Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A tengelyhatalmak oldalán a...

A tengelyhatalmak oldalán a német hadsereg mögött melyik volt a legerősebb?

Figyelt kérdés
Én úgy hallottam, hogy itt Európában a finn, mert a németek 41-ben erősen felfegyverezték őket, aztán 44-ben simán kiverték a fritzeket Lappföldről.
2018. márc. 25. 12:36
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
30%

Ennek a területnek nem 105 millió a népessége:

[link]

A 1,5 milliárd tényleg túlzó volt, de még így is magasan a legnagyobb népesség számmal rendelkeztek az egész világon. És ha Japán olyan ipari és technológiai szinten lett volna mint a németek akkor az amerikaiak soha nem tudták volna legyőzni őket se senki más.

2018. márc. 27. 02:50
 12/17 anonim ***** válasza:
60%

De, ennek a területnek volt 105 milliós a népessége. Ekkor a bolygó lakossága is töredéke volt a mainak, ne a mai lakosságszámokhoz mérd. Kínának egyáltalán ne volt milliárdos lakossága mint ma.

Raádásul rohadtul tök midegy, hogy a térképen jelölt rész lakossága mekkora volt, mert ezeknek a területeknek a java része alacsony fejlettségű és megszállás alatt tartott volt, nem volt szerves része a császárságnak.

"És ha Japán olyan ipari és technológiai szinten lett volna mint a németek akkor az amerikaiak soha nem tudták volna legyőzni őket se senki más."

Ja, ha én meg Optimus fővezér lennék, akkor engem se tudna senki legyőzni. Mi értelme ilyen hülyeségeket mondani? Hány éves vagy?

2018. márc. 27. 13:13
 13/17 anonim ***** válasza:
0%

Ne beszélj hülyeségeket, 1900-ban volt Kina lakossága 400 millió, 40 év múlva meg sokkal több. Japán meg a sűrűn lakott nyugati városokat foglalta el:

[link]

Csak Japánnak 46 millió volt 1900-ban, Koreának 17 millió, Indonéziának 42 millió, Fülöp Szigeteknek 10 millió, és akkor még nem beszéltem Indokináról, forrás:

[link]

Ja és mégegyszer elmondom ez csak 1900! 40 évvel később sokkal népesebb volt ez a terület.

Japán népessége a 40' években 75 millió körül mozgott:

[link]

A komplett Japán Birodalom amit fent látsz meg közelített az 1 milliárdhoz. Ne beszélj hülyeségeket, az ostoba fölényeskedés helyett meg ki kéne nyitni demográfiai forrásokat.

2018. márc. 29. 14:39
 14/17 anonim ***** válasza:
60%

De te állatkirály, ez még a másfél milliárdnak a közelében sincs, másrészt ezek még mindig megszállt területek, amik valamilyen katonai kormányzás alatt állnak. :) Nem élt japán megszállás alatt a bolygó lakossgának 75%-a, de még 50 se.

De akkor nézzük tételesen: Kína 400 milliós lakosságából az elfoglalt terület nagyságát és az elvándorlást tekintve jó indulattal megadok 200 milliót.

Korea, Indonézia és a Fülöp szigetek együtt, fölfele kerekítve 70.

Japán megint 75.

Ez valahol barátilag nézve 350 körül van.

Nem háromszorozódott meg a népesség 2 generáción belül, az 100%.

Tehát nemhogy az eredeti 1,5 milliárdos, seggedből előhúzott szám se teljesül, de még a fél milliárd sincs meg. Ráadásul úgy, hogy ezek MEGSZÁLLT területek. Az ottani "emberanyaggal" nem tudnak mit kezdeni. Szerinted majd ellenséges kínaiakat fognak tömegesen besorozni? Szerinted majd az ebben az időben marhára kiművelt és képzett indonéz lakosság fog hasznos munkával hozzájárulni Japán fejlődéséhez?

Ezeknek a területeknek a megszállása mind, mind erősen deficites volt, semmilyen gazdasági előnnyel nem szolgált Japánnak. Akkor lett volna előnyös számára, ha hosszú évtizedek alatt a birodalom tényleges részeivé válltak volna és nem kellett volna helyőrségként ezeken a területeken tartani több százezres nagyságrendű haderőt.

És akkor jöhet a kegyelemdöfés: 1943-ban 400+ milliós volt a lakossága, az utolsó szál megszállt területet is beleértve: [link]

Remélem most majd jön, hogy a Wikipédia nem jó forrás, meg hogy én h..lye vagyok és nem fogod elismerni, hogy nincs igazad. Imádok gyakorin vitázni :)

2018. márc. 29. 16:35
 15/17 anonim ***** válasza:
0%
14# Az van hogy én elismertem hogy túlzó volt a 1,5 milliárd ennek ellenére még mindig ezen csámcsogsz. Te ezzel szemben a "seggedből előhúzott" 100 milliós számoddal szintén nagyon mellélőttél amiből látszik hogy fingod se volt a témáról ennek ellenére folytatod ezt a fölényeskedő stílust és vered a melled a semmire.
2018. márc. 29. 19:43
 16/17 anonim ***** válasza:
60%

Na, gondoltam, hogy nem ismered el, hogy nincs igazad.

A 105 millióm innen van: [link]

Gondolom csak a tényleges, Japán birodalomhoz csatolt területek lakossága van benne (Japán, Korea stb.)

2018. márc. 29. 20:04
 17/17 anonim ***** válasza:
A japán gazdaság nagyon fejlett volt. Jól képzett és nagyon jó morál. Igen a gazdasága kicsi volt (ha a szovjet vagy amerikaihoz viszonyitjuk) de 1941 december 7-én volt 10 repülőgéphordozójuk 4 kísérő és 6 hidroplánhordozó 12 csatahajó 38 cirkáló 124 romboló 67 tengeralattjáró és számtalan torpedónaszát partvédelmi hajó és egyebek. Az amerikai flotta öszeségében nagyobb volt de ha kevesebb repülőgép hordozó illetve a fél flotta az atlanti oceánon.
2021. jan. 13. 00:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!