Iránban, Oroszországban és Kínában nincs jelen a háttérhatalom?
"Te jól vagy? :D Bill Gates kotyvasztotta otthon a koronát, hogy utána jól megijedjen mindenki, mindenki szabaduljon a részvényeitől, amitől az összes részvénytársaság értéke esik és csökken a milliárdosok vagyona... várj, ez miért is jó neki?"
Nem ő kotyvasztotta, viszont vastagon benne van az öncélú hisztériakeltésben, amit egy, az influenzánál enyhébb vírus ürügyén csinálnak. Ennek a célja, mint már írtam, a gazdasági világválság. Azzal pedig a világ leghatalmasabb emberei nagyon is jól járnak több okból is:
1. Ők eleve gazdasági válságot terveztek, így a cégeikben felhalmoztak annyi tőkét, hogy túléljék azt, szemben a konkurenciával, aminek a nagy része csődbe fog menni. Így a válság végeztével jóval nagyobb piaci részesedésük lesz, mint előtte.
2. Mivel tudták, hogy válság lesz, olyasmibe fektették a vagyonukat, amibe válság idején érdemes, pl. aranyba vagy a válság által nem érintett cégek részvényeibe. Válság alatt pedig bevásárolnak azokból, amiknek most a béka hátsó fele alatt van az ára.
3. A bankok és az uzsorahitel-intézetek szintén az ő tulajdonukban vannak, és a válság alatt sokkal több ember fog rákényszerülni a hitelfelvételre, mint előtte.
1. Jóval veszélyesebb a vírus mint az influenza. De nugyodtan küld ki apád-anyád, nagyanyád-nagyapád a francba világot látni, aztán ha meghalnak súgd a fülükbe, hogy az influenza rosszabb lett volna.
2. A válságnak maximum a gyújtószikrája volt a korona, anélkül is lett volna. Nem tudom hogy feltűnt-e, de ciklikusan szokott lenni korrekció 7-10 évente.
3. Aha, tehát Bill Gates felhalmozott annyit tőkét, de a konkurensei, pl. az Apple az nem? Várj, az Apple fejesei miért nincsenek bent a háttérhatalomban? Jellemzően amúgy a cégek nem engedhetik meg maguknak komolyabb tartalék felhalmozását. Parkolópályán álló pénz, az csak elpocsékolt lehetőség a profitra. Válság idején nem tartalékokat égetnek a nagy cégek sem, hanem leépítik a felesleges kapacitásokat és ha kell, akkor hitelt vesznek fel, ahogy egyébként máskor is (gazdasági fellendülés idején is dögivel veszik fel a fejlesztési hiteleket!). Pláne amikor ilyen olcsó a hitel mint mostanában.
4. Az arany ára volatilis válság alatt. Nem tartja az értékét. Nézd meg most is milyen hullámzásai vannak az utóbbi egy hónapban. Leginkább kisbefektetők szoktak ilyenkor bepánikolni és aranyat venni.
5. A válságokat legkönnyebben a bankok tudják megszívni. A banki hitelek pedig rohadtul messze vannak az uzsorahiteltől.
1. Nem veszélyesebb. A fertőzöttek száma jóval több annál, ami a statisztikákban szerepel, mivel az embereknek csak egy töredékét tesztelik, és a legtöbb fertőzött semmilyen tünetet nem mutat, tehát a többségről soha nem derül ki, hogy megfertőződött. A halálos áldozatok száma viszont alacsonyabb annál, amit hazudnak, mert a statisztikákban azok szerepelnek, akik koronavírussal megfertőzve haltak meg. Jó részüknek nem a vírus okozta a halálát, hanem az egyéb betegségeik.
2. Én inkább ürügynek nevezném. Tudom, hogy egyébként is válságot terveztek idénre, a vírus csak jó ürügy volt rá.
3. Bill Gatest te hoztad fel, én egy szóval sem mondtam, hogy az Apple fejesei ne lennének benne a háttérhatalomban. A legnagyobb multicégek mind hozzájuk kötődnek. Ők pedig akkor és annyi tőkét halmoznak fel, amikor és amennyit akarnak. Az Apple pont jó példa erre, mert minden termékük ára sokszorosa az előállítási költségnek, illetve a termék valódi értékének.
4. Hogy miért, az mellékes, de tény, hogy válságok alatt az arany ára felfelé mozdul. Érdemes rákeresned egy grafikonra, ami mutatja az arany árának alakulását az elmúlt 1-2 hónapban.
5. A bankok, legalábbis azok tulajdonosai kifejezetten jól szoktak kijönni a válságokból. Ha netán mégis nehéz helyzetbe kerülnének (vagy ha azt hazudják), a kormányok úgyis kisegítik őket, ahogy 2008-ban is tették.
"1. Nem veszélyesebb. "
Áhá, virológus is vagy?
"2. Én inkább ürügynek nevezném. Tudom, hogy egyébként is válságot terveztek idénre, a vírus csak jó ürügy volt rá."
Áhá, gazdasági szakember vagy, aki szerint minden válság tervezett :D Lol. Hatalmas cégek sínylik meg a válságot, ők kimaradtak a háttérhatalomból? A legnagyobb autógyártó konszern, a Volkwagen vezetői nem háttérhatalmasok? :D
"3. Bill Gatest te hoztad fel, én egy szóval sem mondtam, hogy az Apple fejesei ne lennének benne a háttérhatalomban. A legnagyobb multicégek mind hozzájuk kötődnek. Ők pedig akkor és annyi tőkét halmoznak fel, amikor és amennyit akarnak. Az Apple pont jó példa erre, mert minden termékük ára sokszorosa az előállítási költségnek, illetve a termék valódi értékének."
