A katonák ezért nem játszanak számítógépes játékokkal?
Nagyapám egy barátja volt vendégségbe nálunk, aki katona volt. Beszélgettünk arról ki, hogyan él. Mondtam neki hogy milyen jó világháborús tankos játékot játszok másokkal neten keresztűl (Word of Tanks). Teljesen korhú tankokkal. Hajszálra úgy néznek ki, mint amelyenek voltak. Természetesen világháborút járt embernek mutogattam a tankokat és invitáltam a játékra
Azt mondta, hogy ők meg akiket ismer régi katonák nem játszananak ilyen őldöklős játékkal, mert felidézi a rossz emlékeket, amiktől szabadulni akarnak. Mindíg a háború borzalmaira gondolna a sok halottra, éhezésre, dögszagra meg ami ezzel jár és ezért ők nem is játszanak ilyenekkel. Azt is mondta, hogy nem hiteles a játékban az ágyú és bomba hangok, mert azok olyan hangosak és hosszan elnyúlóak voltak, hogy majdnem beleőrűlt.
Köszönöm kedves első a választ.
Azt mondta az öreg úr, hogy a lövések hangja felidéz egy olyanfajta zsigeri félelmet és sötét emléket, amiből ő nem kér. Nem tudja függetleníteni magát az emlékektől és nem tudna örömmel játszani. Azt is mondta, hogy emlékszik a lánctalpak nyikorgására, amiről nem is gondoltam hogy igaz lehet. Nem olyan a hangja a játékban
Hát ő még gyerek volt a 2.világháborúban, de pl harcolt már önként. Később azért lett honvéd, mert sok barátja is ott volt meg sok kiegészítő dolgokat kapott. A mai katonák, akik még nem éltek akkor egyébként játszanak ilyennel?
"világháborút járt embernek mutogattam a tankokat és invitáltam a játékra"
A legutóbbi vh 1945-ben, 74 éve fejeződött be. Szerinted hány 95-100 éves ember játszik online háborús játékokkal?
Kezdjük ott, hogy ezeket nem szimulátornak nevezik, hanem játékoknak. Az egy dolog, hogy az objektum model hasonlít, de ezzel ki is merül minden téren. Irányítás, pályaelemek kölcsönhatása, lövedékpálya, látótáv, zaj... alapvetően a fizika olyan szinten tér el a valóságtól, ami a játékélmény szempontjából élvezhetetlen lenne. Még, ha le is lehetne ezeket szimulálni, téged mint irányító nem érnek erőhatások.
De például bármikor lemehetsz egy lőtérre és kipróbálhatod milyen egy valódi fegyver használata, amit összevethetsz valamilyen FPS-sel.
#6:
Ez kb. akkora ökörség lehet, mint amikor az terjedt el, hogy szintén az amcsi katonák CS-zéssel gyakorolnak. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!