Romániát legyőzni egy fegyveres ütközet során mennyi esély lenne?
Ugye most elég aktuális a téma mivel a feszültség emelkedett a két ország között.
De gondolom Magyaország már csak azért sem mert odacsapni Romániának mivel nincs olyan erős hadereje.
Amúgy a harci szellem is sokat jelent egy háborúban és ebben szerintem a románok jobban állnak hiszen óriási energiákat tudnak mozgósítani ha az ősellenséget kell legyőzni. Értsd sokkal jobban utálnak minket mint mi őket hiszen ellenünk vannak nevelve már 100 éve.
A magyarnak pedig egy ellenség a sok a közül de a románnak az egyetlen igazi ellenség a magyar.
42#
Most akkor milyen választ szeretnél?
Le lett vezetni normálisan.
Szétvernének a Románok és Budapest Románia 2. fővárosa lenne.
Most jobb?
#42, Milyen forrasbol szeded az infokat?
Valoban vannak nacionalistak, mindket oldalon. De a legtobb katona a hata kozepere se kivaja a haborut. Se magyarral, se massal.
Tedd meg hozza, hogy pl itt Hargita megyeben a katonasag egy harmada magyarokbol all.
Osellenseg? Igen, szeretnek az emberek dobalozni kigyot bekat egymasra. Ennek ellenere sok erdelyi roman eliteli a politikai okokbol kitalalt veszekedeseket, mint a fenti temetos cirkuszt is.
31-es voltam.
43
Én csak arra akartam utalni, hogy nem árt minden szempontot figyelembe venni. Tény, hogy vadabbak mint mi, hevesebb nép, mi meg túl hidegvérűek vagyunk vagy mittom, puhányak. Nem tudom, ez mennyire előnyös egy harcmezőn, véleményem szerint a lelkes, elszánt katonák mégis csak nagyobb eséllyel győznek.
Nem minden esetben. Teszem azt, ha drónnal, rakétával vesznek célba, kitörölheted magadnak az elszántsággal.
Esély lenne
Már most fel kell készülni hogy ha nagyobb gond lenne tudjunk azonnal lépni
46
Szerintem egy román-magyar háborúban nem csak a jelenlegi hadállományok lennének bevetve meg haditechnikák.
Ha elhúzódna a dolog akkor jönnének a tartalékosok, aztán meg sorozni kezdenék az átlagpolgárokat és végső soron ők döntenék el a háború kimenetelét. Tehát nem az a 30,000 magyar katona meg a 75,000 román mivel szerintem ezek egy invázióra édes kevés állomány.
Romániában van úgy 7 millió besorozható férfi míg Magyarországon úgy 3-3,5 millió. Na az döntene, hogy ők hogy szerepelnek.
Sajnos a románok kétszeres túlerejével és 2-3-szoros elszántságával szemben nem sok esély lenne.
Még anno amikor még mi voltunk többen akkor is megszopattak, lásd Károly Róbert vagy éppen Mátyás király hadjárata, amelyekbe majdhogynem belehaltak.
Tudom, moder harci technika meg minden, de egy román-magyar háború nem egy ausztrál-tádzsikisztáni hangulatú lenne hanem pokoli és a teljes lakosság mozgósulna. Partizán harcok, gerilla harcok alakulnának ki a hadsereget összecsapásai mellett.
Szóval nagyon alaposan meg kell vizsgálni egy ilyen kérdést, mivel számtalan szempont van. Nem csak Magyar Hovédség vs Román Hadsereg felállás lenne.
Már nem a totális hadviselés korát írjuk, mint a két világháború idején.
De mégis miért háborúzna egymással a két ország?
Magyarországnak miért kellene Erdély, amikor a 7 milliós lakosságából minimum 5 millió román? Mit csinálnál 5 millió románnal? Nem lehetne megtartani a területet, mivel már nem a középkorban élünk, ahol nem igazán létezett a nemzetiség fogalma és elég volt egy Istentől eredeztetett hatalommal felruházott király az emberek jobbágysorba taszításához.
Romániának mi kellene Magyarországból? Kimutatható román kisebbség nem létezik Magyarországon, mit kezdenének színmagyar városokkal?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!