Komolyan csak 282 pont kell ahhoz, hogy valaki hadnagy, esetleg főhadnagy legyen?
attól, hogy valakit felvesznek az egyetemre semmi mást nem kap, csak egy aktív hallgatói jogviszont
onnantól meg ugyan azt kell teljesítenie, mint akit 500 ponttal vettek fel
Ennek annyi az oka hogy megnövelték a keretet. 2014-ben 60 embert vettek fel -> 380 pont volt a legkevesebb.
2015-ben 80 embert -> 340 körül mozgott.
2016-17-ben 100+ -> 300 körül mozgott
2018 -> 230 hely (nem néztem mennyit vettek fel ténylegesen de ennyi volt meghirdetve) 280 pont...
VISZONT!
Arra felhívom a figyelmed hogy:
-Attól hogy felvesznek valakit 280 pontal még nem biztos hogy el is tudja végezni az egyetemet amit mondjuk egy nála okosabb ember is megszenved.
-A színvonal (már amennyi van) az marad. Tehát abból a 230 emberből a végére 130 HA lesz hidd el.
De térjünk erre vissza 4 év múlva! :)
Ha jól értem, akkor ez az adott szakra jelentkezők konkrét pontszámától függ.
Az M1-en azt a példát hallottam, hogy ha pl. német nemzetiségi-latin szakra 1 főt vesznek fel, akkor a legmagasabb pontszámú jelentkezőt veszik fel egymagát. Ha az 500pont, akkor 500 pont kell ahhoz az egy konkrét szakhoz. Az idén.
Ez a 282 pont szerintem az utolsó ember pontszáma, azok között, akik erre az adott szakra felvételiztek. A felvehető darabszám utolsó emberének a pontszáma, a legkevesebb pont.
De tessék kijavítani, ha rosszul értettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!