Mi az oka, hogy Szlovákiában nagyon barátságosak, ha megtudják, h magyarországi vagyok, Romániában viszont pont hogy ridegek lesznek ilyenkor?
Ezek a saját tapasztalataim, amikor Szlovákiában jártunk, akkor a szlovákok és a szlovákiai magyarok egyaránt nagyon barátságosak és vendégszeretőek voltak velünk kivétel nélkül, külön örültek, amikor megtudták, hogy magyarok vagyunk.
Ezzel szemben Romániában a románok és a romániai magyarok egyaránt ridegek és távolságtartóak voltak velünk majdnem mindenhol.
Szlovákiában mindenki nagyon barátságos és vendégszerető volt velünk, Romániában meg kb. senki, függetlenül attól, h magyarok voltak e vagy sem.
Én is jártam már ezekben az országokban még középiskolásként. Nagyváradon helyi cigányok magyaráztak valamit románul az utca túloldaláról. De ők a többi járókelőknek is "beszóltak".
Azon kívül semmi atrocitás nem történt.
Ógyallán a szlovák pénztáros magyarul szolgált ki minket.
Szlovákiában velem jóarcok voltak a szlovákok,a felvidékiek meg a ruszinok is.
Csehország+Szlovákia körutazáson voltunk.
Pozsony és az északi rész nagyon szép,fejlett régió,eléggé tetszett és pozitív csalódás volt.
1 hetes nyaralást simán megér az ország és nagyon kemény,hogy honnan fejlődtek ekkorát.
Romániáról nem tudok véleményt mondani mert 1 faluban voltam a határ mellett :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!