Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Kialakul-e valaha az az eszme...

Kialakul-e valaha az az eszme hogy Koszovó egyesüljön Albániával?

Figyelt kérdés

Koszovó nemrég lett "önálló" állam, de felvetődött az egyesülés ötlete Albániával. Ezt szerbia és Albánia elutasította (Koszovó vezetésével együtt), de kialakulhat-e ugyanez a nézet később, esetleg a tényleges egyesüléssel ?

(Az egyik barátom Koszovóból származik, ő nem tudta a választ)

2010. júl. 14. 06:54
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Nem fognak egyesülni. Így is nagy port kavart Koszovó függetlensége, és több nagyhatalom azzal a feltétellel ismerte el a függetlenségét, hogy nem egyesűl Albániával.
2011. jún. 16. 21:02
 12/16 anonim ***** válasza:
Az eszme régóta megvan. (Nagy Albánia)
2011. jún. 16. 21:30
 13/16 anonim ***** válasza:

„Az a GDP-s térkép egész jó de nem tudom hogy valós-e mert ha bejelölöd a térképen pl Ukrajnát annak most kevesebb a GDP-je mint Koszovónak?”

Nem, a GDP-je több Ukrajnának. A GDP/fő viszont alacsonyabb, tehát a grafikonnal nincs baj.

Egyébként szerintem Albániának elég jó lehetőségei vannak a turizmusban, csak az infrastruktúrát kéne olyan szintre fejleszteni, ami már a nyugati vendégeknek is megfelel. Példa lehetne Horvátország.

2011. jún. 16. 21:46
 14/16 anonim ***** válasza:
Szerintem nem kellene egyesülnie, elég sokkoló példa volt a "muzulmánnak" kikiáltott Bosznia-H. pár kilométerre a pápai államtól. Van egy elképzelés az egyesülés megelőzésére: gyorsan bevenni és felfuttatni Szerbiát - ez magával hozná a még mindig hozzá tartozó Koszovót !! Ugyanis elképzelhető, hogy a koldus Albánia helyett az EU-tagállam Szerbiához vonzódnának...
2011. jún. 16. 22:27
 15/16 anonim ***** válasza:

22:27

"Ugyanis elképzelhető, hogy a koldus Albánia helyett az EU-tagállam Szerbiához vonzódnának..."

A szerbek és az albánok kölcsönösen elvágnák egymás torkát, akkora közöttük a gyűlölet. Sohasem fognak már egy országban élni. Mondjuk a szerbek eleve akkor jártak volna el helyesen, ha még az 1980-as évek elején kidobják Koszovót Jugoszláviából. Az már akkor is vesztett ügy volt szerb szempontból.

2011. jún. 16. 23:41
 16/16 anonim ***** válasza:

Szerintem igen, mivelhogy ők egy nemzet csak az államhatárok nem követik az etnikai határokat.

Magyarország és Albánia sorsa sokban hasonlít:

a törökökkel és a szerbekkel mindkét nép sokat harcolt és most mindkét államnak rengeteg külhoni nemzettátrsa van elszakítva, főleg a környező országokban. Tulajdonképp még Macedónia egy része is őket illetné pl.

Szóval én örülnék Nagy-Albániának.

2012. jan. 8. 14:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!