Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mi a véleményetek a Cz Bren 2...

Mi a véleményetek a Cz Bren 2 gépkarabélyról?

Figyelt kérdés

Az új "magyar" fegyverre lennék kiváncsi hátha valakinek van tapasztalata.

Gonlolok itt a például arra, hogy a Hk416 hoz képest mit tud egy CZ bren 2.

Köszi a válaszokat!

#Bren2 #magyar gépkarabély #Zrinyi 2026 #CZ Bren 2 #CZ 806
2019. júl. 6. 09:53
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Te lőttél már HK416-al?

Nemtudom miért van mindenki elszállva attól a fegyvertől. Egy tök egyszerű konstrukció semmi extra nincs benne.

A Bren egy nagyon jó fegyver egyébként. Nekem bejött bár vannak apróbb hibái. De könnyen kezelhető, testreszabható igény szerint, és kicsi a visszarugása.

2019. júl. 6. 11:04
 2/13 anonim ***** válasza:
90%
meglepően jó döntés született ez ügyben ahoz képest milyen elbajszottakat szokat hozni, a csehek nagymúltú fegyvergyárosok, így összejöhet a cseh szlovák magyar közös fegyvertípus, ha már más eszközben nem is
2019. júl. 6. 11:11
 3/13 anonim ***** válasza:
Technikai szempontból jó..sőt nagyon jó választás. Gazdasági szempontból fogalma nincs, mert nem tudom mi van a licensz szerződésben.
2019. júl. 6. 17:14
 4/13 anonim ***** válasza:
0%

Teljesen jó fegyver, de pont ugyanúgy tök felesleges is teljesen. Modern konfliktusokban az ellenség 10%-át pusztítják csak kézifegyverekkel, azt is leginkább aknavetővel, géppuskával, mesterlövész fegyverrel.

Maximum arra jó a rendszeresítése, hogy pár fiatalt vonzani fog a hadseregbe az, hogy "hú de f...sza kézifegyvert adnak majd a kezembe"...

2019. júl. 6. 17:18
 5/13 anonim ***** válasza:

"Modern konfliktusokban az ellenség 10%-át pusztítják csak kézifegyverekkel, azt is leginkább aknavetővel, géppuskával, mesterlövész fegyverrel."

Modern konfliktus még nem volt (de ne is legyen).

De ha igaz lenne amit írsz akkor a CZUB már becsődölt volna de nem így van mert terjeszkedik. Egyrészt nem csak a katonaság használ gépkarabélyokat. Másrészt a rakéták stb meg nincsenek akkora számban hogy csak úgy bármikor kilőhetnek egyet egyszerűen nem éri meg pénzügyileg (háborúban a pénznek óriási jelentősége van).

A mesterlövész fegyver hatékonysága pedig igencsak korlátolt (Mondom ezt úgy hogy elvégeztem a mesterlövész tanfolyamot) ahogyan a használója is. A ballisztikai számítások használatát pár nap alatt megtanulhatod de a tényleges bevethetőségig több évnyi gyakorlás szükségleltetik főleg az önkontroll a hidegvér megtartása az amit csak nagyon kevesen képesek elsajátítani hogy stressz helyzetben is pontosan tudjanak lőni. Tapasztalatból mondom hogy ha izgulsz/ideges vagy stb. ahogy megugrik a pulzusod még egy 300 méterre lévő álló célpontot sem fogsz tudni eltalálni még fekvő stabil pozícióból sem

2019. júl. 6. 19:57
 6/13 anonim ***** válasza:

Éppen ezért használ minden tisztességesebb afrikai milicia is minimum nehézgéppuskás meg 80-120 mm-es aknavetőket felszerelt kisteherautókat. Amelyik meg még egy fokkal komolyabb az rakéta-sorozatvetőket is.

Ahol pedig asszimetrikus hadviselés van, ott taposóaknákat, IED-eket használ a gyengébb fél.

Az erősebbnek sem jut eszébe kézifegyverekkel aprítani a gyengébbet, jobb arra a légierő meg tüzérség.

2019. júl. 6. 21:36
 7/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Nem lőttem én semmilyen fegyverrel csak érdekel, hogy mi merre hány méter.

Azért HK416-ot hoztam fel, mert a franciák ezt rendszeresítik és persze sokan dicsérik.

Meg úgy tudom, hogy elég csúcs fegyver(az ára is az).

Örülök egyébként a Bren 2-nek.

2019. júl. 6. 21:39
 8/13 anonim ***** válasza:

"Azért HK416-ot hoztam fel, mert a franciák ezt rendszeresítik és persze sokan dicsérik."

A Glockot is istenítik, de azt is csak az aki még nem lőtt mással. Igazából az egyetlen pozitívum amit arról is feltudok sorolni hogy könnyű de semmi többet

2019. júl. 6. 23:25
 9/13 A kérdező kommentje:

Fölösleges belekötni a HK416-ba, csak egy összehasonlítási pédának szántam.Ez az a "modern" fegyver.

Nehogy az AK-47 el kerüljön egy kalapba, mert annak nincs értelme, hogy az AK fanatikusok szétsavaznak mindent.

Egyébként a gázelvételes, gázdugattyús rendzser a HK416-nál azt mondják nagyon jó fejlesztés. Elvileg nehezebben koszolódik a fegyver.

Remélem a CZ is hasonlóan jó.

2019. júl. 7. 01:34
 10/13 anonim ***** válasza:

Éppenséggel választhatta volna a Honvédség a HK416-ot is, a Bren 2 mellett csak azért döntöttek, mivel a csehek hajlandóak voltak eladni nekünk a licencjogokat.

A kérdésre is válaszolva. Paramétereiket tekintve mindkét fegyver nagyon hasonló, a megbízhatóságra sem nagyon lehet panasz, szóval nagy különbség nincs a két karabély között véleményem szerint.

2019. júl. 8. 14:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!