Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Komolyan csak 282 pont kell...

Komolyan csak 282 pont kell ahhoz, hogy valaki hadnagy, esetleg főhadnagy legyen?

Figyelt kérdés
Hogy-hogy majdnem mindenkit felvesznek az NKE-re?
2018. júl. 25. 21:26
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
63%

#10 Az NKE egy egyetem. az RTK-n rengeteg jogot tanulnak, és a HHK-n sem kisebb a követelmény.

Ahhoz hogy valaki tiszt legyen nem elég mosolyogni kettőt.

De megértem hogy van egy előítéleted. Viszont nem szép dolog másokról így vélekedni, főleg hogy lehet hogy az adott ember kegyetlenül megharcolt azért a diplomáért.

Akár katona, akár rendőr.

2018. júl. 26. 14:01
 12/13 anonim ***** válasza:
Mert hiány van belőlük. Bölcsészeknek nagyon magas a ponthatár, mégse kellenek a kutyának se, mehetnek a mekibe dolgozni. Kereslet-kínálat. Nem kell közgazdásznak lenni, hogy értse az ember, ez mit takar a felsőoktatásban.
2018. júl. 26. 20:08
 13/13 anonim ***** válasza:
Nem csak 282 pont kell hozzá, hogy hadnagy legyen a kedves hallgató. Az is kell, hogy elvégezze a szakot, amibe belevág. Ez pedig nem mindig jár együtt a felvételivel: sokszor hallottam már, hogy "aó, há' a mírnökk az mind hüje, mer' minimálponttal mán főveszik", aztán vannak olyan szakok és évfolyamok, ahol a lemaradók és diplomát soha nem szerzők aránya jócskán 50% fölött van. Nem kizárt, hogy az NKE is ilyen, de oda még nem jártam, nem tudok róla nyilatkozni.
2018. júl. 26. 20:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!