Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miért kell már a youtube-ba...

Miért kell már a youtube-ba is belevinni a politikát?

Figyelt kérdés
Kb fél éve jött ki a youtube új cenzúrázó algoritmusa amit a ballibek azzal a céllal vezettek be hogy a rasszista gyűlölködő megjegyzéseket kiszűrjék (ez nem is lenne probléma) viszont a gyakorlatba kb random kitörölnek teljesen normális kommenteket amibe semmi káromkodás, semmi személyeskedés vagy diktatórikus rendszerek éltetése nincs. Először azt hittem a videó feltöltő csinálta aztán felvettem vele a kapcsolatot és mondta hogy ő nem törölte, meg ezt leteszteltem a saját csatornámon is, szóval ezeket a youtube algoritmus törölte ki. Ha jól tudom már van ilyen facebookon is. Miért kell már belevinni a politikát az emberek magán dolgaiba? Nem pont ez lenne a liberalizmus és szólás szabadság lényege hogy azt mondhatsz amit akarsz?

2019. nov. 19. 13:29
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Mintha nem lenne mindegy miylen komment van a video alatt, nem sokan olvasgatják végig azokat.
2019. nov. 19. 21:17
 12/15 anonim ***** válasza:
49%

Ahhoz, hogy meg tudjuk ítélni a valóságot, jó lenne tudni, hogy pontosan milyen kommentet törölt a YouTube.

Van olyan sejtesem, hogy nem ok nélkül történt, hanem valóban gyűlölködő, rasszista volt és esetleg tele csúnya szóval.

2019. nov. 20. 06:15
 13/15 anonim ***** válasza:
74%
a youtube egyre szarabb lesz, régen száz számra lehetett kamuakkuntokat gyártani, most meg már alig engedi
2019. nov. 20. 11:50
 14/15 anonim ***** válasza:
68%

Van egy másik lehetőség is. Ha sokan jelentenek egy kommentet sokszor, akkor azt a YouTube leszedi, mert azt úgy értelmezi, hogy egy nagyobb embercsoport szempontjából nem odaillő. Ettől függetlenül tényleg elkezdett nagy méreteket ölteni a YouTube cenzúrája. Alapvetően nem politikia alapon cenzúráznak, hanem a saját elvrendszerük alapján, ami a családbarátságra és reklámbarát tartalomra épül. Úgyhogy nem arról van szó, hogy ezt a baloldal csinálná. Magáncégként ez a saját döntésük volt. A baloldali tartalmat is ugyanúgy cenzúrázzák, olyat is láttam, hogy full gyűlöletkeltő kommenteket hagytak meg.

A legundorítóbb húzásukra úgy jöttem rá, hogy be és ki szoktam jelentkezni a YouTube - ról. Észre vettem, hogy van olyan, hogy leírok egy kommentet, aztán kiírja, hogy válasz elküldve és megjelenik lent a kommentem, de miután kilépek és megnézem ugyanazt a szekciót, a kommentem sehol az egész alpontban, visszalépek megint mutatja. Magyarul nem tudhatod, hogy mikor jeleníti meg a kommentedet valóban a YouTube és mikor csak neked mutatja úgy, hogy meg van jelenítve. Még nem sikerült rájönnöm, hogy ezt mi alapján csinálja, van hogy kitörlök egy üres sort két bekezdés között és már megjeleníti offline - ban is, ugyanazt. Van, hogy szerkeztem a kommentet, hogy kijavítsak egy helyesírási hibát és már nem jeleníti meg offline - ban. Lényegében nem tudhatod, hogy a kommented valóban ott van e, vagy csak te látod úgy.

2019. nov. 20. 13:06
 15/15 anonim ***** válasza:
74%

"Imádom mikor felháborodik valaki, ha egy cég úgy dolgozik ahogy kedve tartja. Nem kötelező használni ha nem tetszik. "

Igenám csak a Facebook, a Twitter stb. is ezt csinálja, amilyen nagyok képesek egész választások eredményét is befolyásolni keresési eredmények manipulálásával, tweetek, kommentek, videók törlésével stb. Ez olyan hogy demokrácia van de közben az információáramlás egy pár óriáscég kezében összpontosul, odaát már jó pár hónapja megy a balhé emiatt és pedzegették egyesek hogy a Google-t pl. fel kéne darabolni.

2019. nov. 20. 22:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!