Mi a véleményetek Nikolai Ceaucescu-ról, a román
diktátorról?
"elmebeteg diktátor volt, de itt van nálunk az utóda"
Mégis kire gondoltál? Kit lehet hozzá mérni? Még Gyurcsányt sem, pedig sanszos...
2010. aug. 1. 09:00
12/23 A kérdező kommentje:
Érdekes, hogy a 20. század nagy gonosztevőit, Kimet, Sztálint, Maót még mindig sztárolják annak ellenére, hogy köztudott, miket követtek el népük ellen.
13/23 A kérdező kommentje:
Amikor a Híradóban adták azt perpatvart, amit Ceaucescu-ék kivégzésének hitelességi kivizsgálásakor műveltek, azért ott is lehetett hallani egy középkorú nőtől, amint siránkozik a Ceaucescu-éra elmúlása miatt. Az okok pedig ugyanazok voltak, mint itthon a Kádár-rezsim szempontjából. Ami különbség, hogy azért nem neveztette magát géniusznak és falurombolást sem kívánt véghezvinni.
Ha valamiben tévednék, kérem, javítson ki valaki!
14/23 A kérdező kommentje:
Mármint Kádár nem neveztette magát géniusznak.
15/23 anonim válasza:
Sok bünt elkövettek, de amikor ő volt a főnök, mindenkinek munkája volt, volt amit egyen!Ennyi munkanélküli nem volt!
Ha valakit az utcán kaptak részegen, munka nélkül úgy megverték a talpát hogy 2 hétig lábujhegyen járt, de másnap munkát kapott, mert ha nem megint kapott volna verést...
2010. aug. 3. 12:22
16/23 anonim válasza:
Szerintem az rendben volt,hogy egy golyó és kész,mivel ha még huzták volna az időt garantált valami módon kiszabadult volna.Rengeteg fickót fizetett,akik az ő oldalán álltak, azok megszöktették volna.
2010. aug. 3. 22:59
Ceausescu és feleségének bírósági ítélet nélküli kivégzése nem egyeztethető össze az európai jogi normákkal,de az sem,amit ezek a szörnyetegek saját népük és a magyarok,zsidók és szászok ellen elkövettek...!Ezért sem vetette föl a kivégzés jogi körülményeit az EU!
2010. aug. 4. 12:26
18/23 margoz válasza:
Mindig a győztesnek van igaza!Nem éltem ott,nem tapasztalhattam meg hogy milyen,de az én szememben ha valaki másoknak árt,elnyom,és nem veszi emberszámba,vagy öl,azt nem megölném,hanem élete végéig börtönbe zárnám,magánzárkába,azzal hogy megölték nem volt elég idő hogy ő is átérezze,megtapasztalja a saját tetteit,még sok sok évig bünhödnie kellett volna
2010. aug. 4. 16:43
19/23 A kérdező kommentje:
12:22-es, igaz, hogy meló volt dögivel, csak van egy kis probléma. Nevezetesen az, hogy ezeket az alakokat nem a munkaadás alapján ítélik meg, hanem a néppel szembeni bánásmódjuk adja a támpontot. Adhatott őkelme 10 milliárd munkahelyet is, ha úgy viselkedett kormányzása alatt, mint ha nem is ember lett volna.
2010. aug. 5. 11:15
Kapcsolódó kérdések: