Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miért lett a baloldal fasiszta?

Miért lett a baloldal fasiszta?

Figyelt kérdés
A demokráciaexport és a kínai kommunisták terjeszkedése már így is meglehetősen imperialista volt, de a fehérek kollektíven bűnösnek kinyilvánítása és az erőszakos eszközök támogatása feltette a pontot az i-re. Az eddig is nyilvánvaló volt, hogy az antifasiszták azok a fasiszták, akik nem velünk vannak (mert nyilvánvalóan a különböző etnikumok szemben állnak egymással), de azért nem hittem volna, hogy ilyen gyorsan bekövetkezik a térfélváltás.
2020. jún. 15. 11:59
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
64%

"A baloldal nem egyenlő az antifával"

Miért nem egyenlő? Mert TE azt mondod? Az antifák többsége balosnak tartja magát, és pont a mainstream ballib elitről gondolják hogy elárulták a baloldaliságot mert az összes ilyen rózsadombon élő burzsuj kőgazdag vállalkozó, bankár stb. Mitől érvényesebb a te véleményed mint az övék?

2020. jún. 15. 15:16
 12/17 LazyJones ***** válasza:
10%

Miért lenne egyenlő? Mert TE azt mondod? Te magad írod, hogy az antifák TÖBBSÉGE annak tartja magát. Vagyis van egy jó részük, aki nem. Azt írod, hogy a mainstream ballib elitről gondolkodnak úgy, hogy blabla. Vagyis akkor van egy baloldali elit, aki nem antifa. sőt, szemben állnak velük. Én balosnak tartom magamat, és ismerek jó pár embert, aki szintén - mi nem vagyunk antifák. Akkor hogy a cickányba lehetne a teljes baloldal antifa, ha kapásból 3, egymástól eltérő gondolkodású és felfogású csoportot soroltál fel te, egyedül?

Kérdező: nem tudom, TGM mire gondolt, ezt tőle kellene megkérdezni. Bár azt sem igazán értem, miért lenne ez ellentmondás. A világ nem fekete-fehér, és nem kapcsolóval működik, hogy ki micsoda. Bizonyára ezer emberben fel lehet fedezni olyan gondolatot vagy felfogást, ami igaz lehet akár a fasisztákra is, mégsem azok. Ugyanúgy, ahogy lehetnek valakinek liberális gondolatai, mégsem lesz tőle ballipsi vagy antifa, és ez igaz fordítva is.

2020. jún. 15. 15:27
 13/17 anonim ***** válasza:
89%

"Miért lenne egyenlő? Mert TE azt mondod?"

Nem, hanem mert ők mondják ezt magukról.

"Te magad írod, hogy az antifák TÖBBSÉGE annak tartja magát. Vagyis van egy jó részük, aki nem."

Igen a másik része anarchista, jobban mondva anarcho-kommunisták, ami szintén egy balos eszme de nem a klasszikus fajta.

"Azt írod, hogy a mainstream ballib elitről gondolkodnak úgy, hogy blabla. Vagyis akkor van egy baloldali elit, aki nem antifa. sőt, szemben állnak velük. Én balosnak tartom magamat, és ismerek jó pár embert, aki szintén - mi nem vagyunk antifák."

Hát a baloldal az Marx elvein alapszik, aki eléggé tőke ellenes volt. Nekem ezek a burzsuj ellenes antifák sokkal inkább baloldalinak tűnnek mint a palotákban lakó Fletók, Macronok, Clintonok vagy egyéb hülye celebek.

Én nem tagadom a te baloldaliságod, te tagadod másokét. A baloldal elég színes, ahogy a jobboldal is és akár tetszik akár nem a antifa a baloldalhoz tartozik.

2020. jún. 15. 15:33
 14/17 LazyJones ***** válasza:
33%

"A baloldal elég színes, ahogy a jobboldal is és akár tetszik akár nem a antifa a baloldalhoz tartozik."

Pont ezt mondom én is. Az antifa a baloldalhoz tartozik. De nem egyenlő a baloldallal, ami színes, csakúgy, mint a jobb oldal. Akkor meg mitől lenne a TELJES baloldal fasiszta?

2020. jún. 15. 15:36
 15/17 A kérdező kommentje:

Szerintem elég világosan fogalmazott TGM, 2 tőmondatot nem lehet félreérteni. Ha nem vagy antifa, akkor fasiszta vagy. De igaz, csak egy kicsit. Ha az antifa analógia szerint rajtuk kívül mindenki fasiszta, és az antifa is fasiszta, akkor mindenki fasiszta.

Na most ugye kérdés az, hogy mennyire releváns az antifa álláspontja. Én elsősorban az amerikai tüntetések kapcsán vagyok erre kíváncsi, és mivel hogy az egész magyar baloldal teljes válszélességgel kiállt az események mellett, ezért volt bátorságom egy kalap alá venni őket.

2020. jún. 15. 15:39
 16/17 LazyJones ***** válasza:
10%

Ha én azt mondom, hogy aki nem én vagyok, az mind idióta, csak egy kicsit, akkor mindenki idióta lett, mert én azt mondtam? Szerintem itt meg vannak róla győződve páran, hogy én vagyok az idióta, akkor a te logikád alapján mindenki idióta? Akkor próbáljuk meg értelmezni ezt a két tőmondatot: mi tesz valakit idiótává? Ki határozza meg, hogy ki idióta, és ki nem? Mire gondolhattam azzal, hogy rajtam kívül mindenki idióta? Na, kb ennyire egyértelmű, és csak egy halovánnyal meghatározóbb TGM véleménye.

Az egész magyar baloldal nem az antifa mellett állt ki, hanem a rendőri túlkapások, a tüntetők kriminalizálása, az erőszakos feloszlatások és a felmentett gyilkosok ellen való felháborodás mellett állt ki. Értem én, hogy te egy kalap alá akarod venni ezt az antifával, de innentől kezdve értelmetlen amit mondasz, mert NEM azonosak az antifával, és még csak nem is értenek egyet velük 100%-ban.

2020. jún. 15. 15:48
 17/17 anonim ***** válasza:
69%

"Hol lehet jelenteni a rendkívól ostoba és aljas kérdéseket?"

Hát sorosnál ahol a többit fiam.

2020. jún. 15. 17:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!