Az EU miért nem kötelezi a tagállamokat az euro bevezetésére?
Nagy Britannia kilépett, ők voltak az eurozona legnagyobb ellenzői.
Viszont, még mindig vannak tagállamok, akiknek megvan engedve, hogy a saját valutájukat használják.
Magyarországnak például nagyon jót tenne, ha euro lenne.
Nem is értem, hogy Brüsszel miért nem határoz meg egy dátumot, hogy oké 2023-tól te és te bevezeted az eurot vagy kötelezettségszegési eljárás, EU pénzek megvonása....stb
Ilyen súlyú dolgokat nem szerencsés egységesen előírni.
Nyilván az a cél, hogy egyszer majd egységes valuta legyen, mindenkinek jobb lenne így. Többek között erre a célra van a felzárkóztatási támogatás is a lemaradottabb országoknak mint pl. mi is.
Más kérdés, hogy ezek az euró milliárdok esetünkben egyáltalán nem átlátható és haszontalan módon van elköltve.
Csatlakozáskor önként lemondtak róla.
Minden állam(asszem van pár kivétel talán a Dánok) vállalást tett, hogy előbb utóbb be fogja vezetni, az új tagállamokat már mind így vették fel.
Szóval nyitott kapukat döngetsz.
A mostani kormány mindamellett, hogy szerinted EU ellenes több eredményt ért el ami közelebb visz minket az euró bevezetéshez mint amit 2002-2010 között tettek.
Ugyanakkor vannak követelményei a bevezetésnek amiket teljesíteni kell mielőtt csatlakoznánk. [link]
"Magyarországnak például nagyon jót tenne, ha euro lenne." ez a te véleményed, komolyan vehető közgazdásztól én ilyent még nem hallottam. (de ha nem hiszed nézd meg milyen jót tett a görög, olasz, spanyol, szlovák gazdaságnak)
"Csatlakozáskor önként lemondtak róla."
Csak te édes ecsém, csak te! Mi magyarok megtartottuk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!