Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Csehország hogy lett ilyen...

Csehország hogy lett ilyen liberális, amikor majdnem ugyan az a kultúrájuk, mint a mienk, és a kommunizmus alatt is keményebb rendszer volt?

Figyelt kérdés

A mai Csehországban kb. mindenki LMBT-barát, szinte az egész ország ateista, minden drogból lehet nálad egy kicsi, gyakori, hogy fiataloknál kis falvakban is a kertben nő a Mariska az uborka meg a tök között, a pincében meg a varázsgomba.

Pedig a cseh meg a magyar kultúra annyira nem különbözik egymástól, mint pl. a holland és a magyar, és a kommunizmus alatt is Kádárhoz képest kb. "nácik" voltak a Csehszlovák Kommunista Párt tagjai a cigányokkal szemben, meg az egész komcsi rendszerük sokkal szigorúbb volt.

2020. jún. 15. 20:09
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Kérdezővel nem értek egyet,szerintem ez egyáltalán nem igaz

Fél évet éltem Brnoban munka miatt és azt tapasztaltam amit 7,8,9-es kommentelők írtak

Drogok amúgy ott is illegálisak meg kb mindenhol

2020. jún. 15. 23:59
 12/14 anonim ***** válasza:
75%

tegnap 23:55

5-ös vagyok. Szerinted én mit okoskodtam? Egy szót sem írtam arról mi van a cseheknél, mivel fogalmam sincs róla. Én arra reagáltam hogy a kérdező a liberalizmust mint valami ősbűnt állítja be.

2020. jún. 16. 09:38
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

"Van aki akar fejlődni és tud. Van aki folyton a múltat bőgi vissza és nem hajlandó tanulni/körültekinteni."

Oh, dehogynem... A csehek néplélek egyik lételeme a múlton való töprengés. Fehérhegy óta ez a problémájuk, akkor elvesztettek mindent. Csak velünk ellentétben ők inkább voltak alkalmazkodók, bár tény, hogy jóval kevesebb volt a mozgásterük, teljesen megszűnt az önálló Cseh Királyság, tehát ez a stratégia maradt.

Tény, hogy a magyar és a cseh kultúra között sok a hasonlóság. Prága valószínűleg liberálisabb, ahogy Budapest is, míg a cseh vidék nem, ahogy nálunk sem. A jellemzésből egyedül az ateizmus az, amiben tényleg van igazság. De ez is egy hosszú történet, hogy miért alakulhatott ez így ki náluk.

2020. jún. 16. 09:47
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

13-assal értek egyet,nem tapasztaltam,hogy sokkal liberálisabb lenne,ez inkább egyénfüggő

Amúgy a hazai romák között sok a cuccos,akkor ezek szerint itthon a Hős utca és Borsod a legliberálisabb környékek? :D

2020. júl. 27. 01:42
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!