Mi a baj a szír menekültekkel?
Kiváló szakemberek, orvosok lehetnek belőlük.
Szerintem ez egyfajta rasszizmus is, hogy a vallása alapján megitelik.
Nekem a szemem épp egy szír orvos műtötte és normálisabb kedvesebb volt mint bárki. És nagyon jó a szakmában.
Szíria, ahogy a többi közel-keleti muszlim ország is egy olyan régióban van, ahol a fundamentalista iszlám a domináns.
Ezen kultúra, vallás, társadalom stb. barbár, hiszen még mindig a 7. század értékei szerint él.
Mivel ezen területen élő embertömeg is többmillió emberből tevődik össze, mint minden más helyen, és a statisztikák arra mutatnak, hogy azon a vidéken ez a kultúra és mentalitás a jellemző, sajnos nem kockáztathatunk akkor se , ha van ott mondjuk százezer civilizált ember.
Sajnos még a legnormálisabbnak tűnő, de barbár kultúrában felnőtt emberek is valamilyen életesemény folyamán átválthatnak "barbár módba" lásd a Lányom Nélkül Soha című filmet és könyvet.
Úgy gondolom, hogy az a pár normális ember ezen országokban sem akarná, hogy a barbár honfitársai is elárasszák Európát, tönkretéve egy civilizált területet.
Ez nem rasszizmus, hiszen ott van például a kora középkor. Akkoriban például a tudományos araboknak kellett megvédenie magukat a barbár kereszteslovagoktól. Rassizmus az lenne, hogyha egy európai pl. a kora középkort vizsgálva is Európát támogatta volna Arábiával szemben, holott akkoriban Arábia volt fejlettebb.
Szerintem a baj ott kezdődik, ha ellenőrizetlenül jönnek. Amennyiben megfelelő átvilágításon és ellenőrzésen átesett az illető, nekem tök mindegy a vallása, vagy hogy szír. A problémáról nem lehet úgy gondolkodni, mint 5 vagy 10 éve. Nem lehet úgy tenni, mintha nem létezne. Sajnos a kormány tökéletesen hergel a migránsok ellen, eltereli a figyelmet az egyre lesújtóbb helyzetű egészségügyről és oktatásról (sok fideszesről hallom, hogy kamuprobléma az utóbbi kettő), és ez nagyon elszomorító. Sajnos a Közel-Keleten élő emberek élete mind rövid, mind hosszú távon kérdéses, egyrészt a helyi konfliktusok, másrészt a rossz alapvető életkörülmények, harmadrészt pedig a klímaváltozás egyre súlyosabb mértékben fellépő jelei miatt. Szárazság, vízhiány, rossz egészségügyi helyzet, sorolhatnám. Nem csoda, hogy Európa a célpont, szerintem. Európában alapvetően jólét van, ott meg nincs. Összefogásra lenne szükség, a kiinduló országokat is segíteni kell, illetve a már itt lévők integrációját is sürgetni. Ha én dönthetnék, akkor mindenképpen alacsony segélyt adnék nekik, hogy legyen motivációjuk dolgozni, a dolgozó bevándorlókat pedig bevándorlási kedvezményekkel támogatnám.
De ezt a folyamatos hergelést nem bírom.
Mi alapján ítéli meg őket bárki is h fundamentalistak vagy terroristák vagy gyilkosok? Ne zavarjon h őket is irtotta az iszlám állam.
Ennyi erővel a magyarokat miért ne nézzék le a nyugati országok ha mi is lenezzuk azt aki szír.
Csak emlékeztetőül hogy a keresztény vallás is ilyen volt. A kereszténység nevében több millió embert végeztek ki kuldtek halálba.
Jézus pont nem ezt tanította....
És nem kell elfeledni a keresztények mit tettek vagy mivel voltak jobbak mint az arabok.
A kormány nyomja a keresztény szöveget pedig a kereszténység nagyon nem arról szól h gyuloljuk egymást vagy megbelyegezzunk valakit mert másabb mint mi. Szóval elég furcsa h a kormány nagy keresztenykedik amikor ezt teszi.
"a kiinduló országokat is segíteni"
Na azt bem fogják. Még azt se írták alá, hogy az illegális bevándorlást megfékezzék (egyedüliként, lásd Arab Liga). Kellenek a migráncsok, jól lehet velük ijesztgetni a népet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!