Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Egyiptom hogyan lett arab ország?

Egyiptom hogyan lett arab ország?

Figyelt kérdés
Valamikor régen nem volt az, most meg a legnepesebb arab ország.

2019. júl. 27. 14:47
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Magukat népként és vallásként is definiálják. Egyáltalán nem jellemző rájuk a keveredés, eléggé zárt közösséget alkotnak Egyiptomban. Ilyen tekintetben kicsit olyanok, mint a zsidóság, illetve azok ortodox része, csak diaszpóra nélkül.

2019. júl. 29. 10:52
 12/15 anonim ***** válasza:
Nem tudom minek definiálják magukat de az biztos hogy nem külön etnikum. Annyiban különböznek a többi egyiptomi embertől hogy keresztények. Az pedig nettó hülyeség hogy ők Egyiptom őslakosai. Egyébként egy kicsit sem fejlettebbek mint a többi egyiptomi.
2019. júl. 29. 10:56
 13/15 anonim ***** válasza:
52%

Most sajna nem talalom, de en lattam egyszer egy kepsorozatot, ami az osi egyiptomi faraok fellelheto alaki jellegzetessegeit mutatta mai koptok mellett, szemben mai egyiptomi muszlimok fenykepeivel.

Engem meggyozott, hogy a kopt az az osi egyiptomi.

2019. júl. 29. 11:37
 14/15 anonim ***** válasza:

Sehol sem állítottam, hogy fejlettebbek lennének, mint a többi egyiptomi. Ettől függetlenül, genetikailag minden bizonnyal közelebb állnak az eredeti egyiptomi őslakosokhoz. Talán pár hónapja volt, hogy olvastam egy cikket az egyiptomi koptokról, pont ezt taglalta.

Tekintve, hogy valóban zárt közösséget alkotnak, szerintem lehet benne valami.

2019. júl. 29. 12:10
 15/15 anonim ***** válasza:
90%
Hogy találtak egy két embert aki hasonlít a fáraók képéhez egy nagy semmi. Rákerestem a neten a koptokra és ránézésre akár muszlimok is lehetnének vagy bármelyik egyiptomi muszlim lehetne kopt is. Azt pedig kétlem hogy genetikailag közelebb állnának az őslakos egyiptomiakhoz mint bármelyik másik egyiptomi. Annyiban különböznek hogy keresztények.
2019. júl. 29. 12:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!