Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Az emberek miért szeretik...

Az emberek miért szeretik ennyire a háborút?

Figyelt kérdés
Pl.Most is sokan kardoskodnak a sorkatonaság visszavezetése mellett.Meg elég sok országban van még a mai nalig is sorkatonaság,ami nagyon is meglepő a 21.században.Meg úgy látom,hogy most is elég sokan (civilek) háborút akarnak.Mi a jó abban,ha a saját fajtársainkat gyilkoljuk?

2017. máj. 31. 22:56
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
23%
a sorkatonaságot nem azért akarják visszavezetni mert háborút akarnak, hanem azért hogy a fiatalok megtanulják mi az a tisztelet, meg hogy ne legyenek puhányak, és részben igazuk is van
2017. máj. 31. 23:02
 2/15 Sulek Péter ***** válasza:
10%

én fiatal vagyok és rám férne egy sorkatonaság, de nem vágyom háborúra csak fegyelem rend kellene nekem. ennyi

Voltak mindig is agresszívabb emberek akik vágytak a háborúra,hogy a kérdésedre is válaszoljak.

2017. máj. 31. 23:02
 3/15 anonim ***** válasza:
55%

1#, sorkatonaság idején se történt semmi azokkal az emberekkel. Ugyanolyan pögyhedt férgek maradtak utána, pont mint akkor, amikor bevonultak.

2#, neked meg nem sorkatonaság kellene, hanem pszichológus.

2017. máj. 31. 23:06
 4/15 anonim ***** válasza:
46%
Speciel a sorkatonáknak sem volt különösebb hadi értékük, max arra voltak jók, hogy egy NATO-VSZ konfliktus esetén ők legyenek a golyófogók.
2017. máj. 31. 23:10
 5/15 Gugu Gabor ***** válasza:
8%

Megkérdezhetem hogy miből vonod le azt a következtetést hogy az emberek háborút akarnak?

Csak mert nekem az jön le, hogy van egy pár valóban hangos hőzöngő aki nem háborús céllal, hanem nevelési céllal szeretne sorkatonaságot (ami egyébként nettó baromság)

2017. máj. 31. 23:34
 6/15 anonim ***** válasza:
32%
Néhány hibbanton kívül, nem szeretik. Azok is csak addig, amíg részük nem lesz benne.
2017. jún. 1. 00:40
 7/15 anonim ***** válasza:

Azért szeretik sokan a háborút, mert még sosem tapasztalták meg... Megnézném mennyire szeretnék ha épp harcolniuk kellene, vagy csak épp azt vennék észre, hogy egy kenyér 2000ft lett, vagy attól kéne tartaniuk mikor robban egy bomba a házuk mellett...

A sorkatonaság meg egy olyan dolog, hogy azok az idők elmúltak, értelme sem sok lenne már vele próbálkozni, a mai világban nem a katonák döntenek el egy csatát, a honvédség nálunk sem csinál mást, mint katasztrófahelyzetekben segítenek...

2017. jún. 1. 00:42
 8/15 anonim válasza:
0%
A háború az emberiség karakteres válasza, egy megoldatlan problémára. Az emberi természet invazív megnyilvánulása, az eszmék összeegyeztethetetlensége miatt. Gyakorlatilag mindannyian meghalunk,de előbb ráerőszakoljuk másokra a saját világnézetünket. E nélkül az élet elviselhetetlennek tűnik.
2017. jún. 1. 10:05
 9/15 anonim ***** válasza:
32%

sorkatonaság? fegyelem? ne legyen puhány?

nem a sorkatonaságnak kéne rendre nevelni hanem écsanyudnak écsapudnak

nem akarsz puhány lenni? menj kapálj pár kört majd rájössz a konditerem a gyerekeknek való

tisztelet? a tiszteletet ki kell érdemelni elég szánalmas ha valakit azért tisztelsz (félsz tőle) mert majd megvonja az eltávodat

biztos jót tenne a fiataloknak ha az alkoholista kiképző rajtuk élné ki kisebbségi komplexusát (értelem szerűen irónia)

2017. jún. 1. 10:12
 10/15 anonim ***** válasza:
25%
Azért mert nem számolnak a veszteségel mert a vesztesekröl nem ir a történelem.Csak az ilyen meg olyan nagy csatákról de civilek lehet sokkal többet szenvetek mint a katonák.De jó példa a hábrú útólso napja mindenki tudott róla hogy, vége van de gyilkolták egymást pedig már tétje sem volt.A lehetösége megvolt tétje nem volt mégis ölt az ilyenek ellen én is fegyvert fógnék mert ez nem ember csak egy állat ami az ösztöneinek él.
2017. jún. 1. 11:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!