereslet nem nagyon van rá sem az országban, sem külföldön.

Ha jól tudom a magyar méztermelés nagyon bebukott az utóbbi időkben a méhek pusztulása miatt.

Kolbászt máshol is készítenek, mondjuk én a közeli falu hentesénél szoktam venni, de a multik üzleteiben is magyar kolbászt lehet kapni. Szegedi paprika szerintem már nem is nagyon létezik, gyerekkoromban hallottam ilyen legendákat, hogy van ilyen de találkozni nem találkoztam még vele. Mindenesetre az is egy nagyon szűk réteg termék lehetett, akkor is amikor még nem a kínai paprikát adták szegedi néven.

Nem nem az én hibám hogy nem ismerem ezeket a magyar termékeket, hanem egyrészt ezeknek a termékeknek az ára az ami miatt nem ismertek és az hogy egyszerűen csak legendák vannak körülöttük, tények nem nagyon.

2020. jún. 26. 16:18
 38/53 A kérdező kommentje:
37 nek igaza van. De úgyis maradnak emberek akiknek a legjobb a Bikavér lesz. Ezek az olcsó prolik akik beérik a kevéssel és rosszal, jó drágán
2020. jún. 26. 16:29
 39/53 anonim ***** válasza:
Itt kiszállok, nincs kedvem vitatkozni olyannal, aki 2 regisztrációról helyesli önmagát, és mélységesen hungarofób.
2020. jún. 27. 15:55
 40/53 anonim ***** válasza:

#39 te csak ne beszélj a hungarofóbságról. Nem áll jól nektek elvtárs...

A sok regisztráció nálatok jellemző, tudom. 15 ezer forintos heti bérért, a lendvai utcai szerverszobából. Mondjuk ott most jó hűs lehet.

2020. jún. 27. 17:11
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!