Ha az USÁ-nak Pearl Harbor idején lett volna atombombája, s válaszul sorra dobálja le Japán városokra megadásra felszólítva, akkor is hasonlóan gyorsan megadták volna magukat?
Kérdező, repülőgéphordozóval esetlegesen nyilván előtte is közelebb bírtak sunnyogni Japánhoz, de a nagyvárosok rendszeres bombázása csak a Mariana szigetek elfoglalása után vált lehetségessé
Ami nem 45-ben volt (eltévesztettem) hanem 1944 őszétől
"felvetése, hogy kellett a szigetek, mert túl értékes ahhoz, hogy hagyják esetleg az óceánba veszni, mert a japán légierő lelőtte a gépet."
nem a felvetése nem pontos, mert tudtak bombázni csak az atombomba ledobását nem oldottál meg akkor mert nem volt mit megoldani. ezért másoltam be a ja vitást. így pontos. kár kötekedéssel kezdeni egy amúgy hasznos hozzászólást.
"új lehetsz a gyakorin, itt elég sokan nem tudnak linket olvasni."
Évek óta járok ide. Amúgy akkor sem reális a bombázhatták Japánnál hivatkozni a Doolittle–rajtaütés, mert a kettő teljesen más. Ez atombombával nem működött volna, mert a repülők el sem érték volna a Japán partokat és a Csendes-óceánba zuhantak volna.
Ezen kívül semmi sem indokolta volna a Japán Császárság kapitulációját.
Valahol olvastam, hogy egy történész azt nyilatkozta, hogy a lehető legfeleslegesebb kérdések a mi lett volna kezdetűek.
Egyszerűen a legnagyobb koponyák is csak találgatni tudnak, senki sem tudja megmondani, hogy fixen mi történt volna.
ha a drogosok inkább ilyesmiken morfondíroznának akkor egy sokkal szebb jobb világ lenne.
próbáld meg úgy felfogni mintha egy filmsorozatot nézel ami meg sem történt és találgatjátok vajon mi lesz a vége.
kb. ennyi értelme van ennek is.
nem azért tettem fel a kérdést mert hiányzik a válasz a történész doktorimból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!