A PPS-41-es vagy az mp40 volt a jobb géppisztoly?
A géppisztolyokat természetüknél fogva közelharcra használták leginkább és egy közelharcban nem sokat jelent a pontosság, viszont a PPS majdnem kétszer nagyobb tűzgyorsasággal rendelkezik ami viszont élet halál kérdése lehet.
Ha választani lehetett volna, én a PPS mellett tettem volna le a voksom ha engem bíznak meg egy bunkerbe vagy épületbe való behatolással.
Szerintem a megbízhatóság a legfontosabb tulajdonsága egy fegyvernek. Az MP40 lehet pontosabb, kifinomultabb, de kint a pusztában hamarabb fog beragadni, mint a pps.
Én is inkább választanék egy olyan fegyvert, ami nem a legjobb, de ha kell mindig elsül.
'de kint a pusztában hamarabb fog beragadni, mint a pps.'
Időjárási körülményektől is függ. Nem mindegy, havazásban veszed elő vagy verőfényes napsütésnél.
pps-41
Nagyobb tárkapacitás
32 vs 35/71
Nagyobb tűzgyorsaság
500 vs 900
Nagyobb torkoltai sebesség
380 m/s - 488 m/s
Könnyebb
dekákról beszélünk ugyan de a lőszer is 2x annyi
pps hátránya hogy kicsit hosszabb, nehezebb vele szobáról-szobára befordulni, tipikus szovjet fegyver, nem volt "mestermű" de a dolgát bőven elvégezte és ha meghúzták a ravaszt elsült (ak széria is ilyen "elpusztíthatatlan")
Annyit azért érdemes megjegyezni, hogy az MP40-el 150 méterig, míg a PPS-41-el jó ha 50 méterig lehetett harci körülmények között (nem lőtér!) célzottan lőni.
A nagyobb tűzgyorsaság pedig lőszerpazarláshoz vezet. Egy zöldfülű kettőt húzott az elsütőbillentyűn és üres volt a tár, hiába a dupla mennyiség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!