Az USA imádata mindig erős volt Magyarországon vagy csak az elmúlt években lett az?
Statisztikák szerint a leginkább Amerika-kedvelő európai országok:
1. Koszovó
2. Lengyelország
3. Magyarország
A leginkább USA-utálók holtversenyben a legtöbb nyugat-európai ország, de kiemelkedő első közöttük Németország.
Sok magyar és lengyel úgy gondolja, hogy az amivé a nyugat-európai kultúra "fejlődött" 1945 és 1990 között már nem igazán idézi a kontinens hagyományos kultúráját, nem tudnak mit kezdeni ezen új értékekkel.
Viszont az USA kulturájában, különösen a Déli Államok értékeiben, és az erős amerikai anti-kommunizmusban rokonlelkeket látnak.
Van egy lengyel haverom, ő is azt mondja, hogy a legjobban a többi V4 ország tetszik neki, de a hideg kirázza a modern Hollandiától, Franciaországtól és hasonló helyektől, viszont sokban szimpatizál a konzervatívabb Amerikaiakkal.
Lengyelországban pl. gyakori dolog, hogy a helyi balos pártok programjai ellen jobbos lengyelek úgy tűntetnek, hogy amerikai konföderációs zászlót lengetnek.
Szerintük van valami rokon-értékrend a V4-országok és az amerikai Déli Államok között, ami ellentmond mind a Nyugat-európai liberalizmusnak, mind a szovjet-orosz kommunizmusnak.
Apaink idejeben ugy mondtak: "reszegito Coca Cola mamor" :)
Amerika a lehetosegek foldje, Amerika a szabadsag hazaja.
Elvis Presley! Las Vegas! King Kong es Tarzan :)
Mindenkinek ment a zöld pipa
6-os én is először erre gondoltam ezért kérdeztem,hogy az amerikai álomhoz van e köze
Elhiszem :D
Mondjuk én Afrikára és Ausztrália hallottam még ezeket,sőt nekem azt mondták most ezek olyanok mint régen az USA,hogy nagyon szerencsés lehet aki ott szerencsét próbál
X évig oroszokkal éltünk, miért szeretnénk az USA-t? Az oroszokat többen szeretik szerintem... Az usa elég képmutató és rossz értékeket közöl (facebook, iphone meg ezek a hülyeségek)
Kína legalább felvállalja, hogy mindenkit lenyomoz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!