Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Hogyan lehet valaki nőként...

Hogyan lehet valaki nőként szerződéses katona?

Figyelt kérdés
2010. jún. 15. 16:43
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
100%
szerinted? pont úgy ahogy a férfi.
2010. jún. 15. 17:06
 2/30 anonim ***** válasza:
100%

a, bemész a toborzó irodába és jelentkezel valami konkrét posztra, aztán hozzánézik az eddigi végzettségeidet

b, felvételizel a ZMNE-re

2010. jún. 15. 17:11
 3/30 vzs ***** válasza:
100%
18. életév után bemész egy toborzóirodába, ami minden megyeszékhelyen van. Ott kitöltöd a szükséges iratokat, ha lesz felvétel egyszer behívnak alkalmasságira, majd orvosi alkalmassági, 3 hónap alapkiképzés, ezután állsz szolgálatba, a kezdésnél vállalt beosztásban.
2010. jún. 15. 17:12
 4/30 anonim ***** válasza:
13%

Nem értem miért akar egy nő katona lenni?

Ami Mo.-n folyik az akármennyire kemény kiképzés mégsem igazi katonáskodás.

Valamint mi értelme az egésznek,és nem is a teljesítményre gondolok mert lehet hozod a szintet de amire edzetek az nem a női lelkivilágodnak való.

De ha csak munkahely és csapatmunka érdekel akkor semmi probléma legyél az ami szeretnél.

2010. jún. 15. 17:39
 5/30 A kérdező kommentje:
Tényleg szeretném:))
2010. jún. 15. 18:06
 6/30 anonim válasza:
100%

Vagy jelentkezel a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemre... akkor tiszt leszel...:D

Vagy... toborzóiroda... amihez pontos eligazítást itt találsz: [link]

Good Luck ;)

2010. jún. 15. 18:11
 7/30 anonim ***** válasza:
19%
én sem pártolom a nőket a honvédségben. ki is nézem őket. legyenek a nők közalkalmazottak, de ne hordják azt az egyenruhát, amit én. a nagy egyenlőség... a jogok ugyanazok, a kötelezettségek persze már nem. szánalmas...
2010. jún. 16. 00:33
 8/30 anonim ***** válasza:
100%

Elmentek oda ahova gondolom, a felvilágosulatlan, tájékozatlan agyatokkal együtt.

Nem csak harci alakulatai vannak a Honvédségnek, nem csak terepen kell "katonáskodni", amit azt sem tudsz konkrétan mit jelent, vagy miről beszélsz.

Vannak támogató alakulatok is, mint pl. egészségügy, katonaorvosok, KATONAORVOSNŐK, hallotál már ilyenről?

Vagy egyéb támogató alakulatokról, ahol a "katonsákodáson" kívűl ezernyi beosztás van, amit nő végez. Gondolod a legtöbb ápoló az igazi háborúban férfi katona? Vagy említsem az adminisztratív területeket, vagy egyebeket amire a nők jobban rátermettek, mint egy férfi.

Ha már minket nőket akarnak a frontvonalba küldeni, ott már úgyis mindegy lenne...

Ti kőkemény férfiak azt hiszitek van egy himpilimpi a lábatok közt és már mindenre képesek vagytok, aztán a fizika alkalmassági vizsgákon sorra buktok el, mert csak a szátok nagy, mikor megmérettetés van, sorra elbuktok a fizikai alkalmassági vizsgákon.

Legközelebb tájékozódj mielött beszélsz, fogalmad nincs az egészről...

Egy katonaNŐ, aki szivesen összemérné fizikai állóképességét veled.....

2010. jún. 16. 10:39
 9/30 anonim ***** válasza:
37%
00:33-as vagyok, az előző hozzászólónak: 5 éve vagyok KATONA (igen, tényleg az, nem egyenruhás civil), és tapasztalatból írtam azt, amit. Ezért tettem hozzá előző hozzászólásomhoz, hogy legyenek közalkalmazottak. Egy katonának alapvetően képesnek kell lennie legalább megfelelő szinten végrehajtani a harcászati feladatokat, és csak ezután jön a szakosodás. Vagy neked, mint nőnek esetleg mást mondtak? nem hinném. Ezen pedig ti buktok el folyamatosan, hiszen nem nektek való (hozzáteszem, a "sorra elbuktok a fizikai alkalmassági vizsgákon" kijelentésedet mire alapozod, ha mégis igaz, jó helyen szolgálsz...). Persze nektek a fizikai is könnyebb. Akkor hol az a nagy egyenlőség? Nyugodtan összemérhetnénk a fizikai állóképességünket, mivel komolyan veszem a hivatásomat, felkészült vagyok mindig. Egy szó, mint száz: a hadsereg nem nőknek való.
2010. jún. 16. 16:57
 10/30 anonim ***** válasza:
80%

17.39-es válaszadó vagyok,

a nagy KATONANŐNEK aki sokat képzel magáról 98-ban voltam szerződéses katona és az egész egy nagy baromság volt,még a régi zöld ruhába használt,vacak cuccokkal szereltek bennünket.

Aztán elkezdtek velünk békefenntartói feladatokat gyakoroltatni,a harcászat mellett én géppuskás őrvezető voltam.

A géppuskával egyszer lőttem vaklőszerrel

(mert nincs lőszerre pénz másra van a honvédségben de a kiképzésre arra nincs),aztán a szakaszparancsnok őrmester eljátszotta a kemény gyereket elég nagy arca volt mert megnyert valami lő versenyt.

Szóval akkor most nem tudom milyen de nem is érdekel.

Akkor a colperteszten 2500 méter körül sikerült,a felvételin 60 felülés simán ment időre,és 50 fekvő.

Általában hangoztatják a nők is egyenlő bánás módot követelnek de megnézném én azt menyire egyenlő szóval csak a propaganda nagy szerintem,és teljesítmény nincs mögötte.

2010. jún. 16. 18:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!