Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Általában hogyan szokott...

Általában hogyan szokott lefolyni külföldre költözés munkáltató segítségével? (Zöld kártya, vízumok stb. ) Leírásban szerepelt tulajdonságommal mennyire esély külföldön élni? (leírás)

Figyelt kérdés

Előre ki szeretném emelni, nem költözésről van szó, SEMMI ilyen, nem abban a korszakban vagyok, hogy készen állok erre. Csupán érdeklődés.

Egy 17 éves srác vagyok, aki informatikát tanul még csak középiskolában (középszintű szakmai informatika érettségihez [nagyesély emelt lesz ebből]). Jövőm iránt érdeklődök. Én modern, új építésű városokat szeretem (tehát ezek a középkorú építészeti stílus mint ami Budapesten van, UK legtöbb városában egyáltalán nem jön be sőt rosszul érezném magam). Amiket találtam érdeklődésem iránt Ausztrália, USA, végül Kanada. Fontos, hogy adott országnak hivatalos anyanyelve angol legyen.

Tehát ezeket az országokat néztem ki. Szinte mindenhol megtalálható munkáltató által lehetséges kapni Amerikában zöld kártyát, többi országban vízumot a letelepedéshez.

Az a kérdésem, hogy ez hogyan szokott lefolyni? Akik ez által kapott ilyen lehetőséget költözésre. Illetve mennyi az esély, hogy említett országokban a jövőben sikerül-e elhelyezkednem megélhetéssel (tehát nem könyörgök hónap elején egy zsíroskenyérérét, hanem hónap végéig kiválóan el tudok lenni).

Magamról még annyit, hogy angolom kezd topon lenni (nem 100%, nem anyanyelvű) de sokszor beszéltem már angolokkal internetes csevegőkön általában megértettük egymást de sokszor vétettem hibát, emelt angolt vele együtt B2 nyelvizsgát szintén le akarom tenni). Felsőfokú angolra nem vagyok felkészülve, azt akkor tudnám letenni ha éltem már külföldön legalább 1-2 évet. Nagyon érdekel az Informatika világa (tanárom szerint eltud képzelni egyetemen a mostani tudásommal (webfejlesztés, szoftverfejlesztés, és rendszergazda). 100% hogy szeretnék diplomát letenni, és mostis kurzusokból szoktam tanulni programozásból.

Tehát még egyszer, hogyan szokott működni munkáltató által kapott zöldkártya/vízum a letelepedéshez, és mi a véleményetek arról, hogy ha minden jól sikerül ahogy leírtam magamról minden, hogy jövőben érettségi, egyetem 1-2 év hazai munka után elhelyezkedni USA-ban, Kanadában vagy Ausztráliában?

Köszönöm az elolvasást, és előre is köszönöm a sok-sok segítséget.

2020. jan. 2. 14:24
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Régi építészeti stílusra erre gondoltam: [link]

Modernre pedig erre: [link]

Remélem mostmár leesett.

2020. jan. 2. 17:27
 12/20 anonim ***** válasza:

Kérdező, Írországot is vedd figyelembe, oda is toboroznak informatikusokat, mert a multik kedvelik mint lokalizációt, meg ugye a brexit sem érinti őket. Persze csak ha előbb leszállsz a földre és nem építészeti stilusokkal meg egyéb hülyeségekkel szűkíted be a mozgásteredet. Amíg pálykezdő vagy, ne gondold azt hogy a nagyvilág csak téged vár, jó fizetés, normális közlekedés és alacsony lakbér legyen a prioritásod.

Ja és ha tényleg topon vagy angolból a középfokkal (!) akkor nyugodtan nézz szét külföldi fórumokon is, a gyk nem éppen a tájékozódás alfája és omegája...

2020. jan. 2. 17:30
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen képeket csomó európai városból össze tudok neked ollózni.

London

[link]

Frankfurt

[link]

Rotterdam

[link]

2020. jan. 2. 17:34
 14/20 A kérdező kommentje:

#12. Köszönöm a válaszodat. Igen, először is angolomat szeretném fejleszteni nem is olyan munkahelyen, ami szakmámban van, és utána is nézelődnék olyan városba ami számomra (szubjektívan) tetszik. Írország sem tűnik rosszul.

Azért GYK-t választottam, mert úgy gondolom rajtam kívűl sokan vannak akik érdeklődnek ebben a témában és legyen ilyen topic magyarul is. Angol oldalakon fogok érdeklődni ha még kérdőjelben maradok.

2020. jan. 2. 17:36
 15/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a városokat is. Ezek sem szépek, de nem hiszem magyar és angol nyelvtudással ott eltudnék boldogulni 0! ismétlem 0 holland nyelvtudással és 0 német nyelvtudással és nyelvérzékkel (régebben probálkoztam némettel is)
2020. jan. 2. 17:39
 16/20 A kérdező kommentje:
*Ezek sem rosszak. Elírtam, bocsánat.
2020. jan. 2. 17:39
 17/20 anonim ***** válasza:

"Ezek sem szépek, de nem hiszem magyar és angol nyelvtudással ott eltudnék boldogulni 0! ismétlem 0 holland nyelvtudással és 0 német nyelvtudással és nyelvérzékkel"

Londonba? Amúgy szerintem majd utazgass egy kicsit Nyugat-Európában, talán akkor rájössz, hogy angolul tudni nem olyan nagy dolog, mint itthon.

2020. jan. 2. 18:00
 18/20 anonim ***** válasza:

# 17 kiegészítése:

Mondom ezt úgy, hogy többet éltem Belgiumba nulla francia és holland nyelvtudással, mint az Egyesült Királyságban és Egyesült Államokban összesen, pedig ott azért több embert értettem meg, hiszen angolul beszélek.

2020. jan. 2. 18:18
 19/20 A kérdező kommentje:
#18 Szeretnék majd későbbiekben privátban beszélni veled.
2020. jan. 2. 18:30
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

"#18 Szeretnék majd későbbiekben privátban beszélni veled."

Nyugodtan küldhetsz üzenetet csak annyi, hogy a hétvégén nem igazán leszek itt, mert reggel indul a gépem Belgiumba aztán pedig kézilabda tornán leszek Kortrijkben, ha ilyen hamar akarsz beszélni.

2020. jan. 2. 18:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!