Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Németország és japán miért...

Németország és japán miért nem támadta meg egyszerre a szovjetuniót?

Figyelt kérdés

Simán kivereztettek volna, hiszen két nagyhatalom között harapofogoban lett volna.

A Nyugat pedig még orult volna is neki, hiszen két utalt ellenfelük ugrott volna egymásnak. Az egyik mindenképp késett volna.

2019. aug. 25. 14:42
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
91%

én a németekre értettem meg hiába hogy pár csatát megnyertek a finek mikor a háborut meg elvesztették...

meg ha olyan könnyen bárki elverhette volna őket akkor miért a világ felét uralták a 2. vh után?

2019. szept. 5. 13:27
 12/14 anonim ***** válasza:

ja én mondjunk a pillanat alatt az első vh-ra értettem mikor a németek villám háborut akartak :S

meg igen a németek szépen haladtak előre csak ugye be értek moszkva körzetébe ami valjunk be nem oroszország leghidegebb pontja azt a fegyverek meg a katonák sorra fagytak meg...

2019. szept. 5. 13:30
 13/14 anonim ***** válasza:

Igen, tudom, hogy végül a szovjetek nyertek, mert Tyimosenkó nem habozott feláldozni újabb 1 millió ember életét.

Viszont Finnországot nem sikerült elfoglalniuk, és ez lényeges dolog.

A németeket egészen addig nem bírták a szovjetek se megállítani, amíg Moszkváig el nem értek, pedig próbálkoztak, és jóval durvább erőket vetettek be, mint a finnek ellen anno, és ezzel együtt is legyőzték őket kezdetben a németek.

Az első világháborúban pedig pont hogy kikaptak az oroszok.

2019. szept. 5. 14:32
 14/14 anonim ***** válasza:

megvolt Japánnak a maga baja, Pearl Harbor-rel kiásta a csatabárdot a jueszéjjel, és hát az amerikai flotta mozgósítása után eléggé le voltak kötve az erői

arról nem is szólva, hogy Japánnak nem voltak területi követelései a szovjetekkel szemben, nekik nemkellett "lebensraum" meg efféle, őket elsősorban a csendes-óceáni szigetvilág érdekelte

"csak 10 milliós hadsereg + a nagy hideg időjárást meg szoktak meg a fegyvereik is..."

a tízmilliós haderő lószart se ér, ha nincs normális vezetés

Sztálin pedig gondoskodott róla, hogy ilyen ne legyen (a gulágra száműzette az összes értelmesebb tisztet, vagy csak simán agyonlövette)

a fegyvereik pedig 1-2 kivételtől eltekintve pocsékak voltak...a PPSh egyetlen előnye az volt, hogy valamelyest jobban bírta a hideget mint az MP40, de célozni nem nagyon sikerült vele soha

"azert a magyarokat + németeket szépen vissza zavartak"

hogyne, úgy másfél-kétmillió katona élete árán...

" a szovjet unió a háborúban nem vesztet"

a lakosságának, gyárkapacitásának csaknem a felét elvesztette, csak úgy mondom neked...

"pár csatát megnyertek a finek mikor a háborut meg elvesztették..."

Finnország mégse lett szovjet tagköztársaság, szóval marhára nem vesztették el a háborút

"ja én mondjunk a pillanat alatt az első vh-ra értettem mikor a németek villám háborut akartak"

az első világháborúban legyőzték az oroszokat

"csak ugye be értek moszkva körzetébe ami valjunk be nem oroszország leghidegebb pontja azt a fegyverek meg a katonák sorra fagytak meg..."

na ja, mert tél volt, ez újdonság? nálunk is rendszeresen megfagynak az emberek, pedig hol vagyunk mi Moszkvához képest!

érdekes, Norvégiában valahogy nem nagyon akartak halálra fagyni a németek, pedig sokkal északabbra van mint Moszkva, és igen, elfoglalták Norvégiát

ja, és lehet engem is lepontozni a húgyagyú kreténeknek, szeretem látni ha igazam van, beismerni úgyse fogják még saját maguknak se, mert az ugye derogál

2021. jún. 10. 04:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!