Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mit gondoltok arról, hogy a...

Mit gondoltok arról, hogy a környező országokban - nagy valószínűséggel - hamisított történelmet kreálnak/tamítanak?

Figyelt kérdés

Környező országok alatt értem: Romániát, Szlovákiát, Ukrajnát, (?Szerbiát?). Már több ember mondta nekem a történelemhamisításokat a Kárpát-medencében, de a saját szememmel még nem láttam szlovák/román történelemkönyvet.

Igaz a hamisítás?

Lehet, hogy a kérdés kategóriáját nem találtam el.

2010. júl. 25. 21:36
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
9%

nem...

Azt hittem ilyen Észak-Koreát vagy Kínát fogsz írni minimum.

2010. júl. 25. 21:37
 2/19 anonim ***** válasza:
53%
Igaz.
2010. júl. 25. 21:55
 3/19 anonim ***** válasza:
61%
Nem hát. Mindenki tudja, hogy az ősszlovák birodalom romjaira építkeztünk... Nagyromániáról már nem is beszélve...
2010. júl. 25. 21:57
 4/19 anonim ***** válasza:
48%
Természetesen igaz.De ez igaz Magyarországra is! Átéltem a háborút, a Rákosi-és a Kádár-rendszert, és a rendszerváltást is.Egyik rezsim sem a valóságot írta,hanem azt,ami politikai érdekeinek megfelel. Ma sem az igazságot tanítják az ifjúságnak! Ami többé-kevésbbé hiteles,az a nácizmussal és a Rákosi-korszakkal kapcsolatos. A többi tele van csúsztatással.
2010. júl. 25. 21:59
 5/19 anonim ***** válasza:
59%
Igaz.
2010. júl. 25. 22:08
 6/19 anonim ***** válasza:
50%

Szlovákia meg a történelem :DDDD Ha-ha-ha!

A majmok bolygójának a történelme elfér egy SMS-ben...

2010. júl. 25. 22:10
 7/19 anonim ***** válasza:
Romániában állítólag azt tanították, hogy Mátyás nagy román király volt.
2010. júl. 25. 22:13
 8/19 anonim ***** válasza:
Igaz, de nem csak a körülöttünk lévő országokra. Mindenhol ferdített történelmet tanítanak, ami a győztes hatalmakat tünteti fel jó színben, és átsiklik, vagy meg sem említi az ő kétes dolgait. Az csak a durvábbik része, hogy egyes országok (Ukrajna mondjuk pont nem ilyen) komplett őstörténetet hamisítanak maguknak.
2010. júl. 25. 22:30
 9/19 anonim ***** válasza:
58%

Egy példát mondok. Romániában Gyulafehérváron van az Egyesülés Múzeuma. A múzeum nyitó része egy volt tiszti kaszinó, aminek a falát a román "történelem" nagy alakjai díszítik, és egy asztal van benne elhelyezve, amiről azt mondja az idegenvezető, hogy azon írták alá a román nép képviselői 1918. dec. 1-jén az egyesülési kartát, azaz Erdély elvételét. Kérdeztem, hogy hol a karta, amire először zavart csend volt a válasz, majd azzal vágta ki magát a pasas, hogy ez akkora érték, hogy nem rakhatják csak úgy ide. A második kérdésem az lett volna, hogy akkor miért nincs itt egy másolat. Addigra valaki a fülébe súgta, hogy magyar provokátor vagyok, és leüvöltöttek, nem kaptam választ. (Angolul zajlott a diskurzus.)

Aztán következtek a kiállítótermek. Itt az a koncepció, hogy a románok már Románia területén jöttek le a fáról, örökké itt éltek. Közben jöttek a rómaiak, meghódították őket, a románok átvették a nyelvet. Aztán jöttek a magyar hódítók, akik ezer évig ültek a nyakukon, majd a románság visszakapta jogos jussát ezzel a kartával. Illetve nem is az egészet, mert a románok a X. században című térkép szerint a Tiszáig terjedt a területük.

És közben ezer éven át a román nép és annak jeles képviselői kitartóan munkálkodtak az egyesülés kivívásán. Teremről teremre láthatjuk az egyesülésért küzdőket és a kapcsolódó eseményeket. Nekem magyarként bizonyos meglepetést okozott, hogy az egyesülés élharcosai között mutatták többek között Geoerge Dosa-t, a híres román parasztvezért és Iancu di Hunodorea-t (Hunyadi Jánost). Hát akkor most kérdés, hogy ki tudja jól mondjuk Dózsa vagy Hunyadi identitását.

2010. júl. 25. 22:30
 10/19 anonim ***** válasza:
35%

Tényleg így van. (Megjegyzem nálunk is hamisítják.)

Nagyon jó példa hogy Romániában a 1919-es megszállást úgy tanítják hogy felszabadítottak minket a kommunista uralom alól.

2010. júl. 25. 22:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!