A Gyurcsány nem volt katona?
Nem írja az életrajza. Főiskola után kellett volna hogy legyen, kötelező volt a katonaság. És nem volt semmi fizikai baja sem, jó sportoló volt, azt írják.
Akkor mi volt?
Fenét tartott 10 évig diplomát szerezni, még alap orvosit se.
A nappali főiskola 4 évig tartott, és a főiskola könnyű is volt.
Utána kellett volna letöltenie az akkori 18 hónapot.
Az egyetemre felvetteknek pedig az egyetem elkezdése előtt kellett 11hónapot letölteni, és a befejezése után a maradék 7-et. Ha épp terhes volt a feleség az egyetem után, esetleg haladékot kaphatott valaki, de el nem engedték.
5.
Bocs; mi volt az az E kategória?
Gyurcsány 84-ben végezte el a főiskolát, azonban elkezdett egy közgazdász egyetemi képzést, levelező szakon amit 1990-ben fejezett be. Elméletben megvolt a lehetőség, hogy elvigyék sorkatonának, mivel azt 30 éves korig kellett volna letudni.
Hogy volt-e fizikai baja azt nem tudhatod. Rengeteg sportoló van aki alkalmatlan katonai szolgálatra (Pl bizonyos allergiákkal, vagy asztmával simán E kategóriát kapsz.)
A levelező szak katonaság szempontjából semmit nem számít. Mert azt csak munka, állás mellett lehetett végezni -vagy gyes mellett-, kellett, hogy legyen főállású munkaviszonya valakinek hozzá.
Igazából hobbiként kezelték, csak időnként kellett bemenni beadni valami dolgozatokat, meg vizsgázni. A mellőzött tanárok tanítottak a levelezőn, azért is volt sokszor érdekesebb.
Tényleg, mintha hallottam volna olyat akkoriban, hogy volt akinek az orvos kiállította, hogy ekcémás, hogy ne kelljen bevonulnia.
De ha ilyen baja lett volna -akár csak papíron is-, akkor miért nem beszélt róla. Hiszen annyi személyes dologról beszélt nyakló nélkül.
16
De mikor?
Én meg azt nem értem, hogy mi volt az a politikai megbízott a katonaságnál.
Azt írja, hogy tiszthelyettes. De milyen tiszthelyettes?
Aki diplomával szerelt le, az ha jól emlékszem szakaszvezető vagy tizedes volt. Ami mind a kettő tiszt.
Mit csinált a politikai megbízott, ez is kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!