Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Miért van Magyarországon ez a...

Miért van Magyarországon ez a sorkatonaság-mánia?

Figyelt kérdés

Én nap mint nap hallom azt, hogy mondják sokan itt Magyarországon, hogy vissza kellene hozni a sorkatonaságot, mert, hogy a fiatalok elpuhultak és, hogy ki fogja megvédeni az országot a migránsoktól stb stb.

És nem azt a modern sorkatonaságot akarják visszahozni ami mondjuk ma Izraelben és néhány európai országban van hanem azt a tipikus begyepesedett formáját ami Magyarországon volt.

A sorkatonaság jelenleg csak pénzkidobás lenne ha ezt a részét nézzük. Sok más fontos dolog: egészségügy, oktatás romokban hever és szegénység van.

Ha a másik részét nézzük akkor érdemlegeset ott az ember nem tanult. Csak a gyengébbek megalázása ment, csak a megalkuvásra, militarizmusra tanítanak ott és még lehetne sorolni.

Szóval mi az oka annak, hogy Magyarországon sokan ilyen tekintetben is a 40-es években ragadtak szellemileg?

2017. ápr. 8. 09:34
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/77 anonim ***** válasza:
30%

19#

Nem tőled kertem, es az inteligencia kerdes meg is oldva ezzel a megnyilvanulasoddal.

2017. ápr. 8. 11:02
 22/77 anonim ***** válasza:
97%
Én nem beszólni akartam, sem nyeltan náciskodni, te kezdtél el személyeskedni és intelligenciáról papolni, ami elég röhej úgy, hogy még magát a szót sem vagy képes leírni tisztességesen. Az írj példát dumádnak semmi értelme, mert ahogy már az előbb is leírtam, kb. csak ilyen példát lehet hozni. Magad se tudod körülhatárolni milyen példát akarsz, ezért is írtad ezt. Ennyi erővel finghattál is volna egy nagyot.
2017. ápr. 8. 11:22
 23/77 anonim ***** válasza:
2%

* akarod mondani nyelvtan

Kicsit kellemetlen a szitu, hogy elötte még nyomorékoztál.... :)) hatalmas égés.... :)))

2017. ápr. 8. 11:31
 24/77 anonim ***** válasza:
97%
Ember hány éves vagy 12? Most tényleg ugyanaz, hogy elír valamit az ember, mint az, hogy te gyakorlatilag nem tudsz írni? Most tényleg nem tudsz érdemben hozzászolni a témához és arra válaszolni amit kérdeztem? Szánalmas kis hülyegyerek vagy.
2017. ápr. 8. 11:33
 25/77 anonim ***** válasza:
2%

És akkor Te leállsz vitatkozni egy 12 évessel...

Vagy egy ostoba felnött vagy, vagy egy hasonló korú... melyil a jobb? :)))

2017. ápr. 8. 11:44
 26/77 anonim ***** válasza:
97%

"Utolsó, mondjál már példákat...."

Pont itt van példának a sok ökör, aki sorkatonaságot akar.

2017. ápr. 8. 12:21
 27/77 Alain Delon ***** válasza:
97%
10:23: "ki védené meg az országot" Én voltam katona. Mi biztos nem igen tudtunk volna megvédeni sok mindent. Mikor a srácok a tiszti Uazzal kimentek a tanyavilágba kocsmakörútra, és szóltak a telephelyről az ÜTI-nek, hogy lejárt a menetlevél, még az ÜTI is részegen jött fel a századszintre megnézni, hogy mi van. Közben ők visszaértek, úgy, hogy nem a sofőr vezetett, mert ő kifeküdt. Az ÜTI természetesen sehova nem továbbította a dolgot, mert akkor ő is bukott volna. Ennyit a haza dicső megvédéséről. De szerintem mindenki tud ilyen sztorikat, aki volt katona.
2017. ápr. 8. 12:54
 28/77 anonim ***** válasza:
100%

Alain Delon

Körbesikáltátok volna az ellenség tankjait fogkefével és egyből megfutamodtak volna.

2017. ápr. 8. 15:27
 29/77 anonim ***** válasza:
2%

"hogy a fiatalok elpuhultak és, hogy ki fogja megvédeni az országot a migránsoktól stb stb. "

Amúgy igen.,

2017. ápr. 8. 15:47
 30/77 anonim ***** válasza:
100%

Hogy hogy ki? Hát Hungária Kapitány!

[link]

2017. ápr. 8. 15:51
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!