Ühüm. Akkor más miért nem ad hasonló telefonokat olcsóbban? :D A Samsung meg a kínai gyártók zászlóshajó telefonjai ugyan ebben az árban vannak.
Akkor most Bill Gates mégse háttérgonosz? Mégse ő csinálta a vírust? Mégse jó neki a válság?
"4. Hogy miért, az mellékes, de tény, hogy válságok alatt az arany ára felfelé mozdul. Érdemes rákeresned egy grafikonra, ami mutatja az arany árának alakulását az elmúlt 1-2 hónapban."
Március közepén hatalmasat esett, most meg felmegy, mert mindig írtam a kisbefektetők ide menekülnek. A 2008-as válság alapján bizton állítható, hogy nem fog így maradni az ára. Erről beszélek: volatilis, nem alkalmas értékmegőrzésre. Szimpla hazárdjáték kisbefektetőknek.
"5. A bankok, legalábbis azok tulajdonosai kifejezetten jól szoktak kijönni a válságokból. Ha netán mégis nehéz helyzetbe kerülnének (vagy ha azt hazudják), a kormányok úgyis kisegítik őket, ahogy 2008-ban is tették."
Aha, tehát olyan k..rva jó szokott ez lenni a bankoknak, hogy a végén a kormány húzza ki őket a csődből :D Tavaly volt itthon is bankcsőd. Volt több olyan év, amikor fél tucat bank hullott ki. Ezeknek mi volt olyan rohadt jó a csődben? :D
Kedves 69%-os!
Miss Dzsihaddal nem erdemes vitatkozni. Enyhen kifejezve "nem parbajkepes".
1. Nem vagyok virológus, ellenben van józan eszem, amit képes vagyok gondolkodásra használni, és nemcsak a mainstream média által belém sulykolt dogmákat böfögöm vissza. Meghallgatok más véleményeket is, köztük tiltottakat, és azt kell mondanom, hogy azok jóval meggyőzőbbek.
2. Úgy tűnik, nem értetted meg, amit írtam. Minden cég megsínyli a válságot rövid távon. Azonban vannak, akik túlélik, míg vannak, akik csődbe mennek. Akik túlélik, azok jobb helyzetben vannak a válság után, mint előtte, mivel kevesebb a konkurencia.
3. Te mikor nézted utoljára a telefonok árait? Magasan az iPhone van a leginkább túlárazva, azt követi a Samsung. A Huawei már jóval olcsóbb (nem véletlenül indítottak ellene hadjáratot), más kínai telefonok, pl. a Xiaomi még olcsóbbak. Minőségbeli különbség nem nagyon van köztük, de ha választanom kéne, a kínai telefonokat jobbnak mondanám (bár az ájfón is kínai, csak a profitot viszik ki).
Ki mondta, hogy Bill Gates nincs benne a háttérhatalomban?
4. És ha véget ér a válság, akkor a válság generálói nem tudják eladni az aranyukat? :)
5. Nem véletlenül tettem hozzá zárójelben, hogy "ha azt hazudják". És mivel az állam úgyis kisegíti őket, a bankok egyszerűen nem jöhetnek ki rosszul a válságokból. Arra pedig mérget vehetsz, hogy ha egy bank csődbe megy, a fő tulajdonosok egy fillért sem buknak rajta.
"Iránban, Oroszországban és Kínában nincs jelen a háttérhatalom?"
Konteókkal nem foglalkozom, viszont Oroszországban 99, Kínában 389 (dollár)milliárdos van.
# 3 tegnapelőtt 16:40
Drábik mint szakértõ ??!!?? XXXLoL
++++++++++
# 13 tegnap 07:29
"Rockefellerek, Rotschildok, néhány egyéb kőgazdag család, Bill Gates, Warren Buffet és igen, George Soros"
Bill Gates csak a második ( amúgy nemrég $35.8 mrd-ot adott a Gates alapítványnak, ami mindenfélét jótékonykodik), Rockefellerek, Rotschildok nincsenek az elsõ 2159 milliárdos között, csak a negyedik, a leggazdagabb Jeff Bezos, az Amazon alapítója és fõrészvényese $144.5 milliárddal.
Ami Sorost illeti, a koszos $8.3 milliárdja csak a 187. helyre elég, a kanyarban sincs. Bankhoz annyi a köze, hogy ott tartja a pénzét.
Ami a mediát illeti, az inkább Michael Bloomberg, õ a 14. $54.5 milliárddal.
Viszont érdekes, hogy szó se volt Mark Zuckerbergrõl (Facebook, 5. $68.5 milliárd), Larry Ellisonról (Oracle software cég egyik alapítója [link] , $65.3 mrd), Larry Pagerõl (Google, 9. $58.1 mrd), Sergey Brinrõl(szintén Google, 13. $56 mrd) és a Google többi fejesérõl, pedig ha valakik, hát õk aztán sok mindent befolyásolnak a Google-on, illetve a Fb-n keresztül.
# 29 ma 16:47
Az az iPhone azért drága, mert azt használják Trumptól Merkelen át Putyinig (nézz eg sajtótájékoztatót), ami ugye reklám. Igaz, ovi (nyilvánosság elõtt régit használ, nem okost, hogy lássák, milyen puritán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!