Ezzel a koronavírussal kapcsolatban mindent elmondanak vajon? Nem lehet, hogy már túl nagy a baj?
#10: „...az immunkrendszerünk nincs "felkészülve" a korona vírusra.”
Miért is kellene? Ez teljesen természetes. Az egészséges emberi szervezet a koronavírust is egész hatékonyan legyűri, ez azért látszik a gyógyulási arányokon. A életveszélyeztetett korcsoport az idősek, ami a hasonló betegségek többségére is igaz.
Ugyanakkor a gyerekek szerencsére nem is igazán fogékonyak a betegségre,
Szerintem pont, hogy nagyra fújják a lufit.
Lásd Ebola meg társai.
Olaszországban is eddig KIZÁRÓLAG idősek haltak meg. Vagyis vélhetően egy jó immunrendszerrel rendelkező ember nem ebbe fog belehalni. Az influenzáról sem azt olvasod, mennyien haltak bele, pedig van, aki belehalt (legyengített immunrendszerűek, idősek stb.)
Most mondta egy orvos az egyik híradóban, hogy kb 20% ami orvosi felügyeletet igényel, ezen belül van kb 7% akik kritikusak, és az a 2-3 % ami halálos. Tehát ha nem kapsz orvosi ellátást és a 20%-ban vagy mert gyengébb az immunod, akkor annyi.
Az influenza halálozási aránya 0.1%.
Szerintem hagyjuk ezt a dolgot, hogy többen halnak meg influenzában és amúgy sincs semmi látnivaló.
Beszéljünk még az arányokról. van az a 80 ezer beteg papíron, annak 2/3 része beteg még mindig. Nem gyógyulnak meg. Akik "meggyógyultak" szintén egy részük mégiscsak fertőz, mint kiderült.
Szerintem nem felfújják, hanem kicsit elnyomják ezt a dolgot.
Nem vészmadárkodni akarok, de ebben biztos vagyok, hogy ezeket a számokat meg lehet szorozni 10-el, kb az a valóság.
"Az influenza halálozási aránya 0.1%."
Nem tudom, ezt honnan vetted, de:
Egy ismerősöm elkapta az influenzát. Tüdőgyulladással bevitték a kórházba. Később a belgyógyászatról átvitték a kardiológiára, ott halt meg -a halotti anyakönyvi kivonat szerint- valami szív problémával (latinul). Azaz nem az influenza "statisztikát rontotta".
A korona vírus esetében bármilyen szövödményben hal meg az illető, ha kimutatható volt a fertőzés a koronavírus halálozási statisztikát rontja.
Rossz számokat hasonlítasz össze. A koronavírus a többségnél annyira enyhe tünteket produkál hogy nem is mennek vele orvoshoz. Amúgy sem jó dolog kórházban, karanténban ücsörögni, inkább sunyítanak a népek és otthon maradnak.
"Influenzába többen halnak bele, pedig arra oltás is van."
Nem igaz. Az influenzaban nem hal meg a betegek 9%-a.
Pont hogy a lezárt esetek tükrözik a valóságot, mivel a jelenlegi betegek közül is fognak meghalni.
Ez eltulozva olyan, mintha ezer embernek beadnal halálos vírust, és akkor csinalnad a statisztikát, míg élnek. Viola, 0% a ráta. Igaz, hogy majd mind meg halnak, de addig is jól hangzik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!