Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Van támadó és védő kézigránát....

Van támadó és védő kézigránát. Miben különböznek?

Figyelt kérdés

Régen azt hittem, hogy a támadó repeszeket dob, míg a védő csak megzavarja a nagy légnyomással a támadót. De elvileg pont fordítva van.

A védő repeszeket szór, és a támadó meg csak kevesebbet. Ez miért van?

Melyik, hogy "működik"?

2019. ápr. 8. 22:31
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

A védekező gránát repeszeket szór szét mindenfelé. Azért védekező mert feltételezve van hogy aki védekezik az fedezékből dobja, tehát nem kell aggódnia a repeszek miatt amik szétrepkednek mindenfelé.

A támadó gránátnak kisebb hatósugara, durván 2 méter körüli, tehát ha eldobod előre mehetsz is utána, ha tartod a távolságot.

Amit még fontos nézni, hogy az adott gránát időre old ki vagy becsapódásra, mert az se mindegy.

2019. ápr. 8. 22:40
 2/4 anonim ***** válasza:
51%

Van az a 2 méter 12 is, típustól függ.

Tamadaskor egy adott celpontot tamadsz, iranyitva elég a kisebb hatosugar.

Kristof, azert csak jobb megvarni mig robban a granat, kulonben te is megserulhetsz. Ne teveszd ossze a robbano granatot a kabitoval.

A védekező granatot inkabb nyilt terepen használták, van ami 100 meterig is sulyosan meg tud sebezni.

2019. ápr. 9. 08:30
 3/4 anonim ***** válasza:
Én úgy hallottam, hogy a támadó gránát földet érés után azonnal robban, a védekező pár másodperccel utána.
2019. ápr. 9. 12:44
 4/4 anonim ***** válasza:

Biztos van 12 méteres támadó gránát is meg 100 méteres védő, nem kétlem.

De MO-n pl. biztosan nincs.

Valamint időzítősek.

2019. ápr. 10. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!