Mudi vagy border collie?
Melyik a jobb agilitys kutya:
-gyorsaság
-pontosság
-gazda-kutya kapcsolat (mennyire gazdi centrikus, a parancsok végrehajtása stb)
-fordulèkonyság
-inteligencia
-munkakedv
szempontjából?
Valamint az egészség is fontos szempont nálam.
Egyed kérdés, de ezek szempontjából a bordernél csak a munkavonalas bordereket lehet nézni. Viszont ha egy munkavonalas bordert egy mudival összevetünk ezek szerintem közel azonosak tudnak lenni egy-egy képzett kutyánál.
Összességében mégis azt mondom hogy a border colliek eredményesebbek agilityben.
Nekem a mudi a szívem csücske. Kettő van. Minden szempontnak megfelel, amit írtál.
Az utóbbi időben rengeteg kölyköt visznek külföldre sport célra.
Mennyire egygazdás? Nagyon!!! Persze családi kutyának is jó, mert a család minden tagját szereti, de az idegenekkel bizalmatlan. Az én két mudim, ill. a többi is, akit ismerek elég bizalmatlanok. Értsd, soha nem mennének sehová, senkivel. A mudis ismerőseim egyike sem választana más fajtát.
Van agilitys BC ismerősünk, az a kutya is nagyon ügyes ebben a sportban, szóval bármelyik fajtával jól jársz.
Ha fajtatiszta kölyökben gondolkodsz (feltételezem, hogy igen) akkor a BC jóval drágább.
Amit viszont a mudiról még érdemes tudni, hogy állati hangos. A BC jóval csendesebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!