Miért utálja sok magyar a románokat?
Értem én hogy mi történt kb 100 éve de nem tudnánk ettől elvonatkoztatni csak száz éve történt.
Érthetetlen számomra hogy még mindig sok felnőtt, öreg, és kis gyerek gyűlöli a románokat.100 éve történt miért csinálják ezt.
Nekem van egy román barátom leszarom hogy mi ígyis úgyis jó fej ismerek még egy tucatnyi románt és egyik sem egy rasszista ember.
Talán még egy háborús veterán nagyapót megértenék aki kicsit rossz szemmel néz a románokra de azt nem értem hogy sok kis (nem mondom hogy hülye gyerek mert sokszor okos emberekről van szó)gyerek utálja a románokat.
Mit ártottak nekik a románok találkoztak e egyáltalán románokkal életük során hol tanulják ezeket az iskolába biztos nem ienre engem sose tanítottak(bárnagyanyám mondta hogy a dédanyám gyerekkorában ha iskolába jártak (már ha tudtak járni) már kicsiként lefikáztatták a románakat meg a többi szomszédunkat valami hülye versikével amiből csak annyira emlékszek hogy "verd a románt verd a tótot").
Igen körülbelül ez lenne a problémám.
Ezek csak a negatív berögződések és a fiatalokra már kevésbé jellemző. Amúgy ez oda-vissza megvan a magyarok és a románok között. Hallottam már sztorikat durva konfliktusokról, mondvacsinált okokkal. Mindig voltak és lesznek is ilyenek, akik szeretik a konfliktust, ellenségeskedést és balhét.
Van egy pszichológus haverom, vele beszéltem ilyesmiről és ő is azt mondta, hogy nagy gondok vannak azzal, aki egy olyan dolog miatt ítél meg valakit, amit nem a másik választott (pl. bőrszín vagy származás, állampolgárság).
Hát nem tudom, nekem a román "közlekedőkről" van nagyon rossz véleményem.
A román kamionosok sem semmik, de azok az illegális tréler karavánok, az mindennek a teteje.
Ja, meg az közös a franciákban meg a románokban, hogy hasonlóan rosszak a fürdési szokásaik.
100 év ide vagy oda, a románok ma is megmaradtak szőröstalpúnak.
Értem én hogy nem csak az lemúlt száz évben követeltek el disznóságokat de ártottak neked valaha ők vagy most ártottak valamelyikőtök az évekkel elhunyt román vezetők vagy tábornokok?
Értem valóban van sok a rasszista román de szerintem ugyanennyi rasszista magyar.
Szerintem ez helyfüggő is
Én soha semmi ilyet nem tapasztaltam viszont én egy kicsi városkában élek a szlovén határtól pár kilométerre :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!