George Floyd ügyben nem látok rasszizmust. Hol van?
Az a rasszizmus, hogy fehér járőröket küldtek? Ha fekete járőr fojtotta volna meg, akkor rendben lenne? Én azt veszem észre, hogy a világ módszeresen összekeveri a rasszizmust és a rendőri túlkapást. Ezt miért kell csinálni? Ha bármilyen konfliktus történik, akkor egyből előhúzzuk a rasszista kártyát. Például a deák téren is, ahol utólag kiderült, hogy nem is cigány az elkövető, de addig is mindkét oldal csőcselékének volt lehetősége vinnyogni.
Én megnéztem a videókat, a rendőri túlkapás sem egyértelmű a felvételen (mert nem vagyok sem orvos sem rendőr és nem tudom, hogy ez a hatástalanítás okozhat-e fulladást), rasszizmust meg aztán végképp sehol. Nem tudom, hogy a 2 fehérből, 1 mexikóiból és 1 kínaiból álló négyes közül (akiknek a főnöke fekete) melyik követett el rasszizmust.
Kérlek mondjátok már el nekem, akit számtalanszor megvertek a cigányok azért mert magyar vagyok, számtalanszor szidalmaztak a románok azért, mert hazátlan vagyok, hogy hol an ebben az ügyben a rasszizmus?
Én csak annyit látok, hogy a fekete fosztogatókkal nem csinál semmit a rendőrség. Akkor a fehér fosztogatókkal mit csinálnak? Megkínálják őket teával?
Ennek a nem pink Floydnak sajna semmi jelentősége sincs.
Hónapok óta szervezett akcióról olvasok.
Biden simán vesztésre áll a novemberi választáson, Trump hazakényszerített egy csomó amerikai céget.
A járvány közepette is csökken a munkanélküliség, szárnyal a tőzsde...
Valami nagy durranást kell a pénzügyi világnak produkálni.
Csak ez kétélű fegyver.
A rasszizmus csak duma.
X22
És hány fordított eset volt? Áruld el nekem.
#22 Tudsz tizedannyi példát mutatni, mint én a fordítottjára?
"Azért rasszinmus", mert belehalt a fentanylba.
- A heroinnál 50-szer erősebb kábítószer. Amerikai oldalak írják, hogy korábbi heroint hsználók sokan túladagolják és belehalnak.
A hivatalos vizsgálat kimutatta a fentanylt. A család által megbízott szakértő szerint tiszta volt.
25# ja igen és pont akkor halt ebbe bele amikor egy fehér rendőr rátérdelt a nyakára :D
aha oké
szegény rendőr ártatlan mi?
valójában nem is térdelt rá a nyakára csak úgy csinálta mintha térdelne rajta.
Csak egy: Kezdjük egy régebbi esettel. 2016 januárjában a 26 éves Daniel Shaver kártevőirtó szakember egy texasi kisvárosba utazik munkaútra. Szállodai szobájában iszogat két ismerősével, akiknek megmutatja a munkához használt légpuskáját. Egy másik házból meglátja valaki a nyitott ablakánál légpuskával álló férfit és rendes állampolgárként azonnal szól a rendőrségnek. A megérkező rendőrök kiparancsolják a férfit a szobájából, majd a folyosón a földre fektetik. A rendőrön lévő kamera rögzíti a horrort, ami következik: Shaver megpróbálja követni az ordítva kiadott és ellentmondásos utasításokat (tegye tarkóra a kezét, maradjon fekve, ne mozogjon, mégis inkább nyújtsa ki a kezét, tegye a magasba, térdeljen vagy mégis inkább álljon négykézlábra), pólóban van, jól láthatóan nincs nála puska, végül éppen lassan négykézláb mászik, amikor a fehér rendőr, bizonyos Philip Brailsford öt lövést ereszt bele, gyakorlatilag kivégzi.
Nemrég egy rendőr és a fia egy parkban szétlőttek egy fekete futót. Csak úgy, mert fekete volt.
Btw Floyd gyilkosait nem zárták azonnal börtönbe.
Ez csak néhány eset. Szerinted néhány évtized alatt megváltoznak az emberek? Hát elárulom: nem! A rasszizmus ugyanúgy ott lesz, nem fog változni. Lehet tagadni, de az attól még ott van. Szerintem egyébként jogos a lázadás.
#28 Ilyet fehér emberekkel is csináltak már rendőrök, mint amit az első példádban írsz. A második esetben pedig kizártnak tartom, hogy azért lőtték volna le, mert néger. Ha így lett volna, még a mostaninál is nagyobb randalírozásba csaptak volna a néger hordák.
Megnézted a 24-es hozzászólásomban a linket? Egy kicsivel több példa van ott arra, amikor négerek öltek meg fehéreket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!