Létezik kivitelezhető megoldás arra hogy ne jöjjön annyi turista Európába?
Én is voltam a Vatikánban, akkora tömegnyomor szerintem még Kínában sincs.
Mellesleg Mallorca ugyanezzel a problémával küzdött még a vírus előtt, és elvileg úgy akarták szabályozni, hogy megadott időben csak X mennyiségű turista tartózkodhat a szigeten, meg nem jöhet annyi repülő.
Ezt amúgy egy nagyon egyszerű dologgal meg lehetne simán oldani: Alternatívát kell nyújtani munkaügyileg a helyieknek, mert nagyon sokan csak a turizmusból élnek. Horvátországban rengeteg az olyan apartman, ahol a tulaj a nyár alatt megszedi magát, télen meg semmit sem dolgozik, mert kitart a pénz nyár elejéig. Rengeteg hely csak a turizmusból tartja fenn magát. Ha leredukálod a turisták számát, nagyon sokan tönkremennének anyagilag.
Amennyiben a helyiek többsége nem szorulna rá a turistákra, hirtelen fele ennyi szálloda meg apartman se lenne az adott helyen, így mindjárt kevesebb turista is érkezne, és a helyiek sem próbálnának odacsődíteni mindenkit a bevétel miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!