Létezik kivitelezhető megoldás arra hogy ne jöjjön annyi turista Európába?
Mi romában voltunk tavaly májusban és elkeserítö volt az a hely. Ilyen tömegturizmussal még Parizsban sem találkoztam.
Vatikán egy ember sürítö volt, meditálni, imádkozni, vagy kicsit a hellyel barátkozni nem lehet. Èn nem is értem miért engedik ezt meg.
Bejelentkezéssel simán tudnák redukálni az ember mennyiséget.
Pl Tenerifa-n a Teida-ra már csak bejelentkezve lehet felmenni. Èrthetö.
Természetesen nem a turizmus felszámolására gondoltam, hanem egy elviselhető szint fenntartására, szóval senkitől nem vennénk el semmit. Nyílván nem lehet visszaszorítani a forgalmat a 70-es 80-as évek szintjére, de az nem állapot amit most látsz Lisszabontól Stockholmig és ez csak rosszabb lesz ha senki nem tesz semmit.
Turistavízumot kell bevezetni és éves limitet. Akinek idén nem jut, próbálkozzon jövőre.
Ha fontos valakinek a Colosseum, vagy a Duna, vagy bármi érték.
#5:
Turistavízum az kell is a legtöbb ázsiainak, de a kiadható vízumok számát biztosan nem korlátozhatja az EU és a beutazási feltételek szigorítását sem kapna támogatást a schengeni övezet tagállamaitól.
De a tenerifei példa az tetszik az előregisztrálással, ami nyílván nem alkalmazható mindenhol, de követendő példának jó ott ahol kivitelezhető a kontroll. És talán az Airbnb féle mókának is határokat kellene szabni. Nem betiltani, csak korlátozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!