Miért utálja sok magyar a románokat?
Értem én hogy mi történt kb 100 éve de nem tudnánk ettől elvonatkoztatni csak száz éve történt.
Érthetetlen számomra hogy még mindig sok felnőtt, öreg, és kis gyerek gyűlöli a románokat.100 éve történt miért csinálják ezt.
Nekem van egy román barátom leszarom hogy mi ígyis úgyis jó fej ismerek még egy tucatnyi románt és egyik sem egy rasszista ember.
Talán még egy háborús veterán nagyapót megértenék aki kicsit rossz szemmel néz a románokra de azt nem értem hogy sok kis (nem mondom hogy hülye gyerek mert sokszor okos emberekről van szó)gyerek utálja a románokat.
Mit ártottak nekik a románok találkoztak e egyáltalán románokkal életük során hol tanulják ezeket az iskolába biztos nem ienre engem sose tanítottak(bárnagyanyám mondta hogy a dédanyám gyerekkorában ha iskolába jártak (már ha tudtak járni) már kicsiként lefikáztatták a románakat meg a többi szomszédunkat valami hülye versikével amiből csak annyira emlékszek hogy "verd a románt verd a tótot").
Igen körülbelül ez lenne a problémám.
"Értem én hogy nem csak az lemúlt száz évben követeltek el disznóságokat de ártottak neked valaha ők vagy most ártottak valamelyikőtök az évekkel elhunyt román vezetők vagy tábornokok?
Értem valóban van sok a rasszista román de szerintem ugyanennyi rasszista magyar."
Persze, ettől még a román egy frusztrált népség! Össze sem hasonlíthatóak a szerinted ugyanannyi "rasszista" magyarral.
Undorodom a szélsőséges nacionalizmustól, ami egy nép piedesztálra emeléséről, illetve a többi lealacsonyításáról és megvetéséről szól, legyen szó a magyar, illetve a román, vagy bármilyen másik oldal ilyen jellegű megnyilvánulásairól.
NEM nemzetiség alapján ítélek. Az összes román ismerősömet kedvelem, mert hasonló a világnézetük, értékes a személyiségük. Sok román ember munkáságát követem, - kifejezetten szimpatikusak, nyitottak, szeretetteljes emberek.
Engem pl egy meg akart verni, mikor kb 3.-4.-es voltam. Meg volt egy csaj, aki direkt várta, hogy kit rúghat seggbe. (S én ezzel viszonylag könnyen megúsztam az ilyesmiket. Olyat is tudok, hogy az iskola hátsó kerítésen mászott át, s úgy ment haza, mert a kaputól nem messze 4-en várták...)
Az ok, hogy vannak normálisak is, én ping-pong-oztam is a suliban románokkal, meg egy évig egy románnal voltam kapus, de azért átlagban ők több társadalmilag nem elfogadható dolgot csinálnak. Egyszer az iskolába a szemetesbe is beleszartak, nekünk meg ilyesmi eszünkbe se jutott volna...
Az olyasmikről meg mint Johannis nemrégi kijelentése meg inkább nem beszélek...
Kovászna megye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!