Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A Gyurcsány nem volt katona?

A Gyurcsány nem volt katona?

Figyelt kérdés

Nem írja az életrajza. Főiskola után kellett volna hogy legyen, kötelező volt a katonaság. És nem volt semmi fizikai baja sem, jó sportoló volt, azt írják.

Akkor mi volt?

2019. febr. 2. 04:51
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

Fenét tartott 10 évig diplomát szerezni, még alap orvosit se.

A nappali főiskola 4 évig tartott, és a főiskola könnyű is volt.

Utána kellett volna letöltenie az akkori 18 hónapot.

Az egyetemre felvetteknek pedig az egyetem elkezdése előtt kellett 11hónapot letölteni, és a befejezése után a maradék 7-et. Ha épp terhes volt a feleség az egyetem után, esetleg haladékot kaphatott valaki, de el nem engedték.

2019. febr. 2. 14:46
 12/26 A kérdező kommentje:

5.

Bocs; mi volt az az E kategória?

2019. febr. 2. 14:48
 13/26 anonim ***** válasza:
E: sorkatonai szolgálatra alkalmatlan.
2019. febr. 3. 18:49
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

Gyurcsány 84-ben végezte el a főiskolát, azonban elkezdett egy közgazdász egyetemi képzést, levelező szakon amit 1990-ben fejezett be. Elméletben megvolt a lehetőség, hogy elvigyék sorkatonának, mivel azt 30 éves korig kellett volna letudni.

Hogy volt-e fizikai baja azt nem tudhatod. Rengeteg sportoló van aki alkalmatlan katonai szolgálatra (Pl bizonyos allergiákkal, vagy asztmával simán E kategóriát kapsz.)

2019. febr. 3. 18:56
 15/26 A kérdező kommentje:

A levelező szak katonaság szempontjából semmit nem számít. Mert azt csak munka, állás mellett lehetett végezni -vagy gyes mellett-, kellett, hogy legyen főállású munkaviszonya valakinek hozzá.

Igazából hobbiként kezelték, csak időnként kellett bemenni beadni valami dolgozatokat, meg vizsgázni. A mellőzött tanárok tanítottak a levelezőn, azért is volt sokszor érdekesebb.

Tényleg, mintha hallottam volna olyat akkoriban, hogy volt akinek az orvos kiállította, hogy ekcémás, hogy ne kelljen bevonulnia.

De ha ilyen baja lett volna -akár csak papíron is-, akkor miért nem beszélt róla. Hiszen annyi személyes dologról beszélt nyakló nélkül.

2019. febr. 3. 19:11
 16/26 anonim ***** válasza:
40%
Volt katona. A Püspökladányi lővészezred politikai megbízottja volt.
2019. febr. 6. 23:27
 17/26 A kérdező kommentje:

16

De mikor?

2019. febr. 7. 00:24
 18/26 anonim ***** válasza:
Püspükladányban volt lövész ezred? Mikor?
2019. febr. 7. 20:29
 19/26 A kérdező kommentje:

Én meg azt nem értem, hogy mi volt az a politikai megbízott a katonaságnál.

Azt írja, hogy tiszthelyettes. De milyen tiszthelyettes?

Aki diplomával szerelt le, az ha jól emlékszem szakaszvezető vagy tizedes volt. Ami mind a kettő tiszt.

Mit csinált a politikai megbízott, ez is kérdés.

2019. febr. 7. 20:41
 20/26 anonim ***** válasza:
40%
A tiszt a hadnagynál kezdődik, a tizedes és a szakaszvezető még tiszthelyettes. A politikai megbízott meg lényegében komisszár. A komisszárok pedig alap hadnagyként kezdték katonai pályájukat. 85.-ben volt Ladányon, majd 86. februárjától a váci lövészeknél teljesített leszereléséig szolgálatot, én így tudom.
2019. febr. 8. 15:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!