Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Ha mindenki nacionalista...

Ha mindenki nacionalista politikát folytat, az miért jó nekünk magyaroknak?

Figyelt kérdés

Sosem értem az itthoni fideszeseket, hogy miért drukkolnak más ország nacionalista kormányának. Eleve ha egy ország nacionalista, az csak nekik jó, másnak nem. Szóval ha pl. az osztrákok, olaszok mellett németek, franciák is vaskosan nacionalista kormányt kapnának, az pont az ott dolgozó kelet-európaiak (magyarok is) keményen megszívják.

Két nacionalista kormány nem tud teljesen együtt működni, mert mindkét ország csak a saját érdekét nézi.

2018. jún. 7. 22:42
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
35%
Szerinted egy nacionalista el tud ilyen szinten gondolkodni ezeken a dolgokon?
2018. jún. 7. 22:48
 2/19 anonim ***** válasza:
76%

"... mert mindkét ország csak a saját érdekét nézi."

Nem kell ahhoz nacionalistának lenni, hogy egy kormány a saját országa érdekeit nézze, ugyanis ez a dolga.

Az ellenkezője a furcsa.

2018. jún. 7. 23:07
 3/19 anonim ***** válasza:
21%

Ebben is vannak szintek, mind szinte mindenben. De szerintem neked felesleges magyarázni ilyen finom dolgokat, mert számodra az ilyesmi csak "puhapötsű, lipsi homárság" vagy valami ehhez hasonló.

2018. jún. 7. 23:14
 4/19 anonim ***** válasza:
0%

Mi az a nacionalista?

Nem èrtelmezrm ezt a szót

A ploretàr szót sem tudom mit jelent.

2018. jún. 7. 23:22
 5/19 anonim ***** válasza:
74%

"mert mindkét ország csak a saját érdekét nézi."

miért ne lehetne két szomszédos ország nacionalista érdekét összehangolni?

mondok egy példát, az egyik tele van erdővel, a szomszéd országnak meg a feldogozóipara jó, ezért az egyik erdőültetvényeket ültet amit a másik feldolgozóipara megvesz, ezzel mindketten jól járnak

vagy közösen megegyeznek hogy egymás nemzetiségeit mindenki támogatja a saját országában, ez elég nacionalista törekvés amivel mindkét ország jól jár

2018. jún. 7. 23:27
 6/19 anonim ***** válasza:
78%

Még jó, hogy olyan jól ismersz, hogy véleményezhetsz!

A kérdésre próbálj meg válaszolni te szerencsétlen, ne a másikat zsűrizd! Vagy az már nem megy?

Mellesleg a tevékenységed a szabályzatba ütközik, mert nem a kérdésre válaszolsz, csak trollkodsz!

2018. jún. 7. 23:46
 7/19 anonim ***** válasza:
34%

A nacionalizmus nem mások ellen, hanem magunkért szól manapság. Pontosan amiatt, hogy már kinyílt a világ és mindenki mehet mindenfelé.

Attól, hogy én a saját nemzetemet tartom előre valónak a saját magam és vezetőim számára, attól még tisztelem és elfogadom, hogy más is így érzi a saját maga nemzetével, országával. Mert nem a másik ellenében, nem a másik kárára vagyok "nacionalista" (nem a reakciós értelemben), hanem magamért és az országomért.

Nem lenézem a másik nemzetet, hanem büszke vagyok a saját magyarságomra. És azt a franciát tisztelem, aki ugyanígy büszke a maga franciaságára, a maga Franciaországára.

Az EU pontosan ezt mutatja - legalábbis amikor beléptünk, akkor ezt volt a kép róla és ehhez csatlakoztunk - hogy egyenjogú tagállamok, amelyek a saját érdekükben állnak össze gazdasági közösséggé, azok tudnak együtt dolgozni, műkdni úgy, hogy mindenki jól jár vele.

Ha látsz egy ameriakit, aki nem büszke az országára és nem azt szeretné, hogy Amerika legyen a jegjobb hely a világon, azt te igaz amerikainak tartod? Miért lenne baj ha mások is így gondolnák a saját országukkal kapcsolaban, ha közben nem akarnak ártani vele másoknak?

2018. jún. 8. 00:53
 8/19 anonim ***** válasza:
12%

Azért,mert ezeknek az emberek a nagy része érzelmekből és nem észből politizálnak:)

Mellesleg sokan egyedien értelmezik a nacionalizmust.

Szerintük,aki pl bevándorláspárti az nem nacionalista.

Hiába profitál belőle rengeteget az ország..

2018. jún. 8. 01:53
 9/19 anonim ***** válasza:
20%

"miért ne lehetne két szomszédos ország nacionalista érdekét összehangolni?"

Mondjuk azért, mert utálják egymást, mivel a másik egy rivális. :D

2018. jún. 8. 05:37
 10/19 anonim ***** válasza:
30%

Takács Zs5

Ez érdekes. Én még egyetlen egy nacionalistával sem találkoztam, aki ne mások ellen lett volna nacionalista.

2018. jún. 8. 07:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!