Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A magyar népköztársaság...

HUN-Bence kérdése:

A magyar népköztársaság 1950-60 között milyen tankokat használt?

Figyelt kérdés
Google-én rákerestem de nem találtam semmit róla...

2017. márc. 30. 17:35
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Ez a Gyakorikérdések.hu.Nem értem miért kell a kérdezőt leoltani mert fel tett egy kérdést amire nem tudja a választ?! Ez az oldal lényege nem?

T-34/85 tank volt rendszeresítve főleg.

2017. márc. 31. 12:40
 12/13 Mopat ***** válasza:

Zömmel T-34/85, de kis szemben volt még rendszeresítve SZU-76 könnyű rohamlöveg, ISZ-2 nehézharckocsi, JSZU-152 rohamlöveg is rendszeresítve volt. Viszont Rákosi hadseregének zöme csak papíron létezett, óriási hiány volt mindenféle gépjárműből, így harckocsikból is. Emberanyag az volt bőven.

[link]

2017. ápr. 6. 07:36
 13/13 Mopat ***** válasza:

Illetve, itt van még egy link a darabszámokkal:

[link]

Páncélgépkocsik nem is igen voltak a hadrendben! A Ba-64-et 46 óta nem gyártották, a BTR-40 és 152gyártást elnyelte a szovjet hadsereg. A Csepel K-250 néven tervezett egy páncélgépkocsit, de nem került gyártásba...

Mivel a hadrendekhez nem jutott elegendő gépjármű, ezért a Néphadsereg is újra kapott lovasságot és szekereket.

Ezenkívül megkezdték a déli határon egy erődvonal kiépítését, mivel a sokáig fő ellenségnek tartott Jugoszlávia hadereje sokkal pazarabbul volt felszerelve:

[link]

Modern fegyverzet majd csak a hatvanas évek elején kezdett érkezni.

2017. ápr. 6. 08:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!