Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miért kell már a youtube-ba...

Miért kell már a youtube-ba is belevinni a politikát?

Figyelt kérdés
Kb fél éve jött ki a youtube új cenzúrázó algoritmusa amit a ballibek azzal a céllal vezettek be hogy a rasszista gyűlölködő megjegyzéseket kiszűrjék (ez nem is lenne probléma) viszont a gyakorlatba kb random kitörölnek teljesen normális kommenteket amibe semmi káromkodás, semmi személyeskedés vagy diktatórikus rendszerek éltetése nincs. Először azt hittem a videó feltöltő csinálta aztán felvettem vele a kapcsolatot és mondta hogy ő nem törölte, meg ezt leteszteltem a saját csatornámon is, szóval ezeket a youtube algoritmus törölte ki. Ha jól tudom már van ilyen facebookon is. Miért kell már belevinni a politikát az emberek magán dolgaiba? Nem pont ez lenne a liberalizmus és szólás szabadság lényege hogy azt mondhatsz amit akarsz?

2019. nov. 19. 13:29
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
29%

ja rohat ballibek

na léptem nélküledet hallgatni!

2019. nov. 19. 13:35
 2/15 anonim ***** válasza:
65%

Ballibek vezették be a Youtube-ra? Van baj, nem kevés...

Netán nem akarod megosztani mi is volt az a bizonyos komment?

2019. nov. 19. 13:39
 3/15 anonim ***** válasza:
31%
Talán nem kellene az egész szövegnek rasszistának lenni és akkor nem törlik. :D Erre nem gondoltál? Attól, mert nem káromkodva írod le, ugyanúgy lehet rasszista, stb. a mondat.
2019. nov. 19. 13:47
 4/15 anonim ***** válasza:
64%

"Nem pont ez lenne a liberalizmus és szólás szabadság lényege hogy azt mondhatsz amit akarsz?"

Nagyjából igen, ennek kellene lennie - persze bizonyos keretek között. Az uszítás, gyilkosságra vagy öngyilkosságra buzdítás, stb. természetesen nem mehetnek - ezeket törvény tiltja, tehát ezeket szabályozni, moderálni is kell.

Azonban amilyen algoritmusokat vagy éppen moderálási folyamatokat bevezetnek a nagy közösségi portálokon, az nem más már mint nyílt cenzúra. csak nem azt mondják rá hogy törlik mert nem tetszik az a vélemény - hanem hogy fake news és azt nem lehet engedni.

Nem beleviszik a politikát - hanem irányítják az embereket. Eleve erre lett kitalálva és mostanra rájöttek, hogy akkor lesznek sikeresek ha nem csak engedik hogy mindenhol terjedjen és megjelenjen a nekik tetsző vélemény - hanem ha közben kitörlik, letiltják az ellenkező véleményeket is.

2019. nov. 19. 13:57
 5/15 A kérdező kommentje:
2# Pl csak a legutóbbi az volt hogy az én generációm már nem is kap nyugdíjat, a magán nyugdíj pénztárakat meg lelopta a kormány. Ez ki lett törölve.
2019. nov. 19. 14:13
 6/15 A kérdező kommentje:
3# Nem szoktam rasszista kommenteket írni, mégegyszer elmondom: teljesen átlagos normális kommenteket töröl az algoritmus.
2019. nov. 19. 14:14
 7/15 anonim ***** válasza:
16%
Miért kommentelgetsz, ha nem tetszik a youtube rendszere? :D Imádom mikor felháborodik valaki, ha egy cég úgy dolgozik ahogy kedve tartja. Nem kötelező használni ha nem tetszik. Kész.
2019. nov. 19. 14:19
 8/15 anonim ***** válasza:
0%
Hagyd a 'csába a szemét youtube-ot. Ott a VK és orosz társai, ott majd nem moderálnak ki :D
2019. nov. 19. 14:34
 9/15 anonim ***** válasza:
5%

Egyrészt szomorú az, hogy minket neveztek anarchistának, miközben ti lázadoztok állandóan a közösségi szabályok ellen.

Másrészt szomorú az is, hogy még mindig nem tudjátok, mi az a szólásszabadság, és hol a helye.

Segítek: egy magáncég a saját felületén olyan szabályokat vezet be, amilyeneket akar. Ha holnaptól az a szabály a Youtube-on, hogy nem szabad leírni a "csillámpónit" szót, akkor vagy nem írod le, vagy leírod és vállalod, hogy ki leszel moderálva.

2019. nov. 19. 14:36
 10/15 anonim ***** válasza:
24%

5

Azért az érdekes lenne, hogy milyen videóra volt apropó a "magánnyugdíjak ellopása" mantra.

Én is láttam már olyan hozzászólást, aminek örültem volna, ha nem foglalja a helyet oda nem tartozóként.

Különben nem törölnek még becsmérlő szövegeket sem, ahogy látom.

2019. nov. 19. 14:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!