Ha a szélsőjobboldaliak csak tudatlan konteóhívők, akkor az USA miért egyezik bele az izraeli terjeszkedésbe?
Hisz súlyosan nemzetközi jogot sértenek az illegális telepek, a Golán-fennsík, Jeruzsálem, stb. bekebelezése, a szomszédos országok bombázása - egy jelentéktelenül kis ország részéről. Miközben más országokat sokkal kisebb dolgokért szankciókkal sújt az USA és a világ, vagy háborút indít ellenük. Nemrég egy "béketervvel" is előállt Trump, ami nagyon elfogult Izrael irányában.
"A megszállt palesztin területeken lévő zsidó telepek esetleges annektálása az izraeli kormány ügye" – jelentette ki Mike Pompeo amerikai külügyminiszter Washingtonban.
Izrael gazdasagilag nem jelentektelen, es az a koncepcio hogy tőkeinjekcioval barmelyik orszag fejlesztheto mar reg megbukott.
Nem mindig hatasos.
A tersegben az USA-nak valasztania kellett es az izraeliek nyugatos kiszamithatosaga es gazdasagkezelese nagysagrendekkel osszeegyeztethetobb es biztonsagosabb volt az USA-nak mint barmely mas orszag a tersegben. Igy nem veletlenul Izraelre esett a valasztas. Sokkal kozelebb all a nyugati-kereszteny covilizacios blokkhoz mint a tobbi.
Utolsg egyertelmuen jo dontes volt Izrael kiemelese.
Az arabok nem rendelkeznek az egvilagon semmifele know-howval, a zsidok pedig igen.
Tipikus pánarab sotet ostobasagot irtal ide. “Jol megalazottt minket egy lopiszoknyi apro orszag es belenktorolte a labat, ugyh elvesszuk az erdemuket nehogy meg a vegen balfszoknak tartsanak minket: Izrael csak a nyugat miatt fejlett es eros. Veletlenul sem az az oka hogy hatalmas know-how van a zsidok kezeben...”
Hagyjuk mar, a baromsagot hagyjuk legyszi. Izrael tovabbra is az egyetlen femokratikus orszag a kozel-keletrn, a palesztinokat oedig felolem ugy verheti ahogy akarja. Remelem hamar sikerul befejezni a konfliktust es a palesztinokat vegre offocially osszepakoljak onnan es nem roghozkotott menekultek maradnak hanem vegre befogadja oket vki. 3-4 generacio siras utan vege is a 3-4 generacios nepcsoportnak.
16, sokan ezt remélték a zsidókkal kapcsolatban is a nácizmus idején, és sokakat nem érdekelt, hogy verik őket. Az jellemző, hogy egyből arabozol, mintha olyan sok arab lenne az országban. :) Nem a hazádból kell kiindulni, mert itt nem sok van.
Izrael bármelyik nagyhatalommal szemben 15 perc alatt a földdel tehető egyenlővé. Attól, hogy valaki szövetséges, még nincs joga háborús bűncselekményekhez, illegális terjeszkedéshez. Az orosz terjeszkedésre is kiakadtak.
Te total elmebeteg vagy.
Nem araboztam, tenyeket kozoltem. Nem olyat mindtam h butak, egyszeruen kozoltem a tenyt h nem rendelkeznek semmifele know-how-val, es fejletlen nepcsoport, primitiv.
Sot konkretan en szoktam azt mondani h baromi jo hogy mindenki fel a migransoktol, nem sokat latok.
Teljesen el vagy csuszva. De aki az arabokra azt mondja h most epp fejlettek... az barom.
Primitiv nepcsoport. Nyilvan aki Europaban szocializalodott az nem az. De attol fuggetlenul akik a kozel-keleten elnek, azok azok. Es ezt kontra is meg tudom magyarazni, Samuel P Humtingtonra hivatkozva.
Miszerint az arabok a nyugati-kereszteny kulturkor altal kepviselt ertekek alaojan primitivek. Az mas dolog h a nyugat allitotta fel a mai vilagrendet igy csak az lehet siekres aki ezek szerint az ertekek szerint mukodik jol.
Izrael az ilyen. Az arabok nem.
Szepen a maguk civilizacios blokkjaban kell kiepiteniuk a rendszert amien sikeresek tudnak lenni.
Kerdezo, eldonthetned vegre, hogy Izrael jelentektelen vagy hatalmas.
Ossze-vissza beszelsz, attol fuggoen, hogy epp mit erdeked mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!