Csehország hogy lett ilyen liberális, amikor majdnem ugyan az a kultúrájuk, mint a mienk, és a kommunizmus alatt is keményebb rendszer volt?
A mai Csehországban kb. mindenki LMBT-barát, szinte az egész ország ateista, minden drogból lehet nálad egy kicsi, gyakori, hogy fiataloknál kis falvakban is a kertben nő a Mariska az uborka meg a tök között, a pincében meg a varázsgomba.
Pedig a cseh meg a magyar kultúra annyira nem különbözik egymástól, mint pl. a holland és a magyar, és a kommunizmus alatt is Kádárhoz képest kb. "nácik" voltak a Csehszlovák Kommunista Párt tagjai a cigányokkal szemben, meg az egész komcsi rendszerük sokkal szigorúbb volt.
nagyobb a jólét
az emberek nem mások nyomorában próbálják megtalálni a boldogságukat (ha neki rosszabb, akkor én legalább jobban érzem magam mentalitás)
Van aki akar fejlődni és tud. Van aki folyton a múltat bőgi vissza és nem hajlandó tanulni/körültekinteni.
Mi vagyunk az utóbbiak.
Félig cseh vagyok és éltem 3 V4-es országban szóval van rálátásom :D
3-as 4-es és 5-ös szerintem életében nem volt arra ahogy a kérdező sem
Amit állítasz:A mai Csehországban kb. mindenki LMBT-barát, szinte az egész ország ateista, minden drogból lehet nálad egy kicsi, gyakori, hogy fiataloknál kis falvakban is a kertben nő a Mariska az uborka meg a tök között, a pincében meg a varázsgomba.
Ami a valóság:én cseh vidéken éltem családdal és bár nem állítom,hogy mindenki LMBTQ ellenes de támogatni sem támogatják max a nagyvárosokban de az Magyarországon és Szlovákiában is így van.
Magyarországon nem tudom pontosan hol élsz de én amikor Budapesten laktam akkor kb 100-ból 90-99 ismerősöm vagy ateista volt vagy vallástalan és kb ez a magyar átlag.
Drogból nem tarthatsz,kemény rajtaütések vannak,egyedül az orvosi marijuana legális,a kertekben pedig ha termesztesz akkor nyílván megbüntetnek bár vidéken se termeszt már szinte senki semmit mint ahogy Magyarországon se mivel nem divat.
Kérdező szerintem te soha életedben nem éltél ott...honnan vetted ezt a sok baromságot?
Drog illegális és rendőri rajtaütések vannak kivéve orvosi marijuana amit orvos írhat fel és bármit termelsz a kertedben visznek a sittre
Más kérdés,hogy Magyarországhoz hasonlóan itt is sokan szívják bár szerintem az nem drog attól függetlenül,hogy napi szitű használattól lehetnek problémák
Amúgy az első 4 válaszoló szerintem életében nem volt ott
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!