Miért a világvárosokban a legerősebbem a zöldek, pont ott, ahol az emberek a legtöbbet teszik hozzá a klímaváltozáshoz?
Mert a városokban vannak leginkább elszakadva az emberek a valóságtól, a természettől, az igazi élettől. Ott készen teszik eléjük a tisztított zöldséget, szeletelt húst és nem tudják, hogy valójában mivel jár a bányászat, mezőgazdaság vagy éppen az, hogy a városban legyen elektromos áram elegendő.
Mivel a városiak tömege azzal sincs tisztában hogy a tyúk tojja a tojást és a tej a tehénből jön, el tudják vele hitetni, hogy a környezetszennyezés legnagyobb forrása a szívószál meg hogy van atomerőmű. Szeretnének helyesen cselekedni és tenni a környezet védelméért, de mivel nem a valós világban élnek, így hülyeségeket is elhisznek.
Mint nálunk sok budapesti, aki szerint télen a légszennyezést az autók okozzák vagy hogy ha kivágnak 15 fát a körúton, akkor felmelegszik a Föld - miközben fogalma sincsen róla, hogy az elektromos autók jelenleg több káros anyag kibocsátásért felelősek, mint a benzinesek, hiszen az áram termelése és szállítása, töltése a kocsiba az hatalmas veszteséggel történik, szemben a benzin elégetésével, vagy hogy a műanyag poharak meg eszközök helyett akkor lehet papír vagy fa eszközöket használni, ha cserébe tömegesen vágnak ki hozzá fákat. Nem 15-t, mint amiért tüntetnek a körútiak esetleg, hanem 150 ezret - amiket direkt ezért ültettek.
A világvárosokban lakók is szeretnének a legjobban dönteni - csak az ismereteik nincsenek meg hogy helyesen döntsenek. Hisznek a haragoszöldeknek meg a különböző lobbiknak és az általuk preferált politikai erőkre szavaznak - akik magukat "zöldeknek" nevezik. Közben pedig a legtöbbször valójában egyáltalán nem tesznek jót vele a környezetnek és nem azt a célt szolgálják amiért pont rájuk szavaztak.
>hanem 150 ezret - amiket direkt ezért ültettek.
nem értem ez miért gond. Inkább legyen 4x annyi erdőgazdaság akik folyamatosan ültetik az erdőket(amellett hogy értelem szerűen vágják is), mint akár egy műanyag pohár a világon
#4 Egy szóval sem mondtam, hogy ez gond lenne vagy rossz. Így a jó.
Azt mondtam rossznak, hogy világvágát kiáltanak, tüntiznek 15 városi fa kivágása miatt, miközben fogalmuk sincsen arról hogy ez semmit nem jelent a fakivágások mértékében, amik meg pont amiatt történnek ami célÉRT éppen tüntiznek.
A baj az, hogy nem értik a dolgokat csak felülnek a médiának, mert tudásuk nincsen csak okostelefonjuk.
Városban én csak úgy engednék fát kivágni ha cserébe 3-at ültet az önkormányzat.
Kell a zöld, főleg a városokba, nagyon meg tudja szűrni már egy fa is a levegőt, hűsít, mert nem a fekete aszfaltot éri a nap, árnyékot ad
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